Arama
Arama Sonuçları
Kastamonulu Şahide Savaş, İngiltere'de hayatını kaybetti
İnebolulu olan 90 yaşındaki Şahide Savaş, İngiltere'de hayatını kaybetti.
Limon üreticiden uçarak geliyor!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ile market arasındaki makasa işaret ederek, arasındaki "Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı" dedi.
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
"Yaz kış sebze üreten çiftçimizin yanındayız"
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İnebolu ilçesinde çiftçilere, kışlık sebze üretimi kapsamında 8 ton mor soğan 110 adet sera naylonu, 50 adet 100 metreküp kereste çiftçilere teslim edildi. Yapılan açıklamada; "Yaz kış sebze üreten çiftçimizin yanındayız" denildi.
Çiğdemin şifa dolu sırları ortaya çıktı
İçeriğinde 23 farklı bileşen olduğu tespit edilen çiğdem çiçeğinin cilt enfeksiyonlarının, deri lezyonlarının ve enflamatuar bozuklukların tedavisinde etkili olabileceği tespit edildi.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Büyük Zafer, Kastamonu'da coşkuyla kutlandı
Kastamonu'da 30 Ağustos zaferinin 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlandı.
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
Protein deposu, Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Köfte yapmak için illa kıymaya gerek yok, yüksek proteinli her türlü bakliyatla nefis köfteler yapmak mümkün! Bunlardan en sevileni ise yeşil mercimekli köfteler elbet. Yüksek protein oranı, lifli yapısı ve kendine özgü enfes tadıyla kıymalı köftelere çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Üstelik yapımı oldukça kolay, tüm malzemeleri tek kapta karıştırılarak hazırlanıyor. Kalanı ise dilediğiniz gibi şekillendirip, az yağda kızartmak. Tabii isterseniz fırın tepsisine dizerek ve her birinin üzerini yağlayarak da pişirebilirsiniz köftelerinizi. Bu sayede hem daha az uğraşlı hem de daha hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tercih sizin. Nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte detaylar
İlginç gelenek: Damadı vince astılar [VİDEO HABER]
Bursa’nın İznik ilçesinde düğünlerde damatlar, geleneklere göre zorlu bir sınavdan geçiyor. Yine bir düğünde verilen zorlu bir dizi görevi yapan damat, iple vince asılıp ıslatıldı.
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Tarım Kredi ürünlerine 4 bin noktada ulaşılabilecek
KoopBakkal sayısında 500’ü aşan ve yılsonuna kadar rakamı bine çıkarmayı hedefleyen Tarım Kredi Holding, Tarım Kredi Kooperatif Market sayısını da 3 bine çıkararak 2023 sonunda Tarım Kredi ürünlerine 4 bin noktada ulaşabilme imkanı sunacak
Taksiciler taksimetre ayarı için kuyruğa girdi
UKOME'nin taksi ücretlerine yaptığı yüzde 51.52'lik zammın ardından taksi şoförleri taksimetrelerini güncellemeye başladı. Zamlı tarife 14 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
ERİS VİRÜSÜ nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü dünyanın gündeminde. İngiltere'de rastlanan bu varyantla ilgili olarak uzmanlar açıklamalarında; Sars-Cov-2'nin Omicron varyantından türediğini bildiriyor. Gelen haberlerle beraber "Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var?" soruları yanıt aramaya başladı. Öte yandan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkedeki COVID vakalarının sayısının arttığını duyurdu. Peki, Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var? İşte detaylar.
Toprakla buluştu, kilosu 250 bin lira!...
Kastamonulu üretici, Safranbolu'da "dünyanın en pahalı baharatı"nı ekiyor
TZOB: Gıda fiyatlarında artış devam edecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimdeki maliyet sorununu çözmeden ve üretimi artırmadan gıda ürünlerindeki enflasyonu çözmenin mümkün olmadığını söyledi.
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Kastamonu'da 'Tarhana' serüveni başladı
İnebolu ilçesinde kadınlar tarafından imece usulü tarhana yapımına başlandı.
Bir lezzet savaşı: Kastamonu’nun mu? Konya’nın mı?
Kastamonu doğasıyla, lezzetleriyle, tarihi yerleri ve cennetten köşe yerleri ile ünlüdür. Kastamonu’nun etli ekmeği meşhurdur. Diğer yandan Konya’nın da etli ekmeği meşhurdur. Peki Kastamonu’nun etli ekmeği mi? yoksa Konya’nın mı? arada ki fark nedir? tüm soruların cevabı haberimizde
CHP: Çakma ekonomist, millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor
CHP ÖRGÜTLERİNDEN ZAMLARA KARŞI 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI...
Şifa deposu bakla tarifi! Bakla yemeği nasıl yapılır?
Bakla, yüksek oranda A ve C vitamini içerir. Şifa kaynağı olan bakla yemeği fresh lezzetiyle akşam yemeklerinde hafif bir yiyecek arayanların favorisi oluyor. Evde bakla nasıl yapılır merak ediyorsanız bu bakla tarifini deneyebilirsiniz.
Belediyenin ektiği buğday, ihtiyaç sahiplerine ‘un’ olacak
Hasadın ardından buğdaydan elde edilecek un, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Sigara bağımlıları dikkat: 3 günde ciğerleri tertemiz yapıyor! Vücutta toksin bırakmıyor
Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan akciğer, kirli kanı yenileme görevi üstleniyor. İnsan sağlığı için büyük önem arz eden akciğerlerimize gözümüz gibi iyi bakmalıyız. Özellikle sigara kullanan kişilerin tercih edebileceği 3 malzemeli kür tarifi ile 3 günde akciğerlerinizi yeni doğmuş gibi yapabilirsiniz.
Tarla ile market arasında ‘uçurum’ var
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Haziran ayı üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi.
Kurban eti en lezzetli nasıl pişirilir
Kurbana Bayramı’na saatler kala tüm Müslüman ülkelerinde heyecan arttı. Kurbanlıklar seçildi.