"Ormanlara bakım yapmak asli görevimiz";

"Ormanlara bakım yapmak asli görevimiz"

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Pınarbaşı ilçesinde orman bakımı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi....

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede; " Ormanlara bakım yapmak asli görevimizdir" denildi.

Yapılan toplantıya Pınarbaşı Kaymakam Vekili Serkan Tokur, İGM Üyesi Kazım Gül, Pınarbaşı ilçe muhtarları, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Pınarbaşı Orman İşletme Müdürü Eyüp Aksu, Basın Ve İletişim Şube Müdürü Turan Küçük, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Fatih Sivrikaya, Doç. Dr. Gamze Savacı, Doç. Dr. Ferhat Kara ve Dr. Öğretim Üyesi İlknur Cesur katılım sağladı.

ORMAN BAKIMI İLE ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Orman Genel Müdürlüğü olarak misyonumuz orman  ve  orman  kaynaklarını  her  türlü  tehlikelere  karşı  korumak,  doğaya  yakın  bir anlayışla  geliştirmek,  ekosistem  bütünlüğü  içinde  ve  topluma  çok  yönlü  sürdürülebilir faydalar sağlayacak şekilde yönetmektir. Vizyonumuz ise insana,  doğaya  ve  çevreye  duyarlı,  sürdürülebilir  orman  yönetimini  sağlayan  şeffaf  ve saygın bir kurum olmak. Bu kapsamda Halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla Pınarbaşı ilçemizde Orman Genel Müdürlüğünün yaptığı başta orman bakımı olmak üzere çalışmalar anlatıldı.

"YANGINSIZ VE KAZASIZ BİR YAZ DÖNEMİ OLSUN"

Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Toplantının açılış konuşmasını yapmasının ardından katılımcılara, orman bakımının önemi, zamanı ve etkisi konusunda bilgiler verildi. Orman Genel Müdürlüğü uygulamalarının bilimsel temelleri ve uygulamacıların Orman Mühendisliği eğitimi almış konusunun uzmanı kişilerden oluştuğu ve sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yönetiminin güçlü ve bilgili paydaşlarla daha etkin olacağı üzerinde duruldu. Toplantı sonrasında katılımcılardan gelen sorular değerlendirilmiş ve cevaplanarak karşılıklı diyaloglar ile tereddütler giderildi. Toplantı yangınsız ve kazasız bir yaz dönemi dilekleriyle sonlandırıldı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum