Arama
Arama Sonuçları
Kemal’den Baltacı’ya çok sert tepki!
MHP Kastamonu Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Yasin Kemal: “Kastamonu Ülkü Ocaklarının mensubu ve mezunu olan bir vatan evladıyım. Bizler simit yeriz haram yemeyiz Elhamdulillah.”
Devlet, simit fiyatına da el attı
Simit fiyat tarifesinde Ticaret Bakanlığı'nın onayı zorunlu hale getirildi.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
Geliyor, gelmekte olan!
Asgari ücrete getirilen zam sonrasında zamlar ürünlere yansımaya başladı. Ekmeğe getirilecek olan zam ise merakla bekleniyor... Peki Kastamonu'da ekmek ne kadar olacak? Kastamonu'da ekmeğe zam geldi mi? Detaylar haberimizde...
Kastamonu'da simide sağlam zam!
Temmuz 2023’te zamdan nasibini olan simit fiyatlarına; Kastamonu’da bir zam daha geldi…
Kastamonu geleneğinden şaşmadı!
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, Kastamonu geleneğinden şaşmadı. Ekmekci Kastamonu'da uzun yıllar hizmet veren ve vermeye devam eden Site Simit Fırını'ndan Kastamonu simidi alarak güne başladı. Ekmekci açıklamasında; " Buz gibi soğuk havada sıcacık Kastamonu Simidi. En güzel kahvaltı" dedi.
Kastamonu'da ortak aday Galip Vidinlioğlu mu?
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Kastamonulu gurbetçi; 'Şükürsüzlük var, ihtiyaç sahibi olan çalışır, simit satar'
İstanbul'da yapılan bir sokak röportajına katılan Kastamonu'dan gelen kadın, şükürsüzlük olduğunu söyledi. Ülkedeki ekonomik durumla ilgili yapılan sokak röportajına katılan Kastamonulu hemşehrimiz açıklamasında; 'İsrail'e Filistin'e bakın! Şükürsüzlük var. Ben Kastamonu'dan geldim. Param olmasa gelmezdim. Demek ki bütçe ayırabiliyorum. İhtiyacı olan simit satar" dedi.
Kastamonu köylerinde çekilen film Amerika’da finalde
“FER” isimli kısa film, Amerika’da gerçekleşen Mısır- Amerikan Film Festivali (EAFF)’de kısa film kategorisinde finale kaldı.
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
Artık bunu da gördük: 'Yarım ve çeyrek simit'
İzmir'de bir gevrekçinin camekanına astığı yazı sosyal medyada gündem oldu. Yazıda "Her cebe uygun gevrek fiyat listesi Gevrek 10 TL, yarım gevrek 5 TL, çeyrek gevrek 2,5 TL" ifadeleri yer aldı. Yazıyı gören sosyal medya kullanıcıları duruma şaşırmadıklarını dile getirdi.
Ekmekte zam fırtınası başladı
Bazı il ve ilçelerde zamlı fiyattan ekmek satışı başladı.
Simit 10 lira oldu
Türkiye genelinde ekmek zammı peş peşe açıklanırken bir de simit zammı haberi geldi.
Denizde erkek cesedi bulundu
Denizde erkek cesedi bulundu
Kastamonu’da ekmeğe zam gelecek mi?
Türkiye genelinde bazı illerden gelen ekmeğe zam haberlerinin ardından gözler Kastamonu’ya çevrilirken; Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Ufuk Dravor, Açıksöz Gazetesi’ne açıklama yaptı
‘Başarısızlığınızı yöneticilere yükleyerek kapatmaya çalışmayın’
Kastamonu Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temür, yaptığı yazılı basın açıklamasında Türk Büro Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu’nun açıklamalarına cevap verdi.
‘Başarısızlığınızı yöneticilere yükleyerek kapatmaya çalışmayın’
Kastamonu Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temür, yaptığı yazılı basın açıklamasında Türk Büro Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu’nun açıklamalarına cevap verdi.
Hepsi gitti, Erdoğan kaldı
2002 yılında kazandığı zaferle Türkiye'nin yönetimine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev süresi boyunca çok sayıda ülkenin dünya liderini uğurladı.
80’lik ayakkabı ustası gençlere taş çıkarıyor
80 yaşındaki ayakkabı tamircisi, 73 sene önce çırak olarak başladığı mesleğini 5 metrekarelik dükkanında yaşına aldırış etmeden devam ettiriyor.
Kandil geleneği depremzedeler için yaşatıldı
Kastamonu’nun tarihi 443 yıllık Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesindeki Miraç Kandili programında eller depremzedeler için semaya açıldı. Mevlid programının ardından cami avlusunda depremde hayatlarını kaybedenlerin ruhuna ithafen süt ve simit ikram edildi.
4 kültürel değerimiz daha listeye girdi
Kastamonu’nun dört kültürel değeri daha Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne girdi.
Mehmet Saydur onur ödülünün sahibi
Eğitim İş İl Şubesi tarafından İsmail Mahir Efendi Köy Enstitüleri Onur Ödülü Programı gerçekleştirildi.
‘Masadaki partilere kim karar verdi?’
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, Millet İttifakı’nda ortak bir mutabakatın olmadığını savunarak gizli görüşmelerin olduğunu söyledi. Başesgioğlu açıklamasında; “Neden 5 değil, 7 değil, 8 değil de 6? Kimler karar verdi bu 6’lı masaya? Bu 6’lı masa için başka partilere davet gelmedi. Birlikte oturdular, görüştüler. Şimdi gizli görüşmeler başladı. Ortak bir mutabakat olmadığı ortada” dedi.