Kastamonuspor taraftarının "STAT" İSYANI!..;

Kastamonuspor taraftarının "STAT" İSYANI!..

Seçimler bitti, Mayıs ayı geçti, aradan geçen zamanda ne ihale yapıldı, ne kazma vuruldu, ne de projenin akıbeti konusunda milletvekilleri veya herhangi bir yetkili tarafından bir açıklama yapıldı....

31 Mart yerel seçimleri öncesi, en önemli ve umut verici vaat hiç şüphesiz yeni ‘Kastamonu Stadı’ projesi oldu. AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci’nin günlerce Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görüşmeler yapmasının ardından, projenin bütçesinin hazır olduğu ve bir an önce yeni stat için yer belirlenmesi gerektiği ifade edildi. Ardından Kuzeykent ve çevreyolu civarında incelenen alanların uygun olmadığı, ödeneğin kaybedilmemesi adına da projenin Gazi Stadı’nın mevcut yerinde yapılması kararı alındığı açıklandı. Hatta Mayıs ayının sonlarında proje ihalesinin yapılarak ilk kazmanın vurulacağı müjdelendi.

Seçimler bitti, Mayıs ayı geçti, aradan geçen zamanda ne ihale yapıldı, ne kazma vuruldu, ne de projenin akıbeti konusunda milletvekilleri veya herhangi bir yetkili tarafından bir açıklama yapıldı. Hükümet ‘tasarruf tedbirleri’ adı altında açıkladığı düzenleme kapsamında yüzde 65’i geçmeyen projeler ile aralarında Kastamonu Stadı’nın da olduğu yüzlerce proje rafa kaldırıldı.

Geçtiğimiz sezon 1. Lig hayalleri suya düşse de önümüzdeki sezon için çok iddialı bir kadro kurarak lige gümbür gümbür başlamayı planlayan GMG Kastamonuspor, yine küçük bir ilçe stadı kategorisindeki Gazi Stadı’nda maçlarını oynayacak.

YAZICI: “ARTIK KANDIRMAYIN LÜTFEN…”

Yeni stat projesiyle ilgili belirsizliğe tepki gösteren Kastamonuspor Taraftarlar Derneği Başkanı Hüseyin Yazıcı da bir açıklama yaparak Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ve Halil Uluay’dan konuya açıklık getirmelerini istedi.

Yazıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hep vaatler, yine hüsran maalesef… Sayın vekillerimiz Serap Ekmekci ve Halil Uluay yine mi bizlere vaatlerinizle hüsran yaşatacaksınız? Nedir bu Kastamonu’nun kaderi, nedir bu Kastamonuspor’un kaderi? Hep seçim vaadi mi olacak sizlere soruyorum sayın vekillerim, gazetelerde demeçleriniz, sözleriniz arşivlerde duruyor. Bizleri artık kandırmayın lütfen. Hani Mayıs ayında Gazi Stadına kazma vurulacaktı, ne oldu? Devletin tasarruf paketine mi takıldı, yoksa gönlünüzden geçen yeri mi uyduramadınız? Seçim zamanı çıkıp seçim vaadi gibi bizlere söz verip, şimdi sessiz kalmanın bir anlamı yok. O gün nasıl söz verdiyseniz şimdi de çıkın ‘bu sebepten olmadı, olmuyor stat projesi’ deyin. Bu halk sizlerden vaat değil, icraat istiyor. Açıklamanızdan sonra sizlere söylemiştik unutmayız, unutturmayız diye üstüne basa basa… Her seferinde sayın vekillerim sözlerinizi hatırlatacağız, bilmenizi isteriz.”

“STAT SÖZÜNÜZÜ UNUTMAYIZ, UNUTTURMAYIZ”

“Nedense Kastamonu’nun kaderi, seçim zamanı hep aynı nakaratlar dinliyoruz. ‘Kastamonu bizim, biz Kastamonu için varız, biz memleket için varız.’ Seçim zamanı bir hastane gündemden düşmez, bir stat projesi… İlk akla gelen bunlar ama hep aynı yerde sayıyoruz. Bu da Kastamonu halkını, Kastamonuspor taraftarını üzüyor. Sayın vekillerimiz; ama mayıslar bitmez önümüzde çok Mayıs var, o yüzden verilen, verilecek vaatler de bitmez. Sizlere sayabilirim; Kastamonu’nun o kadar sorunu var ki… Ama bir sonuç yok. Bizler istiyoruz ki sayın vekillerimiz söz verdiler, Kastamonu’ya bir çivi çakılsın. Bizler bunu istiyoruz. Seçim bittikten sonra Kastamonu’yu, Kastamonu halkını kaderiyle baş başa bırakmayın sayın vekillerimiz… Kastamonuspor taraftarı yine diyor ki; stat sözünüzü unutmayız, unutturmayız.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum