Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu için sevindiren düşüş
TÜİK tarafından verilen bilgiye göre; geçtiğimiz Türkiye genelinde binde 6’yı aşan bir düşüşle 565 binin üzerinde çift evlenirken, 171 binin üzerinde çift de boşandı. Boşanmadaki düşüş ise binde 2 civarında gerçekleşti. Kastamonu'da ise evlenme arttı, boşanmalar azaldı.
Evlenme yaşı değişti! Çiftler azalıyor
2023 yılının evlilik ve boşanma oranları, en fazla evlenme ve boşanmanın olduğu iller ve yabancı damat ile gelin istatistikleri geçen yıla göre dikkat çekti.
Sürücüler dikkat!.. 'Büyük zam' yolda
ABD ve İngiltere’nin gece yarısı Yemen’e saldırması Brent petrolün alevlenmesine neden oldu. Petroldeki yükselişle akaryakıt fiyatlarına yeni zam göründü.
Kastamonu’da görev yapmıştı; Erdoğan ödül verdi
Bir dönem söyledikleriyle Türkiye'de gündem olan ve Kastamonu'da da görev yapan Süleyman Uludağ'a ödül verildi...
BES’te kısmi ödeme dönemi başlıyor
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek.
1 günde 7 kadınla birden evlendi! “Daha fazla…”
43 yaşındaki Habib Nsikonnene, aralarında iki kız kardeşinin de bulunduğu eşleriyle Uganda'nın Namasengere kentinde bir gün süren bir törenle evlendi. Dünya basınında manşetlere çıkan düğününün ardından Nsikonnene daha fazla eş istediğini söyleyerek herkesi şaşkına çevirmeyi başardı.
Evlenme korkusu nedir? Kimlerde görülür?
Aile, Çift ve Evlilik Danışmanı Anila Çelik konu hakkında bilgiler verdi.
Yeni evlenecekler dikkat!.. Yargıtay'dan emsal karar…
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, düğün sırasında tartışma yaşayan çiftleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
Bu yıl başka indirim yok!
Uzmanlar mazot fiyatına yıl sonuna kadar indirim yapılmasının beklenmediğini kaydetti.
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
Evlilik kredi başvuru şartları açıklandı mı? evlilik kredisi ne zaman verilecek?
Evlilik kredisi başvuru detayları yeni evlenecek çiftlerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2023 seçimleri öncesinde yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz kredi desteği açıklaması sonrasında düğün sezonunun da gelmesiyle gözler faizsiz evlilik kredisi başvuru detaylarına çevrildi. İşte "Faizsiz evlilik kredisi nasıl alınır, başvuru şartları nelerdir?" sorular ve yanıtları
Memurların "kira yardımı beklentisi" çıktı
Memur-Sen Konfederasyonunun 7. Dönem Toplu Sözleşmeleri kapsamında, kamu görevlilerinin beklentilerini içeren anketinden, kira yardımına genç memurların, diğer memurlara göre daha çok ihtiyaç duyduğu sonucu çıktı.
Memurların yüzde 80’i “maddi yardım olmadan evlenmem” diyor
Memur-Sen'in araştırmasına katılan memurların yüzde 80'i, maddi yardım olmadan evlenemeyeceklerini ya da çocuklarını evlendiremeyeceklerini belirtti.
Balık pulu hastalığı nedir, neden olur, Tedavisi var mı?
Balık pulu hastalığı (İktiyozis vulgaris), cildin sağlıklı yapısını etkileyen genetik bir durumdur. Bu hastalık, cildin kalınlaşması ve pulların oluşmasıyla kendini gösterir. Tedavi seçenekleri semptomların yönetimine odaklanırken, hastalıkla yaşamayı daha rahat hale getirebilir.
Gelin, düğüne bir gün kala hayatının şokunu yaşadı!
Grafik tasarımcısı gelin, nikaha bir gün kala ortadan kaybolan damattan masraflarını icra yoluyla alıp, dolandırıcılık davası açtı.
Kastamonulu Hattat Şair Baharzade Feride Hanım, kabri başında anıldı
Kastamonu Araştırmaları Derneği tarafından Kastamonu'nun bağrında yetişen Kastamonulu Hattat, Şair Baharzade Feride Hanım için Yakupağa Külliyesi'ndeki kabri başında anma programı düzenlendi. Programda konuşan Araştırmacı Yazar Hamdi Nalbant, Feride Hanım hakkında bilgiler vererek, Kastamonu'nun bu değerlerine sahip çıkması, tanıtması ve bilinirliğinin artırması gerektiğini dile getirdi. Nalbant konuşmasında, önümüzdeki yıllarda çok daha geniş kapsamlı anma faaliyetleri yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
Kadın cinayetleriyle ilgili ürkütücü rapor
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Raporu'na göre; temmuz ayında 25 kadın erkekler tarafından katledildi, 9 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Nisan ayında 6 kadın hayatı hakkında karar almak istediği için öldürülürken, 18 kadının ölüm sebebi ise belirlenemedi. Kadınların yüzde 32’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü, yüzde 48’i de evlerinde katledildi.
TÜİK verilerine göre, her 5 evden birinde tek kişi yaşıyor
Türkiye'de 5 milyon 67 bin kişinin yalnız yaşadığı açıklandı. Yapılan araştırmaya göre, ülke genelinde her 5 evden birinde sadece bir kişi ikamet ediyor.
Kastamonu’da çekilmiş olan filmler
Kastamonu, Batı Karadeniz’de bulunan doğa harikası bir şehirdir. Tarihi yerleri ve cennetten köşe doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Peki Kastamonu’da hangi filmler çekildi? Kastamonu’da çekilmiş olan filmler neler? İşte haber detayları
CİMER başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet CİMER istek, ihbar ve şikayet başvuru işlemleri
İstek, ihbar ve şikayet gibi başvuruların gerçekleştirilebildiği CİMER başvuru sonrasında talebi ilgili kurumlara iletiyor. Böylelikle hangi alana başvuru yapması gerektiğini bilmeyen kişilerin başvuruları doğru kurumlara iletilmiş oluyor. Peki, CİMER başvurusu nasıl yapılır, başvuruda bulunacak kişilerden hangi bilgiler isteniyor?
Diyanet’ten ‘şatafatlı düğün’ hutbesi
Cuma hutbesinde Müslümanlara Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in “En bereketli nikâh, külfeti en az olanıdır” Hadisi hatırlatıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bile fotoğrafını kullandılar! Birçok kişiyi tuzaklarına düşürdüler: 'Karşımıza ilk olarak...'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere evlilik kredisi vaadi dolandırıcıları harekete geçirdi. Daha o desteğin hazırlıkları tamamlanmadan sahtekarlar dünya evine girmek isteyenleri tuzağa düşürmeye başladı. Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşad Ergün, "Karşımıza ilk olarak sıralanmış bir şekilde sponsorlu internet siteleri geliyor. Bir devlet kuruluşun sitesi sponsorlu olmaz" dedi.
Orman yangınlarının yüzde 90’ı…
Orman yangınlarının %90’ının nedeninin ise insan kaynaklı olduğuna vurgu yapılıyor.
Evlenmek çok pahalı!..
Düğün sezonun başlamasıyla çarşı-pazarda hareketli günler yaşanıyor.
Eşinin dedesini ve kuzenini otomobille ezerek öldürdü
Gözü dönen cani koca otomobilini eşinin ailesinin üzerine sürdü. Güvenlik kameralarına da yansıyan korkunç kaza sonucu iki kişi hayatını kaybetti.
Aşiret düğünlerine 'altın' kısıtlaması
Takı törenleri ile gündeme gelen aşiret düğünleri için yeni karar alındı
Türk Dünyası Kastamonu’da tek vücut oldu
23. GELENEKSEL KASTAMONU TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Galip Başkan işi çözdü [VİDEO]
Kastamonu'da düzenlenen Türk Dünyası Günleri etkinliklerinde ilginç anlar yaşandı