Meydanda ‘Trafik Haftası' etkinliği;

Meydanda ‘Trafik Haftası' etkinliği

6-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu’da da etkinlikler düzenleniyor....

Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, çeşitli kurum müdürleri, polis ve jandarma ekipleri katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün açtığı stantta incelemelerde bulunan Vali Çakır, alkol etki gözlüğü, alkolmetre, sorgulama cihazı gibi çeşitli araç gereç hakkında öğrenciler ile birlikte bilgi aldı.

Öğrencilere fahri polis kartı veren Çakır, onlarla birlikte araç denetimlerine katılarak, sürücülere emniyet kemeri, aşırı hız ve yayalara öncelik verilmesi konusunda hatırlatmalarda bulundu.

"TRAFİK KAZASI SAYILARINDA GÖZLE GÖRÜLÜR DÜZEYDE AZALMA VAR"

Vali Avni Çakır, Karayolu Trafik Haftası’na ilişkin; “Bu konudaki farkındalığın artırılması için biz de şu an Cumhuriyet Meydanı’ndayız. Bu konudaki en büyük destekçimiz yavrularımız ile beraber küçük bir etkinlik yapacağız. Bu konuda İçişleri Bakanlığı’mızın ilgili kurum ve kuruluşlarının STK’ların, Jandarma Genel Komutanlığı’nın yapmış olduğu bilinçlendirici, bilgilendirici çalışmaları neticesinde son yıllarda gözle görülür düzeyde trafik kazaları sayılarında azalma var. Aynı zamanda bunu biz Kastamonu’da da hissediyoruz. Yayalara saygı konusunda da büyük bir farkındalık ve artma var. Emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere diğer trafik kurallarına uyma konusunda da çok ciddi ilerlemeler var. El birliğiyle bu konuda en büyük destekçilerimiz çocuklarımız, ilgili kurum kuruluşlarımız, belediyemiz, STK’ların çalışmalarıyla hep beraber inşallah farkındalığı çok daha yukarılara taşıyarak yollarımızı başta yavrularımız olmak üzere hepimiz için güvenlik noktasında en üst noktaya çekeceğiz. Bu konuda hepimize büyük iş düşüyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle devam edecek” diye konuştu.

Öğrencilerin polisler eşliğinde alkol etki gözlüğünü deneyerek futbol topunu vurmaya çalışması renkli görüntülere sahne oldu. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum