Bedelli için net rakam belli oldu;

Bedelli için net rakam belli oldu

6 ayda bir enflasyon farkı ve memur maaşlarına göre belirlenen bedelli askerlik, Temmuz ayında ypaılan ara zamla 80 bin TL'ye yükselmesinin ardından 2023 yılında yeniden güncellendi....

Bedelli askerlik yapacak kişiler için ücret 2022 yılının Temmuz ayında 80.064 TL olarak belirlenirken yeni yılda memur ve memur emeklisinin maaşına yüzde 30 oranında zam yapılması üzerine bedelli askerliğe de aynı oran zam yapılması bekleniyordu. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2023 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti 93 bin 258 lira olarak belirlendi.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Bedelli askerlik müracaat şartları şunlardır;

a. Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın fiilî askerlik hizmetine başlamamış olmak.b. Yoklaması olmayan yükümlüler için, yoklamaya esas sağlık muayenelerini tamamlayarak "Askerliğe Elverişlidir" kararı verilmiş olmak.
c. Kura veya sınıflandırma işlemini müteakip bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de bu haktan vazgeçmemiş olmak.
ç. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar için bedelli askerliğe müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemesini yapmak ve kura veya sınıflandırma öncesi bedelli askerlikten vazgeçmemiş olmaktır

 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum