Ahmet Yesevi’de Klasik Türk Müziği konseri;

Ahmet Yesevi’de Klasik Türk Müziği konseri

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğrencileri ve Hümayun Türk Müziği Topluluğu, Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda “Makamsal Doğuşlar” adlı Klasik Türk Müziği konseri verdi....

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Birer öncülüğünde “Makamsal Doğuşlar” Klasik Türk Müziği konseri düzenlendi. GTSF Müzikoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan koroda yüksek lisans öğrencileri de yer aldı. Konserin sunuculuğunu Hümayun Türk Müziği Topluluğu’ndan Çiğdem Tok yaptı. Arş. Gör. Murat Birer’in şefliğini yaptığı konserin birinci bölümünde Uşşak Peşrevi, Ömrün Şu Biten Nesvesi Tam Olsun Erenler, Gözlerin Hayran Bakarmış Görmeyip Israrımı, Tanbur Taksimi, Derdimi Anlatırdım Issız Geceler Aya, Derdimi Saya Saya Başladım Ağlamaya, Yemenimin Oyası Rengi de Rengine, Yürü Dilber Yürü Ömrümün Varı, Telgrafın Tellerine Kuşlar mı Konar?, ikinci bölümünde Muhayyerkürdî Taksîm, Yetişir Çizdiğiniz Ey Seneler Resmimizi, Baktıkça Gölgeme Yadigar Diye, Başka Söz Söylemem Aşktan Yana Ben, Bir Sihir Gibiydi Şehre İnerken Gece, Hiç Tatmadım Böyle Duyguyu, Eğilmez Başın Gibi, Pencerenin Perdesini Aç Bana Göster Yüzünü eserleri dinleyicilere sunuldu. Yoğun ilgi gösterilen konsere, Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sıtkı Akarsu, Prof. Dr. Lale Hüseynova, Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talaka ve birçok öğretim üyesi katıldı.

Hümayun Türk Müziği Topluluğu üyelerine ve Arş. Gör. Murat Birer’e çiçek takdim edilmesinin ardından konser sona erdi.

Hümayun Türk Müziği Topluluğu

2015 yılında Murat Birer yönetiminde sürdürülen Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu konserleri esnasında oluşan çekirdek kadro ile 2016 yılında, “Hümayun Türk Müziği Topluluğu” adı altında özel bir koro olarak kuruldu. Adile Sultan Kasrı çatısı altında çalışmalarına başlayan ve çalışmalarını uzun müddet bu tarihi mekânda sürdüren topluluk, özellikle Türk müziğinin az bilinen eserlerine ve koro yorumuna odaklanan tematik, makamsal ve besteci odaklı farklı konseptlerde çeşitli salon konserleri verdi. Adile Sultan Kasrı, Altunizade Kültür Merkezi gibi İstanbul’un önde gelen kültür mekânlarında gerçekleşen bu konserler, sanatsever çevrelerce ilgi gördü ve yakından takip edildi. 2020 yılında ilk defa bir üniversite bünyesinde misafir edilerek konser çalışmalarını akademik bir platformda sergileme imkânı bulan Hümayun Türk Müziği Topluluğu, toplamda 3 üniversite konseri gerçekleştirdi. Son zamanlarda udi bestekar Emin Özyer’in gözetiminde ve Murat Birer’in şefliğinde Altunizade Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor. (Haber Merkezi)

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum