Arama
Arama Sonuçları
Tosya yeniden MHP'nin
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, yüzde 43,55 oy oranıyla yeniden Belediye Başkanı seçildi.
Numan Kurtulmuş'tan İstiklal Yolu vurgusu
Çankırı'da güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik mesajı veren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İnebolu'dan Ankara'ya uzanan İstiklal Yolu'ndan bahsetmeden geçmedi.
Komşu, Romanya'da Türkiye'yi temsil etti...
Çankırı Karatekin Üniversitesi personel halkoyunları topluluğu, Romanya’nın Galati şehrinde düzenlenen Folklor Festivaline katılarak Türkiye’yi temsil etti.
Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen atandı
Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen getirildi.
Yeni karar açıklandı: 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu
Resmi Gazete’de yayımlanan son karara göre 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. 39 enstitü, fakülte ve yüksekokulun kapatılmasına, 8 fakültenin ise isminin değiştirilmesine karar verildi. İşte detaylar…
Üniversitede doğru tercihin püf noktaları…
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sonuçların açıklanmasıyla birlikte aday öğrenciler, geleceklerini belirleyecek bir yola giriyor.
Liste açıklandı: Komşular Kastamonu’ya fark attı!!
Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Sıralaması (2023 yılı) listesi URAP tarafından açıklandı. Listenin birinci sırasını Koç Üniversitesi alırken ikinci sırada Hacettepe Üniversitesi, üçüncü sırada Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer aldı.
Sıcak havalarda su tüketimine dikkat! Kilo yapabilir
Suyun az tüketilmesi sebebiyle vücutta artan yağ hücrelerinin artmasının, kilo alınmasına yol açtığı belirtildi.
Batı Karadeniz üniversiteleri Bilecik’te toplandı
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin (BŞEÜ) ev sahipliğini yaptığı Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı gerçekleşti.
Batı Karadeniz Rektörleri bir araya geldi!
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısına, Kastamonu Üniversitesini temsilen rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal katıldı.
Ağız ve diş sağlığı merkezi açıldı
Çankırı Karatekin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışına katılan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, diş muayenesi oldu.
Depremzede gençlerin eserleri sanatseverlerle buluştu
Çankırı’da düzenlenen sergide, depremzede öğrencilerin resim eserleri sanatseverlerle buluştu.
Bölgeye hizmet edecek
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
BKÜB dönem toplantısı Kastamonu’da yapıldı
Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği (BKÜB) dönem toplantısı, Kastamonu Üniversitesi senato salonunda düzenlendi.
İstiklal Yolu akademik olarak araştırılacak
Kurtuluş Savaşı sırasında İnebolu Limanı’na gelen mühimmatların kağnılarla Ankara’ya ulaştırıldığı İstiklal Yolu, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde kurulacak araştırma merkezinde akademik araştırmalara konu olacak.
Hacı Mehmet Katar, toprağa verildi
İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Katar’ın babası Hacı Mehmet Katar, vefat etti. Üyücek Köyü’nde kılınan cenaze namazını merhum Mehmet Katar’ın torunu Çankırı Karatekin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Muhammed Ali Asar ve Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Baltacı kıldırdı.
Üniversite’de Önemli İş Birliği Protokolü
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde başlatılan, Genç İstihdam teması kapsamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğinde bölgede yer alan gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmek ve bölgede BTK Akademi aracılığıyla yazılım hareketi, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Salonu’nda düzenlenen imza töreni ile gerçekleştirildi.
ÇAKÜ’den uluslararası öğrenci atağı
Çankırı Karatekin Üniversitesi, uluslararası işbirliklerini arttırmak için Cubiti’ye çıkartma yaptı.
Mesleki Girişim Maratonu tamamlandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mesleki Eğitim Teması kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile T82 ve TR81 Bölge İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen Vocathlon 2021: Mesleki Girişim Maratonu 3-5 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.
Zil çaldı, ‘Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu’ başladı
Kastamonu, Çankırı, Sinop, Bartın, Zonguldak ve Karabük illerindeki mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin katıldığı “2021 Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu”na, okul zilinin çalınmasıyla start verildi.