Subaşı köyünde çitçi eğitimi;

Subaşı köyünde çitçi eğitimi

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilerin karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olacak yetenekleri kazandırmak amacıyla çiftçi eğitimi ve yayım toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Kastamonu Merkez Subaşı Köyünde İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tankırıkulu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, şube personeli, Tarım Danışmanları ve çiftçilerin katılımı ile çiftçi eğitim ve yayım toplantısı gerçekleştirildi....

Eğitim toplantısında, Şube Müdürü Uğur Ertop; Şube Müdürlüğü olarak bu toplantıları her köyde, mahallede, okulda yapılmaya devam edileceğini, tarımın gelişmesinde ve yeni teknolojilerin üreticilere ve yeni nesillere aktarılmasında bu organizasyonların aktif rol oynadığını belirtti.

Şube Müdürlüğü personeli Uzm. Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Ç. Bideci, ‘Buzağı Sağlığı, Kuduz Hastalığı ve Korunma Yollar, Tüberküloz gibi hayvan hastalıklarını’; Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığında aktif olarak Uzman Tarım Danışmanlığı yapan Ziraat Mühendisi Sezgin Acar, ‘Toprak Örneği (Numunesi) nasıl alınır, TARSİM Sigortasının Önemi, Çiftçi Dosyası Yapımı ve Tarımsal Destekler’ konuları hakkında bilgilendirme ve sunum yaptılar.

TANRIKULU; “ÜRETİM VE BİRİM ALANDAN DAHA FAZLA VERİM ALINMASI HEDEFLENDİRĞİNDEN BU EĞİTİMLER OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, burada yaptığı konuşmada; “Erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, çiftçilerimizin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla; üreticilere ve tüketicilere yönelik eğitim stratejileri geliştiriliyor. Çiftçilerin bilgi ihtiyaçlarının zamanında karşılanması, kaliteli üretim ve birim alandan daha fazla verim alınması hedeflendiğinden bu eğitimler oldukça önemli.

Çiftçiler ile soru cevap- şeklinde eğitim toplantısı devam etti. Çiftçi eğitim ve yayım toplantısının son kısmında katılımcılar ile birlikte araziye çıkılarak, Yüksek Ziraat Mühendisi Neriman Delge tarafından arazi şartlarında toprak örneğinin (numunesi) nasıl alınacağının uygulamalı olarak gösterilmesinin ardından, yine soruların cevaplanması ile eğitim toplantısı sona erdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum