Arama
Arama Sonuçları
Sıcaklar arttı, baş belası geri döndü!..
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle Karadeniz ve İç Anadolu’da vatandaşın kabusu haline gelen kene vakalarında rekor seviyede artış yaşandı.
“Geçici mutsuzluk depresyon ile karıştırılmamalı”
Depresyon ve geçici mutsuzluğun, insanların zihinsel sağlıklarını etkileyen iki farklı durum olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Arda Kazım Demirkan, “Ancak, aralarındaki farkı anlamak önemlidir çünkü biri geçici ve normal bir duygu durumu iken diğeri ciddi bir zihinsel sağlık sorununu ifade eder” dedi.
Son Dakika: Fed, faiz kararını açıkladı!
Fed, küresel piyasaların odak noktası faiz kararını açıkladı!
Bakan Şimşek'ten kredi kartı açıklaması: 'Ciddi anlamda sınırlayacağız'
"Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz."
Cevizin faydalarını biliyor musunuz? Ne kadar yenilmesi gerekiyor?
Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper besin olarak tanımlanıyor. Cevizin faydaları nelerdir? Günde ne kadar ceviz tüketilmeli? Ceviz kilo vermede etkili mi? İşte ayrıntılar...
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Yüksel Aydın: ‘Senin feriştahının çapı yetmez’ [VİDEO HABER]
MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.
Sebze meyveyi sıcak, çiftçiyi maliyet yaktı
Aşırı sıcaklar sebze ve meyvede yaklaşık yüzde 50 üretim kaybına neden olurken, mazot, su, gübrede yüzde 100’ü aşan maliyetler de çiftçinin ekim iştahını azalttı.
Kendisi küçük tehlikesi büyük! geç kalınırsa öldürücü
Yazlık bölgelerde yaygın olarak görülen tatarcık sineğine karşı uyaran Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Bengisu Ay, “Tatarcık sineği ısırığından çeşitli enfeksiyon hastalıkları bulaşabilir. Belirtileri aylar hatta yılı bulabilir. Kala Azar hastalığı genellikle yüksek ateş, ciddi kilo kaybı, dalak ve karaciğer büyümesiyle seyreder, tedavi edilmezse yüzde 100 öldürücüdür” dedi.
“Aşıyla korunmak mümkün”
Hepatit hastalığının ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinen ve Hepatit B ve A virüsüne karşı aşı bulunduğunu belirten Liv Hospital Samsun Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Kliniği’nden Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de 1998’den bu yana yenidoğan tüm bebekler ulusal aşılama programı çerçevesinde aşılanarak korunmaktadır. Hepatit B’ye karşı oluşan bağışıklık Hepatit D için de koruyucudur” dedi.
Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi geriledi
Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 398 baz puana düşerek 8 Kasım 2021'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.
7 ayda 300 bin kedinin ölümüne neden olan hastalık Türkiye'de…
Güney Kıbrıs'ta bu yıl yaklaşık 300 bin kedinin ölümüne neden olan FİP hastalığı Türkiye'de de yayılıyor.
Dondurmanın 6 önemli faydası!
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
Ticari kredilerde sıkıntı büyük!
Bankalar kredi musluğunu kısınca kullanım da azaldı. Ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı.
Katil kenelere dikkat!
Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasıyla birlikte, yeşil alanlarda geçirdiğimiz zaman artıyor.
Seçimden önce AK Parti’den istifa eden Mehmet Yıldırım, geri mi döndü?
09 Mayıs 2023 tarihinde AK Parti’den istifa ettiğini açıklayan Mehmet Yıldırım; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın AK Parti İl Başkanlığı ziyareti esnasında herkes rabia işareti yaparken el sallayarak poz verdi. Yıldırım, fotoğraflarda da en ön sıralarda yer aldı.
Hem sağlıklı hem serinletici 7 yaz içeceği
Yazın bunaltıcı sıcaklarında serinlemek amacıyla tükettiğimizin içeceklerin çoğu zaman lezzetine ve görüntüsünün cazibesine kapılabiliyoruz. Hem susuzluğumuzu gideren hem de düşen kan şekerimizi toparlayacağı düşüncesiyle hiç de masum olmayan içecekleri tüketme eğilimimiz artabiliyor.
Çocuklarda artan el-ayak, ağız hastalığına dikkat!
Uzm. Dr. Osman Kocabıyık, hastalığın havuz sularının yutulması, oyuncaklar, havlu ve şezlonglar ortak kullanım alanlarında daha fazla yayılabileceğine dikkat çekti.
Kastamonu İl Sağlık Müdüründen kritik uyarılar!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, yaklaşan kurban bayramı öncesinde hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklarla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. Kurbanlık hayvanların nakliyesinden alımına ve tüketimine kadar hijyenin önemine vurgu yapan Kutlu, kesimlerin de mutlaka veteriner hekimler gözetiminde yapılması gerektiğini kaydetti.
Bayram öncesi ‘hastalık’ uyarısı!..
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, vatandaşları uyardı
Kastamonu İl Sağlık Müdüründen kene uyarısı!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yaygınlaşması beklenen kene tehlikesi noktasında uyarılarda bulundu.
Mide ağrısına en iyi ne gelir ? mide ağrısı neyden kaynaklanır ?
Mide ağrısı her birimizin karşılaştığı bir rahatsızlıktır fakat pahalı veya riskli tıbbi bir yaklaşımla değil, basit gıda seçimleri ile hafiflemesi mümkün. Bu makale, mide ağrısına mümkün olduğunca doğal çözümlerle, uzun süreli olarak çareler arayışında olacak olanların yararına olacak şekilde öneriler sunarak başlamaktadır.
Mehmet Yıldırım, AK Parti’den istifa etti!
AK Parti üyesi ve 22. Dönem Milletvekili Mehmet Yıldırım, 14 Mayıs seçimlerine çok az süre kala partisi AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.
Bahar yorgunluğunu önemseyin
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, bahar ayları ile birlikte ortaya çıkan şikâyetlerin önemsenmesi gerektiğini bildirdi. Baysal, bahar yorgunluğunun, baharın gelişiyle ortaya çıkan ve ortalama iki üç hafta süren halsizlik, yorgunluk ve isteksizlik hali olduğunu belirtti.
Bahar ve yaz aylarının korkulan hastalığı
Doç. Dr. Nevin İnce, bahar ve yaz aylarının korkulan hastalığı Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) kenelerin kesinlikle çıplak el ile öldürülmemesi gerektiğini söyledi.
Bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktaları…
Bayram kahvaltılarında yağlı ve hamur işi gıdalardan uzak durulmalı
Ayçiçek yağı fiyatlarında sert düşüş
Buğday ve ayçiçeği yağında uluslararası piyasada fiyatlar gerilemeye devam ediyor.
Ramazanda kilo almak istemeyenlere 'sahura kalkın' önerisi
Ramazan ayında oruç tutarken kilo almak istemeyenler için Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, “Sahura kalkmamak sağlıksız bir durum ayrıca kilo almayı önlemenin yolu da yine sahura kalkmaktan geçer” dedi.