Sürücüler dikkat!.. 'Büyük zam' yolda;

Sürücüler dikkat!.. 'Büyük zam' yolda

ABD ve İngiltere’nin gece yarısı Yemen’e saldırması Brent petrolün alevlenmesine neden oldu. Petroldeki yükselişle akaryakıt fiyatlarına yeni zam göründü....

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 2023 yılından itibaren düzenli olarak zamlanan benzin ve motorin fiyatları sürücüler tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. ABD ve İngiltere’nin gece yarısı Yemen’e saldırması Brent petrolün alevlenmesine neden oldu. Petroldeki yükselişle akaryakıt fiyatlarına yeni zam göründü.

Brent petroldeki dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarında değişikliğe neden olmaya devam ediyor. ABD ve İngiltere’nin Yemen’e saldırması petrol fiyatlarını ateşledi. Brent petroldeki yükselişle akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.

BRENT PETROL NE KADAR, KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 79,04 dolardan işlem görüyor.

Dün 79,10 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 77,41 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün kapanışa göre yüzde 2,11 artışla 79,04 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 73,73 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, Ortadoğu'da artan gerginliğin etkisiyle yükselmeye devam ediyor. Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık olarak ticari gemilere yönelik eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

SAVAŞ PETROL FİYATLARINI TETİKLEDİ

Son olarak, gece saatlerinde ABD ve İngiliz savaş uçaklarının, Husilerin Kızıldeniz'deki uluslararası nakliye yollarına yönelik devam eden dron ve füze saldırılarına cevaben Yemen'de birkaç kentte bazı noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Husi saldırılarının ABD personelini, sivil denizcileri, bölgedeki ortaklarını ve ticareti tehlikeye attığını söyledi. Biden, ABD ve İngiltere'nin saldırılarının Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda tarafından desteklendiğini belirtti. Biden gerektiğinde ABD halkını ve uluslararası ticaretin serbest akışını korumak için daha fazla önlem almaktan da çekinmeyeceklerini ifade etti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum