Arama
Arama Sonuçları
Dağdaki kanlıca mantarının kilosu, rafta 2000 TL!
Kastamonu’da pazarlarda kilogram fiyatı 150-200 TL arasında değişen Kanlıca Mantarı; kurutulmuş ve paketlenmiş bir şekilde; 35 gramı 70 TL’den satışa sunuluyor. Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak gibi illerde de yoğun şekilde yetişen mantar, Ankara'da bir markette kilogram fiyatı 2000 TL'den satışa sunuldu.
Kastamonu, Bolu Düzce ve birçok ilde yetişiyor... Protein deposu
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Karadeniz bölgesinin en lezzetli hazinelerinden biri olan Kanlıca mantarı tekrar sofralara dönüyor. Bu doğal hazine, Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz'deki ormanlarda yetişiyor ve binlerce kişi tarafından toplanıp tüketiliyor. İşte Kanlıca mantarı hakkında bilmeniz gerekenler:
Eriğin bu faydasını daha önce kimse duymadı
Yeşil erik hem tadıyla hem de sağladığı faydalarla sık sık tüketiliyor. Tam bir C vitamini deposu olarak bilinen yeşil erik, kalsiyum açısından da zengindir. Bu nedenle pek çok hastalığa da iyi geliyor. İşte detaylar…
Cevizin faydalarını biliyor musunuz? Ne kadar yenilmesi gerekiyor?
Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper besin olarak tanımlanıyor. Cevizin faydaları nelerdir? Günde ne kadar ceviz tüketilmeli? Ceviz kilo vermede etkili mi? İşte ayrıntılar...
Maden suyu ve soda arasındaki farklar nedir? soda ve maden suyu arasındaki farklar nasıl anlaşılır?
Soda ve maden suyu arasındaki farklar pek çok halk arasında karıştırılsa da, bu iki içecek farklı özelliklerdedir. Asitli içeceklere istinaden bu içecekler oldukça sağlığa faydalı geliyor. Soda ve maden suyu mide rahatlatıyor ama içerikleri bambaşka. Peki, soda ve maden suyunun arasındaki fark nedir?
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil eriğin zararları nedir?
Her duyduğumuzda ağzımızı sulandıran yeşil erik, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber manavlarda yerini aldı. Severek tükettiğimiz reyonların gözde meyvesi olan yeşil eriğin faydaları da oldukça fazla. İşte, yeşil eriğin faydaları
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
Muz neye iyi gelir? Muzun faydaları neler?
İçerisinde yer alan potasyum nedeniyle güçlü bir enerji kaynağı olan muz sindirim sistemine dost bir meyvedir. Muzda bulunan lif sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir. Peki, muzun faydaları neler? Muz neye iyi gelir?
Zencefilin faydaları nelerdir? neye iyi gelir?
Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...
Engelli kimlik kartlarına yeni düzenleme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden yararlanmada kullanılmak üzere engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve Ulusal Engelli Veri Sistemi oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Hurma çekirdeklerini sakın çöpe atmayın!
Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurma tam bir lif kaynağıdır.
Tarihi istiklal yolu ve kampüs dijital müzesi geliyor
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Proje Başvuruları kapsamında kabul edilen ve proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Avcı’nın yaptığı “Tarihi İstiklal Yolu ve Kampüs Dijital Müzesi” paydaş ve proje yürütücüleri toplantısı Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
YÜZ YOGASI NEDİR, NASIL YAPILIR?
Yaşlanma karşıtı etki, toparlayıcı ve canlandırıcı destek sunan yüz yogası her geçen gün daha fazla kişinin başvurduğu bir teknik oluyor. Cerrahi müdahalelere, dolgu ve botoks gibi enjeksiyonlara ek olarak, hatta uzun vadede onların yerine etki gösterdiği iddia edilen yüz yogası hakkında merak ettiğin her şeyi senin için derliyoruz.
KOŞU SONRASI İDEAL ESNEME HAREKETLERİ NELERDİR?
Koşu öncesinde yapılan ısınma hareketleri ne kadar önem taşıyorsa, egzersiz sonrasında soğuma hareketleri yapmak da o kadar faydalı görülüyor. Uzun bir parkur koştuktan sonra esneme hareketleri yaparak kaslarının rahatlamasını sağlayabilirsin. Soğuma adı verilen çalışmalar sayesinde bedeninin onarım sürecini hızlandırırken bir yandan da kendini daha rahatlamış hissedebilirsin. Koşunun ardından stretching ile bedeni esnetmenin önemi hakkında daha detaylı bilgi almak için yazımız seninle.
Bu aylarda tüketilmesi öneriliyor! Uykusuzluğa iyi gelen mucize Börülcenin faydaları nelerdir?
Güçlü vitamin ve mineral deposu içeren börülce uykusuzluk gibi hastalıklara fayda sağlar. Anadolu yemekleri arasında en vazgeçilmez besinlerden biri olan börülce hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. C vitamini bakımından zengin olan börülce özellikle bu aylarda uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen besinlerden biridir. Düzenli tüketildiğinde uykusuzluğu önlüyor. Peki Börülcenin faydaları nelerdir?
Kudret narının cilde faydaları neler ve ne işe yarar? Kudret narı cilde nasıl uygulanmalı
Son dönemlerde popülerlik kazanmaya başlayan sebzeler arasında olan kudret narı adeta cildi istenilen görünüme kısa sürede kavuşturuyor. Daha önce duymayanlar için kudret narının cilde faydalarını ve cilt bakım maske tariflerini sizlerle paylaşıyoruz.
Üst solunum yolu hastalıklarına ortadan kaldıran mucize! Öksürük otunun faydaları nelerdir?
Üst solunum yolu hastalıklarında yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan öksürük otunun popülerliği yeniden arttı. Deve tabanı ve sulandık otu olarak da geçen öksürük otunun ismi aslında fayda sağladığı hastalıktan gelmektedir. Öksürüğü anında kesen at, güçlü enfeksiyon öldürücüdür. Peki Öksürük otunun faydaları nelerdir? Öksürük otu nasıl tüketilir?
Stevia bitkisi ne işe yarar? Stevia bitkisinin faydaları nelerdir?
Şeker otu olarak bilinen stevia bitkisi son zamanlarda sağlığa olan faydaları sayesinde popülerliği artı. Doğal şeker kaynağı olan bu bitki hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Haberin detayında stevia bitkisine ait bilinmeyen her şeyi bulabilirsiniz. Özellikle bu bitkiyi şeker hastaları rahatça kullanabilir. Stevia bitkisi ne işe yarar? Stevia bitkisinin faydaları nelerdir?
Dikenli incirin bilinmeyen faydaları nelerdir? Dikenli incir nasıl tüketilir?
Adana'da pazar tezgahlarında yerin, alan dikenli incir, kolesterol düşürmeden sindirimi düzenlemeye kadar birçok faydası vardır. Aynı zamanda kemiklerin gelişmesine yardımcı olan dikenli incir, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alır. Akdeniz bölgesinde sıklıkla tüketilen dikenli incirin kabukları da kurutularak çay yapılıyor. Dikenli incirin bilinmeyen faydaları nelerdir?
ÇAM KOZALAĞI PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR ?
Çam kozalağı pekmez nedir, nasıl tüketilir? Çam kozalağının faydaları nelerdir? Kozalak pekmezi günde ne kadar tüketilmeli? İşte, Uzm. Dyt. Aysima Duygu Aksoy'dan çam kozalağı pekmezi faydaları:
YUMURTA AKI MASKESİ NASIL YAPILIR, FAYDALARI NELERDİR?
Yumurta akının cilde faydaları nelerdir? Cilt ve saç bakımı için yumurta akı maskesi nasıl yapılır? Yumurta akı maskesi kaç günde bir yapılır? İşte, kırışıklıklara ve aknelere iyi gelen yumurta akı maskesi tarifi:
AVOKADO MASKESİ NASIL YAPILIR, FAYDALARI NELERDİR?
Sivilce ve akneleri gideren avokado maskesi nasıl yapılır? Avokado maskesinin cilde faydaları nelerdir? İşte, sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlayacak avokado maskesi tarifi:
ŞEFTALİ KABUĞUYLA MI YENİLMELİ KABUKSUZ MU?
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali nasıl yenmeli? Sofralarda, tatlılarda ve içeceklerde sevilerek kullanılan şeftalinin kabuğunu yemek sakıncalı mı değil mi, detayları aşağıda...
ŞEFTALİNİN FAYDALARI NELERDİR, NASIL SEÇİLİR? İŞTE ŞEFTALİNİN 10 ŞAŞIRTICI YARARI
Şeftali neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Şeftali nasıl seçilir ve nasıl saklanır? İşte, yemeye doyamayacağınız şeftalinin 10 şaşırtıcı faydası:
Ada çayı nedir? Ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayının faydaları ve zararları nelerdir? Ada çayı zayıflatır mı?
Bilimsel adı Salvia Officinalis olan adaçayı, grimsi yeşil yapraklı ve odunsu bir sapı olan ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayı faydaları ve zararları nelerdir?
Patlıcanın Faydaları Nelerdir ? Patlıcan Nelere İyi Gelir ?
Patlıcanın inanılmaz faydaları vardır. Nikotin bakımından oldukça zengin olan patlıcan hem de vücudun ihtiyacı olan nikotinin yüzde 80'ini rahatlıkla karşılar. Patlıcan saplarının çöpe atılmaması konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor. Özellikle basur hastalığında organik ilaç olarak önerilir. Haberin teferruatında patlıcana dair merak edilenleri bulabilirsiniz. Peki patlıcanın faydaları nelerdir? Patlıcan suyu ne işe yarar