Arama
Arama Sonuçları
Oturarak protesto ettiler! 'Bıçak kemiğe dayandı'
TÜRK-İŞ, ücret adaletsizliği, vergide hakkaniyet ve taşeron işçi sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ülke genelinde eşzamanlı 1 saatlik oturma eylemi düzenledi. Kastamonu'da da düzenlenen oturma eyleminde konuşan  TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve Yol-İş 1 Nolu Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Çelik; "Bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüz binler ile söyleyeceğiz. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz." dedi.
Bazı fakülteler kapatıldı!
Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatılırken, yerlerine yeni fakülteler ve enstitüler kuruldu...
Emlakta yeni dönem başladı!.. Büyük ceza var
Emlakta doğrulanmış ilan sistemi 15 Eylül 2024 itibariyle başladı. Yeni sistem ile tüketici haklarının korunması, yanıltıcı reklamların önlenmesi ve piyasa düzeninin sağlanması amaçlanıyor. Uygulamaya aykırı hareket edenlere 158 bin 460 liraya kadar idari para cezası uygulanacak. Yeni sistem, 1 Ocak 2025 tarihinde zorunlu hale gelecek.
Bu hastalıklara sahip olanlar erken emekli olabilir!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emekliliğe tabi hastalıkların listesini duyurdu. Bu hastalıklardan müzdarip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor. Peki, hangi hastalıklar erken emekliliğe olanak sağlıyor? İşte, malulen emeklilik kapsamında değerlendirilen hastalıklar…
Ev sahipleri dikkat!.. 15 Eylül'de başlıyor
Ticaret Bakanlığı, taşınmazların ticaretine ilişkin ilan platformlarındaki emlakçılara yönelik doğrulama yükümlülüğü getirerek, bakanlıkça oluşturulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin (EİDS) ikinci fazının uygulamasını15 Eylül itibarıyla devreye alınacağını duyurdu.
İnebolulu devlet sanatçısının plağı ses getirdi
İnebolulu hemşehrimiz devlet sanatçısı Uğur Çınar’ın yeni çıkardığı “Senfonik Türk Müziği” isimli plağı ses getirmeye devam ediyor.
Emeklilere çifte maaş fırsatı! Bu şartları sağlayanlar yararlanıyor!
Meclis'in açılmasıyla birlikte yeni emeklilik sistemi üzerinde çalışmalara başlanması bekleniyor. Yaş şartı ve prim günü gibi konularda da düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağı büyük bir merak konusu. Tamamlayıcı emeklilik sistemi, bu dönemde daha fazla önem kazanarak dikkatleri üzerine çekecek.
Kastamonu İl Müftülüğü'nden Hac kayıtlarıyla ilgili önemli duyuru!
Kastamonu İl Müftülüğü, 2024 yılı Hac kurasına giren ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kayıt sırası geldiği halde Hacca gidemeyen vatandaşlara yönelik önemli bir duyuruda bulundu.
Kastamonu’nun psikoloğu büyük soruna ışık tuttu!
Son dönemlerde artan bağımlılık vakaları, toplumsal endişelere yol açıyor. Uzman Klinik Psikolog Bengü Samut Dravor, bağımlılığın kökenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili Açıksöz Gazestesi'ne konuştu. Dravor, aile faktörünün bağımlılığa zemin hazırlayan en temel unsur olduğunu belirtti.
Olukbaşı'nda sil baştan!
Olukbaşı mevkiindeki kavşaktaki kaldırım taşları Kastamonu Belediyesi tarafından tamamı kırılarak yeniden yapılıyor.
Vali Dallı'dan ev yangınları için önemli uyarı!
KUZKA Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 3.Toplantısı'nda Vali Meftun Dallı, sık sık meydana gelen ev yangınlarının önlenmesi adına Kastamonu halkına uyarıda bulundu. Dallı boş duran evlerin şalterlerinin kapatılmasını istedi. Vali Dallı; "Bu sayede kısmen de olsa yangınların önüne geçebileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Ev almak isteyene ‘faizsiz’ kredi!.. Kimler yararlanacak?
Türkiye konut fiyatları ve faizleri uçuşa geçmişken vatandaşlara nefes aldıracak haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) geldi. SGK, faizsiz kredi desteğini duyurdu.
Vali Dallı'dan ev yangınları için önemli uyarı!
KUZKA Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 3.Toplantısı'nda Vali Meftun Dallı, sık sık meydana gelen ev yangınlarının önlenmesi adına Kastamonu halkına uyarıda bulundu. Dallı boş duran evlerin şalterlerinin kapatılmasını istedi. Vali Dallı; "Bu sayede kısmen de olsa yangınların önüne geçebileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Yolculuk maliyeti arttı: Dolmuş ücretleri yenilendi!
Devrekani İlçe dolmuşlarına yeni alınan kararla zam yapıldı.
Kastamonu, ‘rengarenk’ bir festivale hazırlanıyor
Kastamonu, gökyüzünün rengarenk uçurtmalarla dolacağı festivale hazırlanıyor.
‘Resmi izinli olduğum günler, işe gelmemiş gibi gösterildi’
Kastamonu Belediyesi'nde yer değişikliği yapılarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne görevlendirilen terör gazisi Murat Esgin, belediye tarafından bin 165 gün iş yerinden uzak olduğu yönünde hakkında yapılan açıklamaya cevap vererek, pandemi döneminde resmi izinli sayıldığı günlerin ve pankreas kanseri tedavisi sürecinin işyerine gelmemiş gibi gösterilmesinin kendisini üzdüğünü söyledi.
Kastamonuspor taraftarının "STAT" İSYANI!..
Seçimler bitti, Mayıs ayı geçti, aradan geçen zamanda ne ihale yapıldı, ne kazma vuruldu, ne de projenin akıbeti konusunda milletvekilleri veya herhangi bir yetkili tarafından bir açıklama yapıldı.
Asgari ücrette karar!
En düşük emekli maaşına 2 bin lira seyyanen zam ile 12 bin liraya çıkarma kararının ardından gözler asgari ücrete döndü. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Güler, vatandaşların konuyla ilgili beklentiye girmemesi gerektiğini söyledi.
Asgari ücrette karar!
En düşük emekli maaşına 2 bin lira seyyanen zam ile 12 bin liraya çıkarma kararının ardından gözler asgari ücrete döndü. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Güler, vatandaşların konuyla ilgili beklentiye girmemesi gerektiğini söyledi.
Akaryakıtta yeni dönem!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi mükelleflerine ait ticari araçlar için yürürlüğe girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’yle 8 milyon aracın 713 milyar liralık akaryakıt tüketiminin takip edileceğini belirtti.
Ehliyet alacaklar dikkat!
İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında Mili Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ile ehliyet alacak adayların eğitimleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Kastamonu’ya selamı ve desteği var!
Kastamonu Belediyesi’nin Temmuz ayı Belediye Meclisi’nin ilk oturumu Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirildi. Mansur Yavaş’ın Kastamonu’ya selamı ve desteği var!
Kredi kartları için ‘limit’ kararı!..
Kredi kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi.
Azdavay Belediye Başkanı'ndan cevap geldi!
31 Mart’ta 4 dönemdir görev yapan AK Partili Osman Nuri Civelek’i yenerek Azdavay Belediye Başkanı seçilen MHP’li Cevat Taşkan, aralarında eski Başkan Civelek’in oğlu Türker Civelek’in de olduğu 4 kişiyi işten çıkardı. Görevden almalara tepki gösteren eski Başkan Osman Nuri Civelek, sosyal medyadan yaptığı açıklamalara Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşkan'dan cevap geldi.
Maaşa zam yok, zamlar yağmur gibi!..
Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorusuyla beklenti içinde. Ancak AK Parti'den gelen son açıklamayla ara zam ihtimaline enflasyon gerekçe gösterilerek kapı kapandı. Bir yandan da yeni vergi paketi yolda.
Ehliyette üst sınır değişti! Yaşını dolduranlar araç kullanamayacak
Sürücü belgesi sahipleri için önemli bir gelişme yaşandı. Resmi açıklamaya göre, sürücü belgesi yaş sınırında yapılan değişikliklerin yanı sıra, belirli yaşı aşan sürücülerin belge yenileme süreçleri ile ilgili yeni kurallar belirlendi.
Kastamonu, Bolu, Amasya dikkat! Tamamen aktif
Bolu, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Artvin, Çorum, Ordu, Giresun, Rize, Amasya, Kocaeli ve Çankırı'da Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) devreye girdi. Bu sistemler, trafik akışını düzenleyerek sürücülerin hız yapmadan, kurallara uymasını teşvik ediyor.
Sigaraya karşı yeni kanun geliyor
Her fırsatta sigaraya karşı mücadeleye dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni düzenleme sinyali geldi.
Cumhurbaşkanının ‘atama’ yetkisi iptal edildi
Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanının Merkez Bankası başkanını görev süresi dolmadan değiştirme yetkisini ve üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına imkan sağlayan yasa hükmünü iptal etti.