Arama
Arama Sonuçları
Son bir haftada 53 terörist öldürüldü
Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelede son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Askerlik yerleri açıklandı! İşte askerlik yeri sorgulama ekranı
Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan takvime göre 28 Temmuz Cuma (bugün) açıklanacağı aktarılan yoklama, askerlik hizmet tercihi ile celp tercihlerini tamamlayan adayların seçim ve sınıflandırma sonuçları e-devlet ekranı ile kontrol ediliyor. Görev yerlerini öğrenmek isteyen adaylar Ağustos 2023 celbi askerlik yerleri için araştırmalara hız kazandırdı. Bedelli askerlik için bekleyenler de celp yerlerini öğrenmeye hazırlanıyor. Peki, 2023 Ağustos celbi Askerlik yerleri sorgulama nasıl ve nereden yapılır? İşte, MSB seçim ve sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı (msb.gov.tr)
Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanıyor? e-devlet üzerinden askerlik yeri sorgulama
Bedelli askerlik nedeniyle silah altına alınacak binlerce yükümlü, bedelli askerlik yerlerini merak ediyor. 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına gelen ara zammın ardından bedelli askerlik ücreti de güncellendi. 122 bin 351 TL'ye yükselen bedelli askerliğe başvuranlar, arama motorlarında 'Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?' sorusunun cevabını araştırıyor. Tüm merak edilenler haberimizde
Belli oldu! İşte yeni bedelli askerlik ücreti
Bedelli askerlik ücreti, temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanan artışın ardından askere gidecek olan kişiler tarafından aratılıyor. Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklama sonrasında netleşti. Peki, yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?
Açılışına günler kaldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak! Bakan Uraloğlu "Başarıyla tamamlandı" diyerek duyurdu: 'Turizme ve ekonomiye önemli katkı sağlayacak'
Açılışına günler kalan yeni Ercan Havalimanı'yla ilgili Bakan Kuraloğlu'ndan paylaşım geldi. Uraloğlu "Açılış için artık gün sayıyoruz" ifadesini kullanırken havalimanının açılacağı tarihi belirtti. Açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı havalimanıyla ilgili bilgileri paylaşan Uraloğlu, "400 milyon euro yatırım bedelli havalimanı, 10 milyon yolcu kapasitesine sahip" dedi.
Bedelli askerlik ücreti belli oldu
Memur maaşlarına yapılan seyyanen zammın maaş katsayısı hesabına dahil edilmemesi bedelli askerlik ücretinin daha fazla artmasını önledi.
Bedelli askerliğe başvurular 4 yıldır sürekli arttı
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, 2019’dan bugüne kadar bedelli askerlik uygulamasına başvuruların sürekli arttığını açıkladı.
Bedelli askerliğe büyük zam geliyor!
Son olarak 104 bin TL'ye çıkan bedelli askerlik ücretinin yüzde 35 zamla 140 bin TL'yi aşması bekleniyor.
TBMM, en uzun yasama dönemini geride bırakıyor
Cumhuriyet tarihinin en uzun yasama dönemini geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 27. Dönem'de toplumun ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için yoğun mesai yaptı.TBMM'de 7 Temmuz 2018'de başlayan 27. Yasama Dönemi, 14 Mayıs'ta sona erecek.
Bedelli askerlik yerleri açıklandı
Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik hizmeti çerçevesinde 2023 yılında silah altına alınacak yükümlülerin celp dönemleri ile birlik yerlerinin belirlendiğini açıkladı.
Kıdem tazminatı tavanı yükseldi
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yeni kıdem tazminatı tavanını 19 bin 982,83 TL olarak belirledi.
Bedelli için net rakam belli oldu
6 ayda bir enflasyon farkı ve memur maaşlarına göre belirlenen bedelli askerlik, Temmuz ayında ypaılan ara zamla 80 bin TL'ye yükselmesinin ardından 2023 yılında yeniden güncellendi.
Bedelli yüz bin TL sınırını aştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı memur zammıyla birlikte bedelli askerlik ücreti de 100 bin 80 TL'ye yükselmiş oldu.
Bedelli askerlikte yeni gelişme
Bedelli askerlik ücreti, Temmuz ayı ile birlikte 80 bin 64 liraya yükseldi. Ancak bakaya durumunda olanlar bu bedeli cezalı ödemek zorunda. Bakayalar her ay için 1167 lira ilave ceza ödeyecek. Yani bir kişi 12 ay bakaya kalmışsa normal ücret olan 80 bin 64 liraya ek olarak 14 bin 11 TL daha ödeme yapacak.
Bedelli askerlik düzenlemesi yürürlüğe girdi
Bedelli askerlik düzenlemesini içeren Askeri Ceza Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı. Yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki 550 bin kişi bedelli askerlikten yararlanabilecek.
55 binden 80 bine yükseldi
Her 6 aylık periyotlar halinde memur enflasyon farkına göre belirlenen bedelli askerlik ücreti Ocak-Haziran döneminde 55 bin 194 lira olarak açıklanmıştı.
550 bin kişiye af yolda
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bedelli askerlik affı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Düzenlemenin 550 bin kişiye askerlik affı getirmesi bekleniyor.
İGM’de Şubat maratonu sona erdi
Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı olağan toplantılarının son birleşimini gerçekleştirdi.
Bedelli Askerlik ücreti belli oldu
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlik ücretini 55 bin 194 lira olarak açıkladı.