Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
"Bu etkinlikleri çok önemsiyoruz, devam edeceğiz"
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliği tarafından Yaz Okulu programı çerçevesinde 288 öğrenci ve 35 öğretmenin katılımıyla Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi'nde program gerçekleştirdi. İl Temsilcisi Selim Önen konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Bu tür etkinlikleri vakıf olarak çok önemsiyoruz ve mümkün olduğunca tüm çocuklarımıza bu tür fırsatlar vermeye çalışıyoruz. Bu gibi organizasyonlarımız devam edecek" dedi.
İşte Kastamonu’nun görkemli doğa hazinesi: Ilgaz Dağları Milli Parkı
Kuzey Anadolu'nun muhteşem güzelliklerinden biri olan Ilgaz Dağları Milli Parkı, hem doğa severlerin hem de macera arayanların vazgeçilmez bir adresi. Bu yazımızda, bu eşsiz parkın iç yüzünü keşfedeceğiz. Peki Ilgaz Dağları Milli Parkı nerede, nasıl gidilir? Ilgaz Dağları Milli Parkında neler yapılır?
Bayramda tatilcilerin akınına uğradı
Batı Karadeniz’de yaşanan sel afetinden etkilenen Abana ilçesi, sel sonrası ilçeye yapılan turizm yatırımları sonrasında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
Kastamonu deyince akla gelen şeyler
Kastamonu, tarihi ve kültürel önemi büyük olan bir şehirdir. Şehir tarih boyunca Hititler, Romalılar ve Osmanlılar da dahil olmak üzere birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Peki Kastamonu deyince akla gelen şeyler neler? Kastamonu deyince akıllara ne geliyor?
Pınarbaşı’na yoğun ilgi
Kastamonu Pınarbaşı ilçesi kültür turizminde gelişimlerine devam ederken geçtiğimiz hafta Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü’nün öncülüğünde İzmir Trekking Spor Kulübü’nden 60 sporcuyu konuk etti.
10 bin kişi ziyaret etti
Araç ilçesinde düzenlenen Araç Yayla Kış Festivali, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
Ilgarini’ye yeni rota belirlenecek
Pınarbaşı ilçesi Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan, 858 metre uzunluğunda, 250 metre derinliği ile Türkiye’nin en derin 4’üncü mağarası olan Ilgarini Mağarasına daha kolay ulaşım sağlanabilmesi için Kastamonu Üniversitesi, yeni rota belirlemek için çalışma başlattı.
Burası İsviçre’nin Alpleri değil, Ersizlerdere
Avrupa’nın 13., Türkiye’nin ise tek Pan Parks statüsüne sahip Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan Ersizlerdere Tabiat Parkı, ziyaretçilerini bekliyor. Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Eko Turizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, sonbaharın eşsiz güzelliklerini görmek için İsviçre’nin Alplerine gidilmesine gerek olmadığını söyledi.
Suğla, 2 yıl içinde göz kamaştıracak
Azdavay ilçesinde Suğla Yaylası içerisinde ciddi bir turizm yatırımı yapılarak inşa edilen ‘Doğa Konaklama Projesi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Yüzde 40’lık bir kısmı kalan proje,yaklaşık 2 yıl sonra doğaseverlerle buluşacak.
Ziyaretçiler hayran kalıyor
“Dünyanın en derin ikinci kanyonu” olarak gösterilen Valla Kanyonu, bir ucundan diğer ucuna 3 kilometre uzunluğundaki ahşap platformla geçilen Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi ve dünyanın en büyük dördüncü mağarası olarak gösterilen Ilgarini Mağarası’nın bulunduğu Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi, harika doğası ile her yıl artan sayıda turisti çekmeye devam ediyor.
İstikamet istiklal!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gözüm Sakarya'da, kulağım ise İnebolu'da” dediği, İstiklal Madalyası’na sahip tek ilçe olan İnebolu ilçesinden, Kastamonu merkeze düzenlenecek olan,95 kilometrelik Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü bugün başlıyor. 4 gün sürecek etkinlik, İnebolu'dan başlayarak Küre, Seydiler ve son olarak Kastamonu Merkez'de sona erecek.
Ilgaz Dağı, dört mevsim turist çekecek
Çankırı ve Kastamonu illerinin ortak değeri ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Ilgaz Dağı’nda turizm çeşitliliğinin ve rekabetçiliğinin artırılması kapsamında oluşturulan “Ilgaz Dağı Turizm Ortak Vizyon” belgesini temel alan “Ilgaz Dağı Dağ Turizm Eylem Planı” uygulamaya geçiyor.
"Gelecek ve turizm konsepti Kastamonu'nun lehine"
25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMİTT) Fuarında ilimizin temsili ve gerçekleştirilecek etkinlikler ile Kastamonu 2022 Turizm Eylem Planı konularının görüşüldüğü Emitt Fuarı Katılımı, Turizm Eylem Planı Toplantısı AFAD Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Protokolden Çatak Kanyonunda Trekking
Azdavay Belediyesi, Çatak kanyonunda protokol üyeleri, doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Merak edip araştırdı, 205 çeşit mantarın tadına baktı
Son 20 yılda bine yakın mantarı doğada inceleyip tanımladı ve 205’inin de tadına baktı