Arama
Arama Sonuçları
Çavuş Üzümü’nde hasat dönemi başladı
Kendine has aroması ve kokusu ile diğerlerinden ayrılan, çavuş üzümünde bu yıl çiçeklenme dönemindeki aşırı yağışlar nedeniyle rekolte düşük bekleniyor.
Araç OİM'de 2024 bütçesi görüşüldü
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Araç Orman İşletme Müdürlüğü'nde Araç, Samatlar ve İhsangazi Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile 2024 bütçe toplantısı gerçekleştirdi.
Cevizin faydalarını biliyor musunuz? Ne kadar yenilmesi gerekiyor?
Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper besin olarak tanımlanıyor. Cevizin faydaları nelerdir? Günde ne kadar ceviz tüketilmeli? Ceviz kilo vermede etkili mi? İşte ayrıntılar...
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
TMO, bu yılki fındık alımlarına başladı
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kabuklu fındık alımları bugün itibari ile başladı.
Kastamonu'da fındıklar tezgaha düştü
İnebolu ilçesinde toplanan yaş fındıklar semt pazarlarında satılmaya başladı.
Vegan ne demek? Vegan beslenirken ne yenir?
Vegan kelimesi, ilk olarak 1944 yılında The Vegan Society'nin kurucularından Donald Watson tarafından ortaya atıldı. Veganlığın yaygınlaşması sonucu büyük metropollerde artık sadece vegan yemekler sunan restoranlar bulunabilmekte, menülerinde bazı yemeklerin vegan olduğunu belirten restoranların sayısı artmakta, vegan süpermarketler açılmaktadır. Peki, vegan ne demek? Vegan beslenmede neler yenir?
Su ürünleri ihracatından 1,7 milyar dolar gelir elde edildi
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 yılında 1,37 milyar dolar olan su ürünleri ihracatının 2022 yılında 1,7 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.
Puka ormanlarının şifası Kastamonu’da
Arnavutluk’un Puka şehrinde kabuk böceklerinin zarar verdiği 5 bin hektarlık ormanlık alanın canlandırılması için Kastamonu Üniversitesi'nin işbirliği ile çalışma yapılacak.
Tosya'da 850 ton ceviz hasadı yapıldı
Tosya ilçesinde 850 ton ceviz rekoltesi gerçekleştirildi. Tosya Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Bekir Özipek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 1500 dekar alanda ceviz yetiştirildiğini söyledi.
100 bin ata tohumu halkla buluştu
Kastamonu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ata Tohumu Fide Dağıtımı projesi kapsamında bu yıl 100 bin fide vatandaşlarla buluştu.
600 bin yırtıcı böcek ormanları koruyor
Orman Genel Müdürlüğü, Laboratuvarlarda ürettiği yıllık 600 bin yırtıcı böcek sayesinde, ormanları zararlı böceklerden koruyor. Tamamen doğal yöntemlerle yapılan mücadeleler kapsamında yılda 100 ila 150 milyon zararlı böcek yakalanarak imha ediliyor.
59 maddenin ortalama fiyatında artış yaşandı
TÜİK Başkanlığı 2021 yılı kasım ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Kasım 2021'de, endekste kapsanan 90 maddeden, 25 maddenin ortalama fiyatında azalış olurken, 6 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 59 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.
Ceviz Nerede Ve Nasıl Yetişir? Cevizin İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Cevizin kullanım yerleri, bilinmeyen yönleri ve insan sağlığına faydaları nelerdir?
Yağlı balıklar ve sağlığa etkileri
Proteinin insan beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu tartışmasızdır. Balık da günlük olarak almamız ihtiyaç duyulan bu proteinin en iyi kaynaklarından birisidir. Ülkemizin üç yanının denizlerle çevrili olması ise insanların balık etine ulaşımını ve balık tüketimini kolaylaştırmaktadır. Türkiye’de senelik balık tüketimi kişi başına ortalama 3 kg’dır. az sonra okuyacağınız yazımızda yağlı balıklar ve isimlerini ,balığın diyetteki yerini, balık yağı ve içeriğini, balığın pişirme yöntemlerini ve daha birçok konu başlığını inceleyeceğiz.