Arama
Arama Sonuçları
Nihayet düşüşe geçti!.. Devam edecek mi?
Ocak ayından bu yana her ay en az iki kez zamlanan kırmızı et fiyatları aylar sonra ilk kez düştü. Sene başından bu yana yüzde 110’u aşkın zamlanan fiyatlar, son haftalarda yüzde 8-10 civarında geriledi.
Kastamonu’da pelerinli buzağı doğdu! Veteriner bile şaşırdı!
Kastamonu İnebolu’da faaliyet gösteren veteriner kliniğinin sahibi Veteriner Hekim Muahmmed Coduroğlu çok ilginç bir olayın şahidi oldu. Meslek hayatında ilk defa karşılaştığını kaydettiği olayı takipçileriyle paylaşan Veteriner Hekim Coduroğlu şaşkınlığını gizleyemedi. Görüntüler ise hayret verici…
Yangında hayvanları telef olan aileye 3 buzağı verildi
Pınarbaşı İlçesinde yangında hayvanları telef olan aileye 3 adet buzağı teslim edildi.
Şap nedeniyle telef olan buzağıyı yola attılar
Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde şap sebebiyle telef olan buzağıyı, yol kenarına attılar. Vatandaşlar duruma tepki gösterirken, uzmanlar ise çevre ve insan sağlığı için bu hayvanların imha edilmesi gerektiğini belirtti.
Afetzede çiftçiye, İl Müdürü'nden geçmiş olsun ziyareti
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu , Taşköprü İlçesi'nde çıkan yangında 11 buzağısı telef olan ve 10 ton sarımsağı ile römorku yanan çiftçi Mustafa Sarı'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
1 buçuk tonluk kurbanlık, fiyatıyla dikkat çekiyor
“Duman” adı verilen 1 buçuk tonluk kurbanlık 200 bin liradan satışa çıktı.
Sağanak yağış, sele döndü
Taşköprü ilçesinde sağanak sele ve su baskınlarına neden oldu.
Sağanak yağış, sele döndü
Taşköprü ilçesinde sağanak sele ve su baskınlarına neden oldu.
Kırsal kalkınmada yeni dönem
IPARD-III PROGRAMI İLE 430 MİLYON EUROLUK AB KATKISI SAĞLANACAK
Deprem bölgesinde hayvancılığa destek hazırlığı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Depremde hayvanları telef olan çiftçilerimizin kayıplarını inekse inek, koyunsa koyun, tavuksa tavuk, arıysa arı olarak tekrar bedelsiz yerine koyacağız." açıklamasının ardından afet bölgesindeki hayvan yetiştiricileri "telafi desteği" kapsamında atılacak adımları bekliyor. Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, hem hayvan yetiştiricilerine sağlanacak destekler hem de deprem bölgesindeki hayvancılığın durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.
Göcen’de çiftçi eğitimi toplantısı
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen çiftçi eğitimleri devam ediyor.
İnceboğaz’da çiftçi eğitimi…
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı İnceboğaz Köyünde çiftçi eğitimi ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İl Müdürlüğü teknik personeli Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Pideci, Ziraat Mühendisi Ömür Onur ve Ziraat Mühendisi Harun Demirci ile Sosyolog Aysu Köserecep katıldı.
TÜRKİYE'DEKİ 3 HAYVAN HASTANESİNDEN BİRİ ÇANKIRI’DA
Çankırı’da 2019 yılında kurulan ve Türkiye’de 3 örneğinin bulunduğu hayvan hastanesi, Çankırı, Kastamonu, Çorum ve Ankara’daki hayvan yetiştiricileri ve yaban hayvanlarının umudu oldu. Çankırı’da 2018 yılında artan buzağı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Çankırı Hayvan Hastanesi, 3 yıldır umut olmaya devam ediyor. Düşük tedavi ücretlerinin talep edildiği hayvan hastanesinde, yapılan buzağı tedavilerinde yaklaşık yüzde 75 başarı oranına ulaşıldı.
Bölge çiftçileri için umut oldu
Çankırı’da 2019 yılında kurulan ve Türkiye’de 3 örneğinin bulunduğu hayvan hastanesi, Çankırı, Kastamonu, Çorum ve Ankara’daki hayvan yetiştiricileri ve yaban hayvanlarının umudu oldu. Çankırı’da 2018 yılında artan buzağı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Çankırı Hayvan Hastanesi, 3 yıldır umut olmaya devam ediyor. Düşük tedavi ücretlerinin talep edildiği hayvan hastanesinde, yapılan buzağı tedavilerinde yaklaşık yüzde 75 başarı oranına ulaşıldı. Alanında uzman veteriner hekim ve personellerin hizmet verdiği hastanede, 3 yılda yüzlerce hayvan sağlığına kavuştu.
Üreticilere kış uyarıları
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası (VHO) Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, kış mevsimi konusunda hayvanların beslenme, barınma ve korunması konusunda üreticilere uyarılarda bulundu.
Kadın çiftçiler bilgilendirildi
Kastamonu Merkez Alpaslan köyünde kadın çiftçiler ile İl Müdürlüğü teknik personeli Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci, Ziraat Mühendisi Ömür Onur ve Sosyolog Aysu Köserecep'in katılımıyla kadın çiftçi eğitimi ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Subaşı köyünde çitçi eğitimi
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilerin karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olacak yetenekleri kazandırmak amacıyla çiftçi eğitimi ve yayım toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Kastamonu Merkez Subaşı Köyünde İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tankırıkulu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, şube personeli, Tarım Danışmanları ve çiftçilerin katılımı ile çiftçi eğitim ve yayım toplantısı gerçekleştirildi.
Buzağıya ayı saldırdı
Taşköprü ilçesinde merada otlayan buzağıya ayı saldırdı. Köylülerin bağırmaları ile ayı kaçarken, buzağının karın bölgesinde derin yaralar oluştu.
“Meslek hayatımda ilk kez karşılaştım”
Kastamonu'nun Cide ilçesinde gözündeki hemanjiyom kitlesi ile doğan buzağı, 1 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu. Buzağının gözünde tespit edilen damar beninin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten veteriner hekim, “Yeni doğan çocuklarda milyarda bir görünen bu vaka, 15 yıllık meslek hayatımda bir ilk olarak karşıma çıktı” dedi.
Taşköprü’de en iyi üretici ve yetiştirici seçildi
Taşköprü Belediyesi tarafından 34.’sü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında “En İyi Sarımsak Üreticisi”, “En İyi Buzağı Yetiştiricisi” ve “En İyi Kuzu Yetiştiricisi”ni seçme yarışmaları düzenlendi.12 Kuzu, 8 Buzağı ve 67 adet Sarımsağın katıldığı yarışmada katılımcılar heyecanlı şekilde sonuçları bekledi.
‘Süt üretiminde ciddi kayıplar yaşanıyor’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, süt sektöründe yaşanan sorunları değerlendirdi.
Tellere takılan inek, telef oldu
İhsangazi ilçesinde yaban hayvanları için çekilen seyyar elektrikli tele takılan inek, telef oldu.
“Hızımız son sürat”
T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Muhtarlar Gelişiyor, Kastamonu Değişiyor” projesi açılış programı Mimar Vedat Tek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
20 metrelik uçuruma yuvarlandılar
Doğanyurt ilçesinde aç kalan boz ayının kovaladığı 2 büyükbaş hayvan, uçuruma yuvarlandı. Hayvanlardan 1'i telef oldu, diğeri ise yaralı kurtuldu.
Sarımsak festivaline geri sayım başladı
Taşköprü Belediyesi'nin 18-21 Ağustos tarihlerinde 34'cüsünü düzenleyeceği Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin programı belli oldu. 4 gün sürecek olan festivalde ünlü sanatçılar Haluk Levent, Elif Buse Doğan, Tuğba Yurt, Ekin Uzunlar, Mustafa Yıldızdoğan ve Ertunç sahne alacak.
Buzağı sezaryenle kurtarıldı
Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde rahimde dönme meydana gelmesi sebebiyle doğum yapamayan ineğin buzağısı, sezaryenle alınarak telef olmaktan kurtarıldı.