Riskli bina kredisi iki katına çıktı;

Riskli bina kredisi iki katına çıktı

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapıların yenilenmesi için kullandırılacak kredi tutarları iki katına çıkarıldı....

Bir önceki uygulamada Güçlendirme Kredisi olarak 80 bin lira verilirken yeni uygulamada bu oran 160 bin liraya çıkarıldı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ResmiGazete’de yayımlanan karara göre riskli yapıların yenilenmesi için kullandırılacak kredi tutarları iki katına çıkarıldı. Bir önceki uygulamada Güçlendirme Kredisi olarak 80 bin lira verilirken yeni uygulamada bu oran 160 bin liraya çıkarıldı.

Konut yapım kredisi, konut edinme kredisi, işyeri yapım kredisi, işyeri edinme kredisi tutarları da 200 bin liradan 400 bin liraya çıkarıldı. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri için de her bir bağımsız bölüm için 1 milyon TL olan kredi tutarı 2 milyon liraya yükseltildi.

Kastamonu'da da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bina sayısı 2021 yılında, önceki yılları katlamış ve Yapılan başvuru sayısı sonrasında toplamda  yapılan 101 başvuru sonucunda 80 bina yıkılırken, altı binanın da değerlendirme süreci devam ediyor.

2013 yılında ilimizde uygulanmaya başlayan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, son yıllarda azalan talep, 2021 yılında tekrar tırmanışa geçti. 2018'da 43, 2019'da 4, 2020'de 27 başvurunun yapıldığı kentsel dönüşüm için bu rakam 2021 yılında 101'e yükselirken, son üç yılda yıkımı gerçekleştirilen 88 binaya karşılık sadece 2021 yılında 80 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum