Arama
Arama Sonuçları
‘Taklitçi Hasan ve Moskof Hikmet’e kanmayın’
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Candaroğulları Mahallesinde yaptığı konuşmada “Tutamayacağı sözler verenlere kanmayın” dedi.
Kastamonu’da işsizlik yok mu?
İşsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 17,2 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) iken, işsizlik oranı en düşük bölge yüzde 4,9 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu.
Eskişehir’de Kastamonulu bir aday!
Eskişehir’de Mihalgazi ilçesinde Belediye Başkan Adayı olan Kastamonulu hemşehrimiz Fahri Karabilen, hemşehrilerinden manevi destek istedi.
Karabacak; 'Doğan Ünlü siyasi mevta!'
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, açıklamasında Doğan Ünlü için; 'Doğan Ünlü'nün artık siyasi bir mevta olduğunu düşünüyorum. Mevtanın arkasından da konuşulmaz' dedi.
Kastamonu Belediyesi için çok konuşulacak yeni seçenek!
“Halkımız oy karşılığı iş vaatlerine itibar etmemelidir”
Sürücülere müjde!.. İndirim göründü
Geçtiğimiz ay, 76-77 dolar arasında dalgalanan Brent Petrol, 5 ayın en düşük seviyelerine gerileyerek aralık ayında da 80 doların altında. Petrol fiyatlarındaki bu düşüş, Benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu.
İşte yeni asgari ücret için konuşulan rakam…
Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 34 zamdan sonra bütün gözler 2024'te asgari ücrete yapılacak zam oranına kilitlendi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücrette rakamlar belli olmaya başladı.
Kastamonu'da İŞKUR nerede? İŞKUR'a nasıl gidilir?
Kastamonu'da İŞKUR, Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak No:27 adresinde bulunmaktadır. İŞKUR'a gitmek için toplu taşıma araçlarını veya özel aracınızı kullanabilirsiniz.
Herkese İŞKUR’dan 7 bin 411 TL harçlık!
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işsiz gençleri iş sahibi yapmak için kurslar düzenliyor bu süre zarfından maddi destekte sağlıyor. Bu program sayesinde İŞKUR ayda 7 bin 411 TL harçlık verecek
Asgari ücrette hesap değişti: İşte son rakamlar
6 aylık enflasyon rakamları ile belirlenen asgari ücret hesaplaması sistemi değişiyor.
TÜİK'e göre 'işsizlik' azaldı!
TÜİK verilerine göre, işsizlik temmuz ayında yüzde 9,4 olarak gerçekleşti.
Deprem bölgesinde belirsizlik sürüyor
6 Şubat’ta art arda meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen sanayi tesislerinin durumu ile ilgili belirsizlik sürüyor.
Ekonomide 3 yıllık yol haritası açıklandı!.. Enflasyon 2026'da...
Ekonomide 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program'ın (OVP) ayrıntıları açıklandı.
2024 asgari ücreti için en güçlü olasılık!..
Tüm veriler o kritik bandı işaret etti. Enflasyon ve refah payı ile o rakamın üzeri sürpriz olmayacak.
‘Vatandaşımızın, beceriksizliğimizden kaynaklanan şaka yaptığını düşünüyoruz’
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu…
Bir öğrencinin günlük beslenme masrafı 100 lira!
Hayat pahalılığı, ekonomik kriz ve yetersiz maaşlar nedeniyle veliler öğrencilerin beslenmesine ne koyacağını kara kara düşünür hale geldi.
Anket sonucu... İşte Türk halkının en büyük korkusu
Yoksulluk yanıtının sıralamasının dikkat çektiği sonuçlarda vatandaşların önemli bir oranının da milli güvenlik problemleri ile ilgili endişelere sahip olduğu görüldü.
İhbar tazminatına nasıl hak kazanılır? İhbar tazminatı süresi nedir?
Bu konu, hem işçiler hem de işverenler için önem arz eden bir meseledir ve işçinin işten çıkarılması veya kendi isteğiyle işten ayrılması durumunda karşımıza çıkar.
"Ağzınıza bir bal sürecekler '10 bin lira' diyecekler"
Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanlığı Ağustos Ayı Divan Toplantısı'na katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, yaptığı konuşmasında belediye seçimlerine değinerek; "Bin 392 seçim bölgesinde güçlü, kazanacak adaylarımızla seçimlere katılacağız. Emeklilere yakın zamanda zam verecekler. Rüşvet olsun diye belediye seçimleri geliyor diye Ekim'de sizin ağzınıza bir bal sürecekler, ‘10 bin lira ’diyecekler. Emekliler de memnun olacak zannedecekler ama 2 ay sonra yeni gelecek zamlarla o da eriyip gidecek" dedi.
TÜİK işsizlik oranını açıkladı
TÜİK verilerine göre, İşsiz sayısı 2023 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 73 bin kişi azalarak 3 milyon 400 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleşti.
TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İşsiz sayısı Haziran'da bir önceki aya göre 2 bin kişi artarak 3 milyon 337 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 0,1 puan artarak yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti.
İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 3 milyona yaklaştı
Temmuz ayında İşkur’a kayıtlı işsizlik Haziran ayına göre yüzde 3 artış göstererek 2 milyon 680 bin 951 kişi oldu.
Honsalar, istihdam bekliyor
Honsalar Mahallesi Muhtarı Ramazan Boyacı, mahalledeki gençlerin işsizlik sıkıntısı yaşadığına dikkat çekti.
"Türkiye Yüzyılı’nın en mağdur kesimiyiz"
Toplum Yararına Program (TYP) çalışanları sözcüsü Mehmet Erol, Güne Bakış programında konuştu. Erol, “Bizim derdimiz evimizin kirasını ve faturaları ödemek. Bizim için de bir çalışma olsun ve mücadele verilsin. Türkiye Yüzyılı'nın en mağdur kesimiyiz” sözlerini dile getirdi.
TÜİK duyurdu: İşsizlik yeniden yüzde 10'un altında!
TÜİK tarafından duyurulan veriye göre, mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 0,5 puan azalma ile yeniden tek haneye geriledi. Mayıs ayında işsizlik oranı yüzde 9,5 seviyesinde gerçekleşti.
Evde 10 günden fazla çalışana sigorta zorunlu!
Temizlik, yemek yapma, alışveriş, çocuk, hasta, yaşlı bakımı için binlerce aile ev hizmetlerinde yardımcı çalıştırıyor. Ev işlerinde çalışanlar için yeni yapılandırma geldi.
"Sonuna kadar mücadele edeceğiz"
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Kastamonu İl Temsilciliği, kamu emekçisini insani koşullarda yaşatmaya yetecek ücret zammın belli olduğunu, verilen tüm sözlerin, o sözlerin verildiği zamanki koşulların bugün daha da kötülediği hesap edilerek, daha da iyileştirilerek yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.
Özgür Demirtaş: 'Asgari ücret 2,5 ay sonra...'
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yeni asgari ücrete ilişkin değerlendirmede bulundu.
Yeni asgari ücretin işverene maliyeti...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, net asgari ücret miktarının 11 bin 402 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Buna göre asgari ücretin işverene maliyeti 15 bin 761 liraya yükseldi.