İGM’de Şubat maratonu sona erdi;

İGM’de Şubat maratonu sona erdi

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı olağan toplantılarının son birleşimini gerçekleştirdi....

Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantının ilk gündem maddesinde; Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan AKOY protokolü ve projesi kapsamında; ‘Kastamonu’da okul yaptırılmış mıdır?’ ‘Yapılmadıysa Kastamonu’da bu protokol kapsamında okul yapılabilmesi için neler yapılabilir?’ konulu yazılı önerge hakkında hazırlanan Eğitim ve Sosyal İşler Komisyon raporu görüşüldü. Söz konusu raporda Kastamonu’da AKOY Protokolü kapsamında ilgili bakanlıkların İl Müdürlükleri ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda rayiç bedeli 22 milyon 695 bin 598 TL olan 8 adet taşınmaz karşılığında 24 derslikli Hacıbey Ortaokulu, 12 derslikli Taşköprü Ortaokulu ve 8 derslikli Hanönü Ortaokulu’nun yapılarak anahtar teslimi arsa karşılığı inşaat ihalesine çıkılmasının uygun görüldüğü bildirilmişti. 2 Şubat 2021 tarihinde çıkılan ihaleye teklif veren olmadığından iptal edilmiş, 28 Temmuz 2021’de ikinci kez haleye çıkarıldı ancak yine ihaleye teklif veren olmadığından ihale iptal edilmişti. Raporda bu bilgilerin yanı sıra komisyon üyelerince, ihaleye müteahhitler bazında neden katılım olmadığı yönünde yapılan araştırmada; müteahhitlerin arsa değerinin olduğundan yüksek bedel olarak hesaplandığı ve inşaat birim maiyetlerinde olduğundan düşük olarak hesaplandığını iddia ettiklerini gördükleri belirtildi. Bu maiyetlerin yapılan ihaledeki inşaat maliyetlerin yansıtılmamasından da ihaleye giren müteahhit olmamasına sebep olduğu belirtildi. Raporda komisyon üyeleri tarafından sunulan önerilerde ise şu ifadeler yer aldı; “AKOY sürecinin sağlıklı işlemesi, işleyiş basamaklarındaki süreçlerin revize edilmesi uygun olabilir. AKOY uygulaması ilçe bazlı olarak uygulanabilir. AKOY uygulamasında seçilen arsalar için ortak özellikler belirlenmelidir. AKOY uygulaması için toplu ihale yerine tespit edilecek bir okula karşılık belirlenecek daha düşük bedelli arsa ile katılımcı sayısında artış sağlanabilecektir.”

Söz konusu rapor, meclisin oy birliğiyle Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderildi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde Ağlı Kalesinin hem tarihi hem turistik yönden önemli olduğu hem de Azdavay ile Pınarbaşı kanyonlarına da yakın olması sebebiyle, detaylı bir inceleme ve araştırma yapılarak turizme kazandırılması yönünden araştırma yapılabilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkında hazırlanan Hukuk İşleri Komisyon raporu görüşüldü. Söz konusu rapor meclisin bilgisine sunuldu.

Toplantının üçüncü ve dördüncü gündem maddesinde, merkez ilçesine bağlı Yolkonak köyünde yer alan ilgili parseller hakkında hazırlanan Nazım imar planları hakkında hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon raporları görüşüldü.

Söz konusu İmar ve Bayındırlık Komisyon raporları, meclisin oylamasına sunularak oybirliğiyle kabul edildi.

HİSSELER, TOSYA BELEDİYESİNE SATILACAK

Gündemin son maddesinde ise Köyaş, Turizm Gıda Pazarlama İnşaat Taahhüt ve Personel A.Ş.’de bulunan İl Özel İdaresi'nde ait toplam 2 milyar 335 milyon 286 bin 968 adet hissenin, Tosya belediye Başkanlığına satışı ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif değerlendirilerek İl Encümeni’ne satış için yetki verilmesi meclisin oybirliğiyle kabul edildi.  



 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum