Arama
Arama Sonuçları
Kullanılmayan araçlar çöpe! Kimse bu modelleri tercih etmiyor
Otomotiv dünyasında büyük bir değişimi başlatarak ses getiren elektrikli otomobillerin (EV) kısa menzilli ilk modelleri arkalarında bir 'mezarlık' bırakmaya başladı.
Yapı Kredi 79. yaşını kutluyor
Yapı Kredi Üst Yöneticisi Gökhan Erün, "Ülkemiz ekonomisine ve sektörümüze kattıklarımızla tüm paydaşlarımıza değer yaratmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
Büyük selde yıkılan ekosistem göleti, yeniden hayat bulacak
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, 11 Ağustos sel felaketinde yıkılan Mamatlar Ekosistem Göleti'nin yerine planlanan çok amaçlı gölet için inceleme yaptı.
İnternet kullananların oranı yüzde 87,1'e çıktı
Türkiye’de bu yıl 16-74 yaş grubundaki kişilerin internet kullanım oranı yüzde 87,1’e ulaştı. Ülke genelinde internet erişim imkanına sahip hanelerin oranı yüzde 95,5’e çıktı. Mal veya hizmet satın alan ya da sipariş verenlerin yüzde 75,5’i giyim, ayakkabı ve aksesuar satın aldı.
TÜBİTAK destek limitleri iki katına çıktı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen destek programları üst limitlerinin artırıldığını açıkladı.
Türk bilim insanları uzayda bitki yetiştirecek
Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevinde gerçekleştirilecek deneyle uzay koşullarında bitkilere genetik müdahale yapılacak.
TÜBA uyarıyor: "Su kıtlığı kapıya dayandı"
Artan nüfus, endüstriyel faaliyetler, tarım alanlarının sulanması için artan su ihtiyaçlarına karşılık iklim değişikliği sebebiyle azalan yağışlar, aşırı su çekimi nedeniyle küçülen veya kuruyan göller, sulak alanlar yine aşırı su çekimi sebebiyle her yıl daha da ulaşılması zor hale gelen yeraltı suları kısacası su kaynaklarının zamanla daha da yetersiz kalması ciddi su kıtlığı yaşanması ihtimalini her geçen gün artırıyor. Türkiye Bilimler Akademisi, tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, su kıtlığının kapıya dayandığı ifade edildi.
"Her yıl 200 milyon TL kaybımız var"
Kastamonu Kalkındırma Derneği (Kal-Der) Toprakçılar Konağı'nda mantar üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Kal-Der Başkanı Tugay Civelekoğlu Kastamonu'da toplanmayan mantardan yıllık 200 milyon TL zarar olduğunu dile getirerek; "Her yıl mevcut rezervin yüzde 40’ının toplanıp yüzde 60’ının toplanamamasından dolayı çürümeye terk ediliyor. Mantara gereken önem verilmediği için Kastamonu’da her yıl 200 milyon TL'den fazla bir meblağ ekonomik kayıp olmaktadır. Amacımız ortalama 200 milyon TL kayıp parayı Kastamonu ekonomisine kazandırmaktır" diye konuştu.
Kamuda yapay zeka atağı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Kamu Yapay Zeka Ekosistemi-2023” çağrısının başvuruya açıldığını duyurdu.
Onu besleyene 244 bin lira ceza yolda
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6'ncı Bölge Müdürlüğü, nesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarını besleyenlere ve ekosistemini kirletenlere 244 bin 315 lira para cezası verileceğini duyurdu.
Kastamonu OBM açıkladı: Son 10 günde 203 yangın
Kastamonu Osman Bölge Müdürlüğü, son 10 günde 40 ilde toplam 203 yangının meydana geldiğini açıkladı.
Konut sorununa çözüm önerisi; 49 yıl kiralama gelecek
Arsa maliyetini ortadan kaldıran ve 49 yıl kiralama imkanı sunulacak modelde, ortalama 40 bin TL gelirli bir hane halkı kazancının yüzde 30 ila 50’sini kiraya ayıracak.
"Ormanlara bakım yapmak asli görevimiz"
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Pınarbaşı ilçesinde orman bakımı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
TEKNOFEST yarışma başvuruları uzatıldı
İstanbul’da gerçekleştirilmiş olan, 2 milyon 547 bin ziyaretçisi ile rekorlara imza atarak bilim, teknoloji ve uzayla dolu unutulmaz izler bırakan TEKNOFEST, 2023 yılının ikinci ve üçüncü durağında yepyeni bir yarışma modeliyle 30 Ağustos 3 Eylül 2023 tarihleri arasında Başkent Ankara’da, 27 Eylül 1 Ekim 2023 tarihlerinde ise Ege’nin incisi İzmir’de gerçekleşecek.
Yapay zeka hava kalitesini ölçecek
İklim Değişikliği Etkilerinin Yeni Nesil Hava Kalitesi Ölçüm Sistemleriyle İzlenmesinde Yapay Zeka Uygulamaları Projesiyle yapay zeka destekli yeni nesil hava kalitesi ölçüm sistemleri geliştirilecek.
Dünyada ilk gerçekleşiyor! İnsanlık, tarihte ilk kez bir denizin değişimine tanıklık ediyor
İnsanlık, dünyanın oluşum sürecinde milyonlarca yıl önce yaşanan değişimlere bugün ilk kez Akdeniz’de tanıklık ediyor. Dünyada insanın tanık olduğu ilk ve tek karakter değiştiren deniz olma özelliği taşıyan Akdeniz tropikleşiyor.
Haber siteleri hem kazandı, hem istihdam oluşturdu
İnternet haber siteleri, 1 Nisan 2023 tarihinden bu yana 3 bin 237’si ilk kez olmak üzere 4 bin 242 fikir işçisinin istihdamına olanak sağladı.
Elektrikli SUV segmentinde pazar lideri
Türkiye'nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, haziran sonu itibarıyla 808 adet T10X satışı ile tüm sınıflardaki elektrikli SUV’ları geride bırakarak pazar lideri oldu.
Kastamonu’nun komşu ilinde dev nükleer santrali
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Sinop’ta bulunan Akkuyu Nükleer Güç Santrali uluslararası bir nükleer tesis statüsüne kavuştu. Akkuyu Nükleer Güç Santralinden çok kısa bir süre sonra elektrik üretmeyi hedeflediklerini belirterek, bu projenin yanında 2 ve 3'üncü santralle ilgili yoğun görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.
Manda kaymağı ile ilgili ilginç iddia
“Eber kurursa Afyon’un meşhur kaymağının elde edildiği manda yetişemeyecek. Manda kaymağı, yoğurdu gibi ürünler ortadan kalkacak."
Eğitmenler 2023 AYT’yi yorumladı
Bahçeşehir Koleji öğretmenleri, 2023 AYT ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Elimiz artık daha güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Seçim belirsizliği ortadan kalktı, artık bu konuda elimiz daha güçlü. Yeni ekonomi kadromuzun da birinci önceliği bu meselenin çözümü oluşturuyor" dedi.