İstikamet istiklal!;

İstikamet istiklal!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gözüm Sakarya'da, kulağım ise İnebolu'da” dediği, İstiklal Madalyası’na sahip tek ilçe olan İnebolu ilçesinden, Kastamonu merkeze düzenlenecek olan,95 kilometrelik Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü bugün başlıyor. 4 gün sürecek etkinlik, İnebolu'dan başlayarak Küre, Seydiler ve son olarak Kastamonu Merkez'de sona erecek....

Kastamonu Valiliğinin, 2008 yılında başlattığı İstiklal Yolu Projesi Türkiye'nin en uzun trekking parkurları arasında yer alıyor. 9–12 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan programın ilk günü Saat 11.15’de mehter eşliğinde Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşüyle başlayacak. Yürüyüşçülerin İnebolu Çuhadoruğu Kamp Alanına varmasıyla birlikte ilk gün, Akşam Kamp etkinlikleriyle sona erecek. İkinci gün Küre ilçesinde devam eden yürüyüş, Küre Ayrancı Yaylası ve Küre Ecevit Kamp Alanındaki etkinliklerle tamamlanacak. 4 gün süren etkinliğin 3. gününde ise güzergah Seydiler olacak. Seydiler Halkacılar Kamp Alanında gerçekleştirilecek etkinliklerin tamamlanmasıyla son güzergâh olan Kastamonu Cumhuriyet meydanına yola çıkılacak. 95 kilometrelik yürüyüş Kastamonu Merkez’de gerçekleştirilecek etkinliklerle son bulacak.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Geçtiğimiz sene Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun da katılımıyla 8 Haziran’da düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü, pandemiye rağmen büyük coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilmişti. Bu yıl daha yoğun bir katılım bekleniyor.

Geçtiğimiz sene Bakan Kasapoğlu, Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü ’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesine alındığını; “Bu yıl 95 kilometrelik bu yürüyüşümüzü Atatürk ve İstiklal Yolu yürüyüşümüzün bundan böyle Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tıpkı 57. Alay gibi Kıbrıs ve Sarıkamış gibi inşallah güçlü bir şekilde ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizle birlikte yarınlara taşıyacağız” ifadeleriyle duyurmuştu.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum