Arama
Arama Sonuçları
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir annenin evladına olan merhametiyle mukayese edilebilecek derecede çok az insani duygu vardır. Annelerimize teşekkür etmekle kalmayıp hayatımız üzerindeki etkilerini de hatırlamak için bugün anlamlı bir fırsattır." dedi.
Makam koltuğuna çocuklar geçti!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, öğrenciler Vali Meftun Dallı'yı makamında ziyaret etti. Makam koltuğuna Şehit Burak Kapucu İlköğretim Okulu öğrencilerinden 3-C sınıfı öğrencisi Göktürk  Ömer Çoşgun oturdu.
Diyarbakır, Kastamonu'yu unutmadı
Sezonun 35. hafta mücadelesinde Kastamonu'ya gelerek GMG Kastamonuspor ile karşılaşan Amedspor, Gazi'den 1-0 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğu garantiledi. Kastamonu'da çok güzel karşılanan Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldi, GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün'e ve Kastamonu'ya teşekkür etti.
Kastamonu Özel İdare bayramlaştı
Kastamonu İl Özel İdaresi personelleri,  Ramazan Bayramı’nın ardından mesainin ilk günü geleneksel hale gelen bayramlaşma programında merkez binada sosyal tesislerde bir araya gelerek bayramlaştı.
Dallı; "Bu ruh, Türk milletinin hayat kaynağıdır"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kastamonulu genç, kanseri yendiği hastanede işe başladı
Kastamonulu genç, lösemiye karşı savaşında çocukluk kahramanı olan doktorla aynı hastanede çalışıyor.
Cumhuriyetin dev çınarı THK, 99’uncu kuruluş yılını kutluyor
Ülkemizde havacılığın gelişmesinde büyük bir öneme sahip olan Türk Hava Kurumu (THK), 99’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor.
Kastamonulu iş insanı kaza geçirdi: Hemşehrileri yalnız bırakmadı
T.C Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Yalçın Madenci’ye esnaf teşkilatlarından teşekkür ve geçmiş olsun ziyareti düzenlendi
Çok güzel hareketler bunlar!
İlk Türk Kadın Mitingi'nin 104’üncü yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu Belediyesi tarafından konser düzenlendi.
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
Mustafa Çay'ın ismi o parkta yaşatılacak
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, meclis kararı ile ilçede yaptığı hayırlarla anılan Mustafa Çay'ın isminin tüm Belediye Meclis Üyelerinin olur oyuyla Bahçelievler Mahallesi'ne yapılan spor alanı ve çocuk parkına verildiğini duyurdu.
Kastamonu TUREB'den Mahmud Bey Camii açıklaması: "Teşekkürü borç biliriz"
Kasaba Köyü Mahmud Bey Camii'nin Dünya Kültür Mirası Listesine eklenmesi vesilesiyle Kastamonu Turist Rehberleri Birliği (TUREB), bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada; "Mahmud Bey Camii UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklendiği haberini sevinç ve gururla öğrendik. Fikir aşamasından proje aşamasına, uzun ve zorlu sürecin her aşamasında süreci titizlikle takip eden, çaba sarf eden herkese teşekkürü borç biliriz" ifadelerine yer verildi.
"Vatan size minnettar"
Tosya Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Gaziler Günü dolayısıyla şehit yakını ve gazilerimize yönelik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete ilişkin yapılan açıklamada; " Vatan size minnettar" denildi.
"Vatan sevgileriyle yeni nesillere rehberlik ediyorlar..."
Vali Meftun Dallı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Dallı mesajında " Gazilerimiz, temsil ettikleri değerlerin bilinciyle, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik etmektedir. Her zaman destekçisi olduğumuz gazilerimiz için gerekenleri yapmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
Tuvalette yatıp Ferrari’de uyanmak! İşte Hüseyin Özer’in başarı hikayesi
İstenmeyen çocuktu, evlatlıktan reddedildi, yanaşma olarak verildi, kardeşi tarafından zehirlenmeye çalışıldı, kalacak yeri olmadığı için umumi tuvalette yatıp kalktı.
Vidinlioğlu: "Biz hikâyemizi karanlık tabutluklarda yazdık"
12 Eylül 1980 askerî darbesinin 43. yıl dönümünde Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Nasrullah Camii'nde Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti programı düzenlendi.
İnebolu'dan Ankara'ya 14 günlük yürüyüş Anıtkabir'de noktalandı
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde 14 gün süren İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü Anıtkabir’de sona erdi.
"Öğrencilerimizi sanal dijital dünyaya da esir yapmayacağız"
Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası Kastamonu’da da coşkuyla kutlandı. Kutlama programında konuşan Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş: " Bizler öğrencilerimizi yetiştirirken dijital dünyanın, dijital gerçekliklerinden faydalandıracağız. Fakat sanal dijital dünyaya da esir yapmayacağız." dedi.
"Altın kural: Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma!"
Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası Kastamonu’da da coşkuyla kutlandı. Kutlama programında öğrencilere seslenen Vali Meftun Dallı: " Sevgili gençler dünyanın neresine giderseniz gidiniz bütün inançlarda, bütün kültür sistemlerinde evrensel bir kural var. Buna İngilizcede "golden rule" diyorlar. Türkçesi altın kural. Nedir o altın kural? Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma. Bu tek başına her insanın hayatını doğru şekilde yaşamasına yetecek bir kural."dedi.
"Atlı turizmde bölgemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar"
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Daday Barış At Çiftliği'ni ziyaret etti. Başkan Civelek açıklamasında, "Atlı Turizmin dününde de ,bugününde bölgemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururu Bıyıklı ailesine çok yakışıyor" dedi.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
MHP İl Başkanı Şahin: ‘Hepimizin hatası var’
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Emre Şahin, kongre süreçleri hakkında basın toplantısı düzenlendi. 14 ve 28 Mayıs seçimleri ile önümüzdeki yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulunan Şahin, 9 Eylül’de gerçekleştirecekleri İl Kongresi sonucunda görevlerine devam edeceklerini söyleyerek; ‘’Şapkayı önümüze koyduk, hepimizin bir hatası var’’ dedi.
Kastamonu, Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Zonguldak... Uzmanlar yapılması gerekenleri açıkladı
Türkiye'nin özellikle Karadeniz bölgesine ait olan iller Kastamonu, Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak'ta, köy bölgelerini ziyaret eden ayıların sayısındaki artış dikkat çekiyor. Eğer ormanda bir ayıyla yüz yüze gelirseniz, uzmanlar bu durumda ne yapılması gerektiğini açıkladı.