Arama
Arama Sonuçları
Horma’da nefes kesen tatbikat
İçerisinden 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla geçilen binlerce turistin ziyaret ettiği Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonunda UMKE, AFAD, İHH ve JAK ekiplerince ortak tatbikat düzenlendi.
Kastamonu’da haftasonu ‘bisiklet turu’ var
2011 yılından beri organize edilen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 2024 yılı itibariyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonunun iş birliğiyle Türkiye'nin tüm şehirlerinde düzenlenecek. Kastamonu’da ise 5 Mayıs Pazar günü saat 10.30’da Kışla Parkı’ndan start alacak.
Kastamonu ‘kansız’ kaldı!.. Son çare sosyal medya
Kan stokları azaldı, vatandaşlar hasta yakınları için sosyal medyadan kan arayışına giriyor
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
Bisiklet Yolu’nda sona gelindi!
Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde inşaatı süren 500 metre uzunluğundaki yürüyüş ve bisiklet yolunun büyük bölümü tamamlandı.
"23 Nisan'da kalıcı çözümler üretelim"
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yayınladı.
Makam koltuğuna çocuklar geçti!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, öğrenciler Vali Meftun Dallı'yı makamında ziyaret etti. Makam koltuğuna Şehit Burak Kapucu İlköğretim Okulu öğrencilerinden 3-C sınıfı öğrencisi Göktürk  Ömer Çoşgun oturdu.
Kastamonu Valisi Dallı'dan veda açıklaması!
Kastamonu Valisi Dallı'dan veda açıklaması!
Belediye temizliğe duraklardan başladı!
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Belediye temizlik timinin Kastamonu'da çalışmalarına başladığını duyurdu. Ekipler ilk olarak otobüs duraklarının temizliğini gerçekleştirdi.
Kastamonu Özel İdare bayramlaştı
Kastamonu İl Özel İdaresi personelleri,  Ramazan Bayramı’nın ardından mesainin ilk günü geleneksel hale gelen bayramlaşma programında merkez binada sosyal tesislerde bir araya gelerek bayramlaştı.
Seçimin nabzı Açıksöz’de atacak
31 Mart gecesi Kastamonu merkez ve 19 ilçenin seçim sonuçlarını anlık olarak www.aciksoz.com.tr internet haber sitemizden takip edebilirsiniz.
Ergenlerle İletişimde Başarılı Olmanın Yolları: Ebeveynlere Uzman Önerileri
Ergenler ve ebeveynler arasında fikir ayrılıklarının olmasının kaçınılmaz bir durum olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, “Ancak bu fikir ayrılıklarının çocuklarla olan ilişkiyi olumsuz olarak etkilemesi ebeveynler tarafından önlenebilir ya da en aza indirgenebilir.” dedi.
Gezgin kadın, 20 yılda 70 ülke gezdi
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
Boris Volfman: “Nohut İhracatında Toparlanma Devam Ediyor”
Pandemi öncesinde yüksek ihracat getirisine sahip nohutta son birkaç yıldır yaşanan düşüş tersine dönmeye başladı. Dünyanın en büyük nohut üreticilerinden biri olan Türkiye 2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerine 60 milyon dolarlık nohut ihracatı gerçekleştirirken bu rakam 2023 sonu itibariyle 86 milyon dolara yükselerek ciddi mi artış gösterdi.
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 2023 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenler ile akademik hayatlarında başarılı çalışmalar icra ederek ödül almaya hak kazanan akademisyenler için "2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni" düzenlendi.
Başkan Vidinlioğlu 'Ercan Öğretmen' için  seferberlik başlattı
Kastamonu Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaparken lösemi hastalığına yakalanan 37 yaşındaki Ercan Özmeneroğlu için arkadaşları yardım çağrısında bulunmuştu. Belediye Başkan R. Galip Vidinlioğlu da Ercan öğretmen için seferberlik başlattığını duyurdu.   
Kastamonulu genç, kanseri yendiği hastanede işe başladı
Kastamonulu genç, lösemiye karşı savaşında çocukluk kahramanı olan doktorla aynı hastanede çalışıyor.
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
Kastamonulu şoförün yaşadığı hayret verici olay!
İstanbul'da yaşayan ve minibüs şoförü olan Kastamonulu hemşehrimiz Hakan Yücel, minibüsünde doğum yapan kadını hastaneye ulaştırdı. Yücel açıklamasında; "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diyerek hayretini dile getirdi.
Hanönü MHP’de istifa depremi!
Hanönü ilçesi Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Metin Arıkan dahil ilçe yönetimi istifa etti.
KEAH’ta neler oluyor! Adım atacak yer kalmadı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde adım atılacak yer kalmadı.
Park yapımına başlandı
Cide Belediyesi, Kalafat Mahallesi'ne yeni bir çocuk oyun parkı kazandırıyor
‘Beni mahvetti!..’  Kastamonulu sanatçının büyük pişmanlığı
Son dönemde sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Kastamonulu ünlü sanatçı Serdar Ortaç, bir televizyon programına konuk oldu. Ünlü şarkıcı, "Çok kumar oynamam beni mahvetti" itirafında bulundu.
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
KEAH'ta değişim
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, hastane çevresinde gerçekleştirilen çeşitli düzenleme ve tadilat çalışmalarını sürdürüyor. 30 Aralık 2023 tarihinde başlatılan iyileştirme çalışmalarıyla hastaların ve yakınlarının daha konforlu bir ortamda hizmet alabilmeleri hedeflendi.
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
KGK: Gazetecilik meslek birliği yasayla kurulmalı
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 3. Küresel Medya Çalıştayı sonrası sonuç bildirgesi yayınlandı.