Arama
Arama Sonuçları
Alkollü araç kullanan 36 sürücüye işlem yapıldı
Düzce’de denetim yapan polis ve jandarma ekipleri kural tanımayan sürücülere izin vermiyor. 1-7 Temmuz tarihleri arasında yapılan denetimde 10 bin 470 araç denetlendi alkollü 36 sürücüye işlem yapıldı.
Cezalar can yakıyor!.. 1 haftada yüzbinlerce sürücü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 27 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında 2 milyon 408 bin 77 aracın denetlendiğini, toplamda 441 bin 910 araca-sürücüye ise işlem yapıldığını açıkladı.  
1 haftada 415 bin sürücüye ceza!..
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23-30 Mayıs tarihleri arasında 2 milyon 464 bin 169 aracın denetlendiğini açıkladı. Denetlemeler sonucu toplam 415 bin 795 araca veya sürücüye işlem yapıldı.  
DİKKAT!.. 1 haftada yüzbinlerce araç...
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde 16-23 Mayıs tarihleri arasında icra edilen trafik uygulamalarında denetlenen 2 milyon 697 bin 728 araçtan 424 bin 432'sine adli işlem yapıldığını bildirdi.
Kastamonu'da yoğun trafik denetimi başlıyor
Ülke genelinde yarından itibaren sıkı trafik kontrolleri başlıyor!
İçişleri Bakanlığı’ndan Kastamonu'ya uyarı!
Kastamonu'da Perşembe gününden itibaren devam eden yoğun kar yağışı, bugün de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı ve turuncu kodla uyardığı iller arasında bulunan Kastamonu’da kar yağışı etkisini sürerken yağışların yarın da devam edeceği bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 177 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi’nin çalışmaları devam ediyor.
Kemerini takmamakta ısrar edince, uçaktan indirildi
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Elazığ seferini yapan yolcu uçağında bulunan bir yolcu tüm ısrarlara rağmen emniyet kemeri takmak istemeyince uçak pist başından geri döndü. Yolcu polis eşliğinde uçaktan indirildi.
Polis acı haberi telefonda babaya söyleyemedi
Devrilen un yüklü tırın sürücüsü hayatını kaybetti. Genç sürücünün çalan telefonunu açan polis, acı haberi sürücünün babasına söyleyemedi.
TŞOF’tan ‘aşırı hız’ uyarısı!
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Yaşanacak trafik yoğunluğunu dikkate almak şart” dedi.
Kastamonu Emniyeti'nden 'kemer' uyarısı
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli, bayram öncesi otobüs şoförleri ve yolcuları uyardı.
Kastamonu'da bir haftada; 1,6 milyon TL ceza
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Trafik Birimleri tarafından, trafik denetimleri artırılarak devam ediyor.
Cide'de sürücüler uyarıldı
Cide ilçesinde, Kaymakam Tuncay Karataş ve İlçe Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, Karayolu Trafik Güvenliği" ve "Karayolu Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte sürücülere uyarılarda bulundu.
Meydanda ‘Trafik Haftası' etkinliği
6-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu’da da etkinlikler düzenleniyor.
Yılda 400 binden fazla kaza meydana geliyor
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Her yıl ortalama 400 binin üzerinde kaza meydana geliyor” dedi.
415 öğrenciye trafik eğitimi…
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince “güvenli trafik” projeleri çerçevesinde 145 öğrenciye temel trafik eğitimi verildi.
Jandarma denetimleri bayram'da hız kesmedi
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik ekiplerince tüm ilçelerde Ramazan Bayramı esnasında trafik denetimleri gerçekleştirilmeye devam ediliyor.
Bayramda hem havadan hem karadan denetim
Emniyet ekipleri bayram trafiğinde dron destekli trafik denetimi gerçekleştirerek sürücüleri uyardı.
Polis ekiplerinden emniyet kemeri hatırlatması
Polis ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde şehirlerarası otobüs terminalinde vatandaşlara ve sürücülere emniyet kemeri uyarısında bulundu.
Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri açıklandı
İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramında güvenlik güçlerinde alınacak ve yurt genelinde uygulanacak tedbirlerle ilgili 81 ilin valiliğine ‘2023 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri’ konulu genelge gönderildi.
81 ile bayram genelgesi
Ramazan Bayramı'nda emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 51 bin 300 ekip, 99 bin 245 trafik personeli görev alacak. Bayramın ara tatile de denk gelmesi dolayısıyla karayollarında yoğun trafik tedbirleri alınacak.
Daday’da öğrenci servisleri denetlendi
Daday ilçesinde trafik ekipleri tarafından okul servis araçları denetlendi.
Öğrencilerde 'trafik bilinci' oluşturuluyor
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından, Kastamonu il merkezinde bulunan Candaroğulları İlkokulu öğrencilerine, trafik farkındalık eğitimi verildi.
İşte, yeni yılın trafik cezaları
Yeniden Değerleme Oranı'nın yüzde 112.9 olarak belirlenmesiyle birlikte 2023 yılında trafik cezaları da belli oldu. En yüksek ceza 20 bin 977 lira ile uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullanmaya kesilecek. İşte, 2023 yılından itibaren geçerli olacak trafik cezaları…
2023 yılı MTV ve trafik cezası ücretleri belli oldu
Ekim ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber Yeniden Değerleme Oranı (YOD) belli oldu. Yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak gerçekleşti. Trafik cezaları da bu oran seviyesinde artacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YDO üzerinde belirli indirim yetkisi bulunuyor. İşte Cumhurbaşkanı’nın indirim yetkisi konusunda yılsonuna kadar bir yasa değişikliği yapılmadığı takdirde uygulanacak MTV, Pasaport ve ehliyet harç ücretleri...
Adli Tıp’tan emsal teşkil edecek karar
Çankırı’da, 2019 yılında yaşanan kazada hayatını kaybeden vatandaş, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, emniyet kemerini takmadığı için kusurlu bulundu. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Avukat Halil Uluay, "Adli Tıp Kurumunun raporlarındaki bu konu, emsal teşkil edecektir" dedi.
Jandarma 'trafik dedektifleri' yetiştiriyor
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından Merkez ilçesinde bulunan Elyakut İlkolulu'nda 'Trafik Dedektifi' eğitimi gerçekleştirerek, öğrencilere trafik dedektifleri kimlik kartı verdi.
2 yıl sonra yürürlüğe girecek
Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni düzenlemeyle, ehliyet kurslarında sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulacak. Düzenleme, iki yıl sonra yürürlükte olacak.
Emniyet kemeri takmadan yolculuk yapılamayacak
Otobüs, minibüs ve taksilerde “çocuk bağlama sistemleri” zorunlu hale getirildi. Bu araçlarda tüm yolcular emniyet kemeri takmadan harekete izin verilmeyecek. Motosiklet, bisiklet ve scooter kullananlar ise gece ‘reflektif yelek’ giyecek.