Arama
Arama Sonuçları
Haftaya Kastamonu’da ‘lezzet’ şöleni var
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Tuz Ekspresi, Kastamonu’nun komşusunda yola çıkıyor
Batı Karadeniz’in gözbebeği Kastamonu’nun komşusu olan Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılması amacıyla başlatılacak Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs’ta ilk seferine çıkıyor.
Kutlu olsun…
İsrail’in saldırılarında çocukları, eşleri ve yakınlarını kaybetmenin derin hüznünü yaşayan Gazzeli annelerin Anneler Günü kutlu olsun…
Üniversitede Köfte Ekmek etkinliği!
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından Turizm Haftası dolayısıyla sokak lezzetleri etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere köfte ekmek ikramı yapıldı.
Kastamonu Üniversitesi, hızla büyüyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2024-2025 akademik yılında açılacak olan ikisi doktora, ikisi lisans ve biri ön lisans programı olmak üzere beş yeni bölüm için Kastamonu Üniversitesine onay verdi.  
Tüp patladı, yangında 1 kişi öldü
Çankırı’nın Atkaracalar ilçesinde bir evde mutfak tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında yaşlı bir kadın hayatını kaybetti.
Mutfakta yangın var!.. Büyük zam
Tüp fiyatlarına bir zam daha geldi. Fiyatlar aldı başını gitti. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatlarındaki son durum...
Kastamonu'da göz sağlığında devrim!
Akıllı Lens ameliyatları büyük şehirlerde olduğu gibi artık Kastamonu’da da başarılı bir şekilde yapılıyor. Nefes Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Şanlı, vatandaşların da merak ettiği akıllı lenslerle ilgili konuştu.  Akıllı Lens nedir, kimlere uygulanabilir ve avantajları nelerdir, konusunda Op. Dr. Alper Şanlı, bilgilendirmelerde bulundu.
Kastamonu'da 205 bin liraya konut!
Devlet, elindeki kelepir evleri satışa çıkarmaya başladı. 1326 konut için başvurular alınmaya başlandı. Aralarında Kastamonu'nun da olduğu illerde açıklanan konutlar ve arsalara baktığımızda 127 bin liraya ev satışı olduğu gibi 80 bin liraya arsa satışı olduğu da görülüyor.
Kastamonu'nun yöresel yemekleri yarışacak!
Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UME-DER) ve İstanbul Gastronomi Aşçılar Derneği (İSGAD) tarafından Kastamonu Yöresel Yemek yarışması düzenleniyor. Birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yapılacağı  etkinlikte Kastamonulu ev kadınları yemeklerini yarıştıracak. 5 Ocak 2024 Cuma günü yapılacak olan yarışma, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek.
Kastamonu'daki uluslararası proje "UMUT" olacak
Kastamonu’da 3 ülke ile eş zamanlı yürütülen "Ürettiğimi Tüketiyorum" projesiyle özel gereksinimli öğrenciler, hayata tutunacak
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
Kastamonu istila altında!
Kastamonu ciddi bir sorun ile karşı karşıya. Vatandaşlar tedirgin ve yetkililerden çözüm bekliyor
Bu akşam kanallarda ne var? 20 Eylül 2023 Çarşamba TV yayın akışı tüm kanallar
Bu akşam hangi dizilerin olduğu, TV karşısında vakit geçirmek isteyen seyirciler tarafından merak ediliyor. Akşam kuşağında reyting rekorları kıran dizilerin yeni bölümleri ekranlara gelirken, futbolseverler için de heyecan dolu maçlar yayınlanacak. Peki Bugün hangi diziler var? 20 Eylül 2023 TV yayın akışı tüm kanallar
Tavuk etine zam!
Beyaz ete zam geleceği ve yarından itibaren yeni etiketlerin geçerli olacağı bildirildi.
Izoprosis ürünleri, Uzunlar farkı ile Kastamonu’da…
Kastamonu’da inşaat sektörünün, özellikle de yalıtım/izolasyon alanında en önemli tedarikçilerinden olan Uzunlar Ltd. Şti., bünyesine yeni aldığı ‘Izoproris’ marka ürünleriyle sektörün ihtiyaçlarını karşılamada bir adım daha attı.
MasterChef Kerem kimdir? Kerem Giritoğlu kaç yaşında, nereli?
Kerem Giritoğlu, ekran başındaki seyirciler tarafından internette araştırılmaya başlandı. MasterChef Türkiye All Star izleyicileri tarafından sorgulanmaya başladı. Sosyal medyada birçok kişi tarafından merak edilen Kerem Giritoğlu'nun hayatı hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, MasterChef Kerem kimdir? Yarışmacı Kerem Giritoğlu kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar
Silikon Tabancası ile Yapabileceğiniz 10 Pratik Tamirat
Evde ya da iş yerinde küçük tamiratlar ve onarımlar için sıklıkla başvurulan araçlardan biri silikon tabancasıdır.
Bugün kanallarda ne var? 30 Ağustos Çarşamba TV yayın akışı
30 Ağustos 2023 Çarşamba günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı seyirciler tarafından merak ediliyor. 30 Ağustos Çarşamba akşamı Güldür Güldür Show, Taşıyıcı, Godzilla 2: Canavarlar Kralı, K-9, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programı, Tatlı Vatan ve MasterChef Türkiye All Star programları ekranda olacak. Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 30 Ağustos Çarşamba TV yayın akışı
Dünyanın en eski şehirleri açıklandı: Türkiye'den 2 şehir listede yer aldı
İnsanoğlunun tarih sahnesine çıktığı andan itibaren, topraklar üzerinde iz bırakmaya başladığı gerçeği, arkeologların keşifleriyle gün yüzüne çıkıyor.
Protein deposu, Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Köfte yapmak için illa kıymaya gerek yok, yüksek proteinli her türlü bakliyatla nefis köfteler yapmak mümkün! Bunlardan en sevileni ise yeşil mercimekli köfteler elbet. Yüksek protein oranı, lifli yapısı ve kendine özgü enfes tadıyla kıymalı köftelere çok iyi bir alternatif oluşturuyor. Üstelik yapımı oldukça kolay, tüm malzemeleri tek kapta karıştırılarak hazırlanıyor. Kalanı ise dilediğiniz gibi şekillendirip, az yağda kızartmak. Tabii isterseniz fırın tepsisine dizerek ve her birinin üzerini yağlayarak da pişirebilirsiniz köftelerinizi. Bu sayede hem daha az uğraşlı hem de daha hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tercih sizin. Nasıl yapılır? Tarifi nedir? işte detaylar
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
Başkan Civelek, Atlı Turizm ziyaretçilerine seslendi
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Azdavay Atlı Turizm Merkezi hizmetlerinin ücretleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Çoğu hizmetin üvretsiz bazı hizmetlerin ise uygun bir tutar olduğunu belirten Başkan Civelek açıklamasında; "Bu kadar ücretsiz aldığınız hizmetler yanında bu piknik kamelya ücretlerini ödemeniz, hatta teşvik amaçlı özverili personelimizi bahşiş ile ödüllendirmeniz bir şeref olacaktır" dedi.