Arama
Arama Sonuçları
Baltacı'dan canlı yayında bomba açıklamalar!
Halk TV canlı yayınına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
‘Beni mahvetti!..’  Kastamonulu sanatçının büyük pişmanlığı
Son dönemde sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Kastamonulu ünlü sanatçı Serdar Ortaç, bir televizyon programına konuk oldu. Ünlü şarkıcı, "Çok kumar oynamam beni mahvetti" itirafında bulundu.
Resul Dindar, Kastamonu’ya geliyor
Resul Dindar; Kastamonu’da gerçekleştirilecek olan festivalde sahne alacak ve bu yıl, üçüncü kez ilimize gelmiş olacak. Çok sayıda etkinliğin gerçekleşeceği kış festivali; Kastamonu’nun Araç ilçesinde gerçekleştirilecek
Gezerken öğrenmeye devam
Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, gezerek kentin tarihi ve kültürünü öğrenmeye devam ediyor.
"Belediyeleri yeniden milli görüşle tanıştıracağız"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde en yüksek oy aldığı ilçe Tosya'yı ziyaret etti. Tosya'da miting düzenleyen Erbakan; "Milli Görüş Belediyeciliği, yolsuzluğun, hırsızlığın, rüşvetin olmadığı bir belediyecilik anlayışı demektir. Milli görüş belediyeciliği demek belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asmak demektir. Yeniden belediyeleri, milli görüş ile tanıştıracağız, Tosya'yı milli görüş ile tanıştıracağız" ifadelerine yer verdi.
Öğrenciler, gezerek öğreniyor
Kastamonu Şehit Burak Kapucuoğlu Ortaokulu öğrencileri, tarihi mekanlarını gezerek hem derste işledikleri konuları pekiştirdiler hem de kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi oldular.
Milletvekillerinden Tosya çıkarması: "Gözbebeğimiz Tosya'dayız"
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. İlçe ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz gün Taşköprü ilçesini ziyaret eden Milletvekilleri bugün Tosya ilçesini ziyaret etti. Milletvekili Ekmekci ziyarete ilişkin; 'Gözbebeğimiz Tosya'dayız" ifadelerine yer verdi.
Torosların Meşhur Kekik Balı
Torosların meşhur kekik balı, kendine has kokusu ve özel bileşenleriyle öne çıkıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan bu değerli balın üretim serüveni, işçi arıların kekik nektarlarından aldığı özlerin toplanmasıyla başlıyor. Anadolu'da doğallığı ve zengin bitki florasıyla adını duyurmuş olan Toros Dağları, bu doğal kekik balının üretiminin özel adresidir. Dolayısıyla doğal kekik balı ürünleri, burada üretilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
AB’nin tescillediği ilk baharat ‘safran’ oldu
Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan safran, baharat kategorisinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescillenen ilk ürün oldu.
Polis Togg’u büyük ilgi gördü!
Ankara'da polis aracı olarak kullanılmak üzerine tahsis edilen Togg, Kızılay Meydanı'nda görev yapıyor. Motosikletli Polis (Yunus) ekiplerine tahsis edilen Togg T10X marka otomobil, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
"Altın kural: Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma!"
Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası Kastamonu’da da coşkuyla kutlandı. Kutlama programında öğrencilere seslenen Vali Meftun Dallı: " Sevgili gençler dünyanın neresine giderseniz gidiniz bütün inançlarda, bütün kültür sistemlerinde evrensel bir kural var. Buna İngilizcede "golden rule" diyorlar. Türkçesi altın kural. Nedir o altın kural? Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma. Bu tek başına her insanın hayatını doğru şekilde yaşamasına yetecek bir kural."dedi.
Urgancı ve Manav ailelerinin en mutlu günü…
Duygu ve Mehmet çifti için Urgancılar Köşkü’nde muhteşem bir düğün töreni düzenlendi
Tarhananın bozulduğu nasıl belli olur? Tarhana nasıl saklanmalı?
Şeker hastalığına faydalı olan tarhana, çeşitli hastalıklardan koruduğu gibi, yorgunluğu alan mucizevi bir gıdadır. Peki bu mucizevi gıdanın uzun ömürlü tüketilmesi için neler yapılmalıdır? Tarhananın bozulduğu nasıl anlaşılır? Tarhana nasıl saklanır? Tarhananın pratik fermantasyonu nasıl yapılır? İşte, tarhana hakkında bilinmesi gereken gerekli bilgiler
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Artık bunu da gördük: 'Yarım ve çeyrek simit'
İzmir'de bir gevrekçinin camekanına astığı yazı sosyal medyada gündem oldu. Yazıda "Her cebe uygun gevrek fiyat listesi Gevrek 10 TL, yarım gevrek 5 TL, çeyrek gevrek 2,5 TL" ifadeleri yer aldı. Yazıyı gören sosyal medya kullanıcıları duruma şaşırmadıklarını dile getirdi.
Kastamonu lezzetlerinden ‘kara çorba’ TRT Belgesel’de
Kastamonu’nun meşhur lezzetlerinden kara çorbanın yapımı TRT Belgesel’de izleyicilere sunuldu.
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
Parola belli: ŞAMPİYONLUK
KASTAMONU BELEDİYESPOR, YENİ SEZON HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR
Genel başkanımın yanındayım diyordu partisinden istifa etti
İYİ Parti Kastamonu teşkilatı kurucu üyelerinden ve Merkez İlçe eski Başkanı Aydın Yaman, partisinden istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar
Toplantı sonrası konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde...
Kastamonu hayalet şehre döndü
Kurban Bayramı tatiline girilmesiyle birlikte şehir dışından binlerce insan Kastamonu’ya akın etti. Kimi memleketine gelirken kimi Kurban bayramını, doğal güzellikleriyle meşhur Kastamonu’da geçirmek için Kastamonu’nun tatil köylerine geldi. Öyle ki bayramdan birkaç gün önce Kastamonu’ya gelişte otobüs seferlerinde ek seferler dahil olmak üzere bütün seferler doldu. Kastamonu’ya giriş bu kadar yoğun olmasına rağmen Kastamonu Merkezde yok denecek kadar insan sayısı az.
Manda kaymağı ile ilgili ilginç iddia
“Eber kurursa Afyon’un meşhur kaymağının elde edildiği manda yetişemeyecek. Manda kaymağı, yoğurdu gibi ürünler ortadan kalkacak."
2 bin 700 yıllık kaya mezarı bakımsızlıktan yok oluyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip kaya mezarları bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Yılın stresini eğlenerek attılar
Öğrenciler, düzenlenen piknikte eğitim yılının stresini geleneksel oyunlarla attı.
Banduma Nedir? Kastamonu'nun Meşhur Yemeği
Banduma, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehir olan Kastamonu'dan gelen geleneksel bir yemektir.