Arama
Arama Sonuçları
‘23 Nisan kaymakamı’ndan düşündüren talimat…
İnebolu ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kaymakamlık koltuğuna oturan öğrenciler, İnebolu Belediyesini telefonla arayarak kanalizasyon ve lağımın denize akıtılmamasını istedi. 
Fenerbahçe kararını verdi!.. Ligden çekilecek mi?
Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi." gündemiyle toplandı.
İç sularda av yasağı başlayacak
15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin avlanması yasaklandı.
Kastamonu, Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Zonguldak. Tehlike devam ediyor
Kastamonu, Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Zonguldak. Tarih verildi, bol bol yiyin. Ne hamsi ne istavrit kalacak
40 yıllık balıkçı isyan etti!
Bu yıl balık fiyatlarındaki artış ve denizdeki ekosistemin azalması nedeniyle Kastamonu’daki balıkçılar “yılın en kıt zamanını yaşıyoruz.” diyerek isyan etti.
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
Kafes yırtılmıştı, avcılık yasaklandı
Kastamonu Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü'nden Taşköprü ilçesinde Donalar Köyü sınırları içerisinde kalan Karadere barajında yırtılan balık kafesi sonrası avcılığın yasaklandığını duyurdu.
Hamsinin fiyatında düşüş bekleniyor
Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle avlanmaya başlayan balıkçılar bu yıl hamsinin bol olduğunu ve gelecek aylarda hamsinin kilogramının daha da düşeceğini söyledi.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Kasalar dolusu balığı yol kenarına döktüler
İnebolu Köroğlu Köyü’nde yol kenarına 10 kasa balık döküldü.
İnebolu’da avlanan 15 kiloluk çifte levrek rekor fiyata satıldı
İnebolu açıklarında avlanan iki büyük levrek, kilosu 900 liradan müşteri buldu.
Hamside bolluk başladı, fiyatlar düşüyor
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlarda yerini alan hamsi ucuzlamaya başladı.
Kastamonu’nun bir ‘Köpekbalığı’ eksikti!
Bolu’da yayın yapan Gerede Medya Takip isimli internet sitesinde yayınlanan ‘Kastamonu Sahillerinde Köpekbalığı Paniği: 9 Kişi Hastanelik Oldu!’ başlıklı haber tepki çekti.
Yeni sezonun ilk balıkları tezgahta: İŞTE FİYATLAR...
1 Eylül’de biten av yasağı sonrası yeni sezonun ilk balıkları tezgahlarda yerlerini almaya başladı.
Sezon açıldı, tezgahlar hamsi ve istavritle dolacak...
Balıkçı esnafı dün itibari ile av yasağının sona ermesi ile yeni sezonda “Hamsi bolluğu görülebilir” dedi.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Bu sene denizde mezgit ve hamsi var
Av sezonuna sayılı günler kala balıkçılar son hazırlıklarını tamamlıyor
Balıkçılar, 'Vira Bismillah' demek için gün sayıyor
Kastamonu'nun da aralarında bulunduğu Karadeniz bölgesindeki balıkçılar, 1 Eylül'de açılacak olan balık sezonu için gün sayıyor.Balıkçılar denize açılmak için hazırlıklarını sürdürüyor.
Devrekani Beyler Barajı’nda ‘usulsüz’ avlanmaya tepki!
Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serkan İnanç, Devrekâni ilçesinde bulunan Beyler Barajı’nda kaçak balıkçılık faaliyetleri yapıldığını söyleyerek; yetkililerin duruma tepkisiz kaldığını öne sürdü.
Kastamonu'da deniz birden ısındı: Tehlike çanları çalıyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün deniz suyu sıcaklıkları verilerine göre dün 11 derece ile Türkiye’de en soğuk denizin ölçüldüğü İnebolu’da denizin bir gecede ısındığı belirlendi.
Okyanuslar ısı rekoru kırdı!
Okyanuslar, iklim değişikliğinden kaynaklanan sıcaklığı emdikçe, şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklıklarına ulaştı ve bu da gezegenimizin sağlığı için korkunç sonuçlar doğurdu.
2. Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış mayın böyle imha edildi... [VİDEO HABER]
Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde karadan yaklaşık 40 metre açıkta bulunan ve 2. Dünya Savaşı’ndan kalma olduğu değerlendirilen İngilizlere ait mayın kontrollü olarak imha edildi.
Deniz aniden soğuyunca balık tutmaya koştular
Deniz soğuk şoku nedeniyle yarı baygın şeklinde kıyıda su yüzüne çıkan balıkları vatandaşlar ve balıkçılar avladı.
"Haziran'da 338 yangın ihbarı aldık!"
TARSİM Yönetim Kurulu üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, buğday tarlalarında çıkan yangınlar konusunda uyarılarda bulunarak, "2023 yılında toplam 407 adet yangın ihbarı almışız.
Dünyada ilk gerçekleşiyor! İnsanlık, tarihte ilk kez bir denizin değişimine tanıklık ediyor
İnsanlık, dünyanın oluşum sürecinde milyonlarca yıl önce yaşanan değişimlere bugün ilk kez Akdeniz’de tanıklık ediyor. Dünyada insanın tanık olduğu ilk ve tek karakter değiştiren deniz olma özelliği taşıyan Akdeniz tropikleşiyor.