Bölgeye hizmet edecek;

Bölgeye hizmet edecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor....

KORGUN KARATEKİN BARAJI SU TUTMAYA BAŞLADI

Temelden yüksekliği 40 metre, depolama hacmi 1 Milyon 85 bin metreküp olan  Çankırı Korgun Karatekin  Barajının tamamlanarak su tutmaya başladığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çankırı ilimiz için 6 bin 550 dekar zirai araziyi can suyu ile buluşturacak olan  önemli bir projeyi  daha tamamladıklarını belirtti.

 “MİLLİ EKONOMİYE YILLIK 9 MİLYON 825 BİN TL KATKI SAĞLAYACAK.”

 6 bin 550 dekar araziye can suyu verecek Korgun Karatekin Barajı’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 6 bin 550 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak Çankırılı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 9 milyon 825 bin lira daha fazla kazanacak” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum