Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Ramazan ayının ilk pideleri tezgahta yerini aldı
Bu gece ilk sahur ile başlayacak Ramazan ayının ilk pideleri tezgahlarda yerini almaya başladı.
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
TDV, Ramazan’da 10 milyondan fazla kişiye yardım ulaştırdı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayı içerisinde başta deprem bölgesi olmak üzere 10 milyondan fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
Şeyh Şaban-ı Veli makamında, Kadir Gecesi...
Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından Kadir Gecesi'nde halka yönelik iftar programı düzenlendi. Verilen iftar programına yaklaşık 500 kişinin katılım sağladığı belirtildi.
Bu Türkiye'nin gelecek nesillerinin seçimidir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye hikayeyi değiştiriyor. Bu seçim bu hikayenin tamamen değişeceği seçimdir. Onun için Amerika bastırıyor, Avrupa bastırıyor, onun için Kandil telaşta ve PKK bastırıyor.
14 Mayıs'a kadar 40 miting
Türkiye seçim için geri sayıma geçerken AK Parti ise 'Şahlanış döneminin kapıları aralanıyor' parolasıyla çalışmalarını hızlandırdı
Oruç tutmanın iç organlara faydası... l Dr. Yurdakul'dan açıklama
Psikoterapist ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Selin Yurdakul, oruç tutanlarda beynin yenilendiği ve strese karşı dayanıklılığın arttığını söyledi.
Emin Çınar: 'MHP, Kastamonu'da birinci olacak'
MHP Kastamonu İl Başkanlığı’nda 28’inci dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Milletvekili Adayı Emin Çınar, düzenlenen programda
MHP, milletvekili adaylarını tanıttı
MHP Kastamonu İl Başkanlığı’nda 28’inci dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Yasak aşk cinayetine 3 tutuklama
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde kendisine boşanma davası açan eşinin sevgilisini bıçaklayarak öldürmek suçundan adliyeye sevk edilen şahıs ile ona yardım eden 2 kişi tutuklandı.
Sahurda sadece su içiyorsanız dikkat!
SCÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Sarıakçalı, sahura kalkmadan oruç tutmanın veya sahurda sadece su içmenin kişinin sağlığında sakınca oluşturabileceğini belirtti
İftara ne kadar kaldı?
n bir ayın sultanı Ramazan’ın gelişiyle birlikte sağlıklı ve yetişkin tüm Müslümanlara farz kılınan oruç ibadeti başladı.
Ramazanda kilo almak istemeyenlere 'sahura kalkın' önerisi
Ramazan ayında oruç tutarken kilo almak istemeyenler için Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, “Sahura kalkmamak sağlıksız bir durum ayrıca kilo almayı önlemenin yolu da yine sahura kalkmaktan geçer” dedi.
Hurma çekirdeklerini sakın çöpe atmayın!
Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurma tam bir lif kaynağıdır.
"Türk milletinin mayasında paylaşmak var"
Deniz Feneri Kastamonu İl Temsilciliği, depremzede vatandaşlar için seferber oldu. Kastamonu İl Temsilcisi Halit Bitkin, depremzede vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için bölgede faaliyet yürüttüklerini dile getirdi.
Bu Ramazan 29 çekecek
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, Şevval ayının hilâli, Ramazan’ın 29'uncu günü akşamı görüleceği için bu yıl Ramazan 29 gün sürecek
Bölge illerinde alınacak tedbirler görüşüldü
Ankara’da seçimlerde alınacak güvenlik önemlerinin gözden geçirilmesi çerçevesinde Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı düzenlendi. Toplantıya aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu 14 ilden vali, vali vekilleri, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve kaymakamlar katıldı.
Ramazan’a 10 gün kaldı
İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba kılınacak, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi 17 Nisan'da, Ramazan Bayramı ise 21 Nisan'da idrak edilecek.
"165 noktada temsilciliği bulunan büyük bir aileyiz"
Kastamonu Müstakil Sanayici ve İş Adamlar Derneği (MÜSİAD) 5. olağan genel kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantı Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Yerleşkesi Teknokent Ilgaz Salonu'nda gerçekleşti. MÜSAD Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sevgilioğlu , burada yaptığı konuşmasında; "Yurt içinde 84, yurt dışında 81 nokta ile dünyada 165 noktada temsilciliği olan büyük bir aileyiz. Samimiyet ve dürüstçe çalışırlar, ideallerinden asla vazgeçmezler. Bizler, Ahilik şuuru ve kültürüyle yoğrularak hayatlarımızı ticaretimizi düzenleyen iş insanlarıyız" ifadelerine yer verdi.
TÜGVA, dopdolu bir yılı geride bıraktı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliği 2022 yılını da, önceki yıllarda olduğu gibi gençlere yönelik yüzlerce çalışmaya imza atarak başarıyla tamamladı.
Şampiyon olabilmek için her gün 90 kilometre yol kat ediyor
Kastamonu’da yaşayan 16 yaşındaki sporcu, Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası’nda birinci olabilmek için her gün 90 kilometre yol kat ederek antrenman yapıyor.
Tosya farkını gösterdi! Ramazan'a görülmemiş veda
Tosya ilçesi Ramazan ayı sahurda davul çalarak ve maniler söyleyerek vatandaşları uyandıran davulcular, Ramazan ayının son gecesinde davul gösterisi ile bayramı karşıladılar.
Doktorlardan Kızılay’a kan desteği
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) görevli doktorlar ve sağlık çalışanları Ramazan ayı dolayısıyla kan stoklarında ciddi azalma olan Kızılay’a iftar sonrasında kan bağışında bulundu.
İftardan sahura şampiyonluk mesaisi!
Geçen yıl düzenlenen kick boks dünya şampiyonasında üçüncü olan milli sporcu Asuman Çığlıoğlu, sahura kadar çalışarak dünya şampiyonu olmak için ter döküyor.
AK Parti MKYK Üyesi Armağan’dan Kastamonu turu…
AK Parti MKYK Üyesi Harun Armağan, geçtiğimiz gün Kastamonu’yu ziyaret etti.