Arama
Arama Sonuçları
DİKKAT!.. Kenelerdeki tehlike çok daha büyük
Türkiye'de ilk kez 2002’te Tokat'ta görülen ve Kastamonu bölgesinde de ciddi bir tehlike oluşturan kenelerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
Çay boyunu istila ettiler!
Aylardır çözüm bulunamayan sığırcık kuşları Kastamonu merkezde yaşamın akışını olumsuz etkiliyor.
Fren Balatası Ne Zaman Değiştirilmelidir?
Fren balatalarının ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun cevabı doğrudan fren sisteminin kullanımı ile ilgilidir.
Bugün kanallarda ne var? 30 Ağustos Çarşamba TV yayın akışı
30 Ağustos 2023 Çarşamba günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı seyirciler tarafından merak ediliyor. 30 Ağustos Çarşamba akşamı Güldür Güldür Show, Taşıyıcı, Godzilla 2: Canavarlar Kralı, K-9, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programı, Tatlı Vatan ve MasterChef Türkiye All Star programları ekranda olacak. Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 30 Ağustos Çarşamba TV yayın akışı
Buz kırılması 10 bin yavru penguenin ölmesine neden oldu
Antarktika'da meydana gelen buz kırılması nedeniyle yaklaşık 10 bin kadar imparator penguen yavrusunun öldüğü bildirildi.
İklim dengesinin bozulması kuşların üremesini etkiliyor
Uluslararası bir araştırma, büyük göçmen kuşların iklim krizi kaynaklı sıcaklık artışları sebebiyle daha az, göç etmeyen küçük kuşların ise daha fazla ürediğini ortaya koydu.
Kastamonu'da artık o hayvanı da avlamak yasak!
Merkez Av Komisyonu'nun 2023-2024 av sezonu için Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren listesinde, avlanmasına izin verilen 31 kuş ve 4 memeli türü de yer alıyor.
Kastamonu'da kararan hava, 2018 dolu afetini anımsattı
Kastamonu'da Meteoroloji tarafından yapılan kuvvetli yağış uyarısı sonrasında Kastamonu'da kapanan hava, 2018 yılında yaşadığımız dolu afetindeki havayı andırıyor.
Kuşa veda! Twitter değişiyor
Twitter'ın sahibi Elon Musk, "Yakında Twitter markasına ve kademeli olarak tüm kuşlara vade edeceğiz" diyerek sosyal medya platformunun adını değiştireceğini duyurdu.
TV yayın akışı 15 Temmuz 2023 Cumartesi! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV yayın akışı...
15 Temmuz 2023 Cumartesi günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 15 Temmuz 2023 Cumartesi akşamı Güldür Güldür Show, Ya Çok Seversen, 15 Temmuz Özel, İtiraf, Yaz Şarkısı ve MasterChef Türkiye All Star programları ekrana gelecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1, TV8 yayın akışı nasıl?
Sigara bağımlıları dikkat: 3 günde ciğerleri tertemiz yapıyor! Vücutta toksin bırakmıyor
Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan akciğer, kirli kanı yenileme görevi üstleniyor. İnsan sağlığı için büyük önem arz eden akciğerlerimize gözümüz gibi iyi bakmalıyız. Özellikle sigara kullanan kişilerin tercih edebileceği 3 malzemeli kür tarifi ile 3 günde akciğerlerinizi yeni doğmuş gibi yapabilirsiniz.
9 Temmuz Pazar TV yayın akışında ne var? 9 Temmuz Pazar bugün hangi diziler var?
9 Temmuz Pazar yani bugün televizyon kanallarında hangi programlar var, yayın akışı nasıl merak ediliyor. İzleyiciler 9 Temmuz Pazar yayın akışını arama motorlarında kanal kanal araştırıyor. Peki, 9 Temmuz Pazar TV yayın akışında ne var? 9 Temmuz Pazar bugün hangi diziler var?
Katil kenelere dikkat!
Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasıyla birlikte, yeşil alanlarda geçirdiğimiz zaman artıyor.
Manda kaymağı ile ilgili ilginç iddia
“Eber kurursa Afyon’un meşhur kaymağının elde edildiği manda yetişemeyecek. Manda kaymağı, yoğurdu gibi ürünler ortadan kalkacak."
Böcek ilacı kullanırken dikkat!
Havaların ısınmasının ardından ilaçlama faaliyetlerinde yaşanan artışlar, evcil hayvanlar için hayati risk oluşturuyor.
Kastamonu Şehriban Kanyonu nerede? Şehriban Kanyonu'na nasıl gidilir?
Şehriban Kanyonu'na nasıl gidilir? Kastamonu Şehriban Kanyonu nerede? soruların cevapları haberimizde
‘Balaban’lar koruma altına alındı
Cide ve Abana ilçelerinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Balaban kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.
Kastamonu Entegre’den yeni parke serisi
Kastamonu Entegre, yeni parke serisi Floorpan Wings’i tüketicilerin beğenisine sundu. On farklı dekor seçeneğiyle konut ve ofis dekorasyonunda çeşitli tasarımlara olanak tanıyan Wings serisi, teknik özelliklerini ve ilk günkü görünümünü uzun yıllar koruyor.
KAMP TURİZMİNİN GÖZDESİ: KÜÇÜKSU
Mavinin ve yeşilin bin bir tonunu sergileyen Kastamonu, kampçıların rotasını Küçüksu’ya çevirdi. Manzarasıyla görenleri hayran bırakan Küçüksu Gölü ekoturizm açısından da önemli bir potansiyel taşıyor
Cide'de yaban hayat görüntülendi
Cide ilçesinde bir doğa tutkunu tarafından ormanlık alana kurulan fotokapanlarla yaban hayvanlarının yaşamı gözler önüne serildi.
Karadeniz gazını ne zaman kullanacağız?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan günü törenle Filyos'tan karaya çıkartılacak olan Karadeniz gazının mayıs ayında evlerde kullanılacağını açıkladı. Bakan Dönmez, BOTAŞ ile kurulan şirket vasıtasıyla Avrupa'ya gaz satışı yapmayı planladıklarını da bildirdi.
Sülünler, depremi bir saat öncesinden hissediyor
Araştırmacı ve Tarihçi Yazar Şerafettin Çetinkaya, yaklaşık 800 yıl önce üç ayrı dilde yazılan ‘Acayibü’l-Mahlukat Garaibü’l-Mevcudat’ isimli kitapta sülün kuşlarının depremi 1 saat öncesinden hissettiklerinin belirtildiğini ifade ederek, bu kuşların araştırılması gerektiğine dikkat çekti.
Depremler, muhabbet kuşlarına ilgiyi arttırdı
Kahramanmaraş merkez üslü depremlerin ardından, kuşların deprem öncesinde çırpınarak telaşlanmaları iddiası üzerine Kastamonu'da hobi kuşlarına ilgi arttı.
Ahmet Yesevi’de Klasik Türk Müziği konseri
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğrencileri ve Hümayun Türk Müziği Topluluğu, Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda “Makamsal Doğuşlar” adlı Klasik Türk Müziği konseri verdi.
Kendi küçük, yüreği büyük
Kastamonu il merkezinde bir evde çıkan ve bitişiğindeki eve de sıçrayan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sırasında eve giren küçük çocuk, alevlere aldırış etmeden kafesteki kuşlarını kurtardı.
5 kuş elektrik çarpması sonucu telef oldu
Olukbaşı mevki Beyçelebi Mahallesi Ankara yolu üzerinde büyük bir patlama sesi geldi. Sarı bir dumanın yükseldiği alana koşan çevredeki vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında üzüntü dolu anlar yaşadı. Elektrik tellerinde duran 5 güvercin, elektrik çarpması sonucu yanarak can verdi. İşte o görüntüler...
‘Kastamonu, 100 yüzyılın fırsatını elinin tersiyle itti’
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KALDER) tarafından, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ülkemizin en büyük bölgesel fuarı ‘Türkiye-Ortadoğu Ticaret Fuarı TRADEF’ ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Kebeci Restoran’da düzenlenen toplantıya KALDER Başkanı Turgay Civelekoğlu ve dernek yönetimi ile TRADEF Organizatörü İstamonu Fuarcılık sahibi Gazeteci Hüseyin Karadeniz ve basın mensup0ları katıldı.
Hangi döneme gitmek isterdiniz?
CNG Haber ve Açıksöz Tv, renkli içeriklerine devam ediyor. Bugün farklı bir soru ile Kastamonu’yu zaman makinesiyle yolculuğa çıkarıyoruz. Bir zaman makinesi icat edilmiş olsa ve Kastamonu halkı bu zaman makinesinde yolculuk yapsa hangi zamana gitmek isterlerdi bunu sorduk. Detaylar haberimizde…
Kargayla dostluğu görenleri şaşırtıyor
Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde belediye işçisinin yaralı halde bulduğu ve tedavi ettirdiği karga ile dostluğu Ahmet Kılınç, görenleri şaşırtıyor. Kılınç'ın “Besle kargayı, oysun gözünü” atasözünün aksine sahiplendiği karga bir an olsun yanından ayrılmıyor.