Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Hasan Baltacı, neden aday gösterildi?
Kastamonu Açıksöz TV ve TV366'nın ortak canlı yayınına katılan CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır ve Gazeteci İrfan Salcı'nın sorularını yanıtladı.
CHP, Kastamonu Belediye Başkan adayını açıkladı!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’nden karar çıktı ve Kastamonu Belediye Başkan Adayı, CHP Milletvekili Hasan Baltacı oldu.
Kaza yapan otobüste üç de Kastamonulu vardı
Kastamonu’da sabah saatlerinde meydana gelen otobüs kazasında 6 kişi hayatını kaybederken; 33 kişi de yaralanmıştı. Kazada yaralananların üçünün Kastamonulu olduğu öğrenildi.
Kastamonu’dan Sinop’a 6 cansız beden!
Kazada hayatını kaybedenlerin tamamının Sinop nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi.
Feci kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu
İstanbul’dan Sinop’un Ayancık ilçesine sefer yaptığı sırada yoldan çıkarak tarlaya devrilen yolcu otobüsündeki ölenlerin ve yaralıların kimlikleri belli oldu.
Yangında 2 kişi yanarak hayatını kaybetti
Gece saatlerinde meydana gelen yangında 5 ev zarar gördü, 2 kişi de hayatını kaybetti.
Şehidimizi, Boyabat'ta binlerce kişi uğurladı
Geçen yıl gazi olan ve 22 Aralık'ta Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi'nde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu, memleketi Sinop’ta binlerce vatandaş tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Sinop’un Boyabat ilçesinde gerçekleştirilen cenaze törenine; Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay da katıldı.
Emlakçı cinayetinde 3 tutuklama!
Kastamonu'da iş yerini kurşunlayarak bir kişinin ölümüne sebebiyet veren 3 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.  
"Kastamonu bizim, biz Kastamonu’nun"
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı olağan toplantılarının 3'ncü birleşimini İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Meftun Dallı da ziyaret ederek, meclis üyelerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Meftun Dallı, konuşmasında; "Zaten bu toprakların yabancısı değiliz, buranın çocuğuyuz. Kastamonu bizim, biz Kastamonu’nun. Kendi evimize hizmet ettiğimizi düşünerek çalışacağız. Kapımız her zaman herkese açık. Gece gündüz hiç fark etmez, kesinlikle aramaktan çekinmeyin. Telefonlarımız her zaman açık. Elimizden gelen ne varsa çözüm için ortaya koymaya gayret edeceğiz" dedi.
KGD’den Vali Dallı’ya ‘hoş geldin’ ziyareti
Yoğunluk nedeniyle mesai saati dışında da ziyaretçilerini kabul eden Vali Dallı, geçtiğimiz akşam Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) yöneticilerini de ağırladı.
Kastamonu'ya ilgi arttı! Turistler Akdeniz değil Karadeniz'e akın ediyor
Tatilini doğa ile baş başa kalarak yapmak isteyenlerin yeni adresi deniz, kum, güneş ve kültür turizmini birleştiren Karadeniz Bölgesi oldu. Bölgeye gösterilen ilginin artması sonucu Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta karavancılara yeni park ve kamp alanı oluşturmak için çalışmalar başlatıldı.
Temmuz ayının ‘en’leri: Kastamonu ekstrem sıcaklıklar arasında
Türkiye'de temmuz ayında en sıcak ve en soğuk bölgeler belli oldu. Geçen ay Şırnak'ın Cizre ilçesi 47,5'i görürken; Sivas'ın Kangal ilçesinde sıcaklık 1,1 dereceye kadar geriledi. Temmuzda normalinin çok üstünde seyreden 'ekstrem' 12 yeni sıcaklık tespit edildi.
İŞKUR TYP ile 2200 personel alımı yapacak! İşte güncel ilanlar
İŞKUR TYP kapsamında 5 farklı şehirde istihdam edilmek üzere 2200 personel alımı yapılacak. Başvurular bugün itibari ile başlamış olup bazı ilanlar 18 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecektir.
Derince; Kastamonu’ya ikinci kez vali gönderdi…
Kocaeli Derince ilçesinin Kaymakamı Meftun Dallı'nın Kastamonu Valisi olmasının ardından; Derince, Kastamonu’ya ikinci kez vali göndermiş oldu…
Meftun Dallı kimdir? nerede okudu? kaç yaşında?
Meftun Dallı kimdir? kaç yaşında? Meftun Dallı nerede okudu? tüm soruların cevabı haberimizde
ORMAN EMVALİ İSTİFLEME İŞİ
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-HANÖNÜ
Cenaze yolunda feci kaza: 9 yaralı!
Kastamonu'da, Sinop’tan yakınlarının cenaze merasimi için Ankara'ya giden ailenin bulunduğu hafif ticari araç ile cip çarpıştı.
Her gün 200 kilometre yol kat edip sarımsak tarlasında çalışıyorlar
Sinop'un Boyabat ilçesinde ikamet eden öğrenciler, yaşıtları tatil yaparken, her gün 200 kilometrelik yolu kat ederek geldikleri Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlalarında çalışıyor.
Feci kaza! 11 yaşındaki çocuk öldü, 8 yaralı
Sinop’ta meydana gelen trafik kazasında 11 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.
ORMAN EMVALİ İSTİFLEME HİZMETİ ALINACAKTIR
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-HANÖNÜ
Türkiye’de en kalitesiz hava Boyabat’ta
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hava kalitesi ölçüm sonuçlarına göre Sinop Boyabat'ın hava kalitesi, Türkiye'nin 'en kalitesiz havası(tehlikeli)' olarak ölçüldü.