Askerlik yerleri açıklandı! İşte askerlik yeri sorgulama ekranı;

Askerlik yerleri açıklandı! İşte askerlik yeri sorgulama ekranı

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan takvime göre 28 Temmuz Cuma (bugün) açıklanacağı aktarılan yoklama, askerlik hizmet tercihi ile celp tercihlerini tamamlayan adayların seçim ve sınıflandırma sonuçları e-devlet ekranı ile kontrol ediliyor. Görev yerlerini öğrenmek isteyen adaylar Ağustos 2023 celbi askerlik yerleri için araştırmalara hız kazandırdı. Bedelli askerlik için bekleyenler de celp yerlerini öğrenmeye hazırlanıyor. Peki, 2023 Ağustos celbi Askerlik yerleri sorgulama nasıl ve nereden yapılır? İşte, MSB seçim ve sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı (msb.gov.tr)...

İLGİLİ HABERLER: https://www.aciksoz.com.tr/haber/46967/belli-oldu-iste-yeni-bedelli-askerlik-ucreti

Askerlik yerleri açıklandı. MSB'den gelen son dakika açıklaması ile 2023 celp ve sevk tarihleri kapsamında görev zamanı gelenler askerlik yerini araştırıyor. 2023 Ağustos celbi askerlik yerleri sorgulama e-devlet ekranı ziyaret edilmeye başladı. Seçim ve sınıflandırma sonuçları ardından yükümlüler sevk belgelerine sevk tarihlerinden 10 gün önce erişebilecek. Peki, Askerlik yerleri nasıl ve nereden öğrenilir? İşte, MSB ile askerlik yerleri öğrenme sayfası…

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Temmuz 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Denildi.

İşte, e-devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı:

ASKERLİK YERİ SORGULAMA E-DEVLET EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecek.

YÜKÜMLÜ SEVK TARİHLERİ

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.

Er (1'inci Grup) - 10 Ağustos 2023

Er (2'nci Grup) - 07 Eylül 2023

Er (3'üncü Grup) - 05 Ekim 2023

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

2023 AĞUSTOS CELBİ ASKERLİK YERLERİ NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Bedelli askerlik ve askerlik celp tarihleri ve yerlerini öğrenmek isteyen er adayları e-Devlet'e bireysel şifreleriyle girip Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı bilgileri görüntüleyebilecek.

e-Devlet sistemine girdikten sonra hizmetler bölümüne tıklayın.

Sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

 

Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek.

ASKERLİK YERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

Yükümlüler, Askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum