Arama
Arama Sonuçları
‘Yetersiz veteriner fakülteleri kapatılmalı’
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası (VHO) olağan genel kurulu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda, mevcut Oda Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, delegelerin güvenoyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.
“Şantaj değil, sadece uyarı”
Sağlık Sen Kastamonu Şubesi Teşkilat Buluşması toplantısını açılış konuşmasını gerçekleştiren, Sağlık Sen Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz;
“Turkovac’ı bekleyenler zaman kaybetmesin”
18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1’nci doz Türkiye ortalaması yüzde 92,72, 2’nci doz ortalaması yüzde 84,75 olarak ölçüldü.
“Önümüzdeki hafta daha da yükselecek”
Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıda ilimizdeki Koronavirüs vaka durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Turkovac, KEAH'a da geldi
Covid 19'la mücadele kapsamında ülkemiz tarafından geliştirilen ve kullanıma sunulan Turkovac aşısı, yarın itibariyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de uygulanmaya başlanacak.
Elektrik faturalarına yeni düzenleme
Ocak ayının son Kabine Toplantısı, dün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Elektrikte aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine değişikliği için “Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz”ifadelerine yer verdi.
Vaka oranında ciddi artış
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen 15-21 Ocak 2022 tarihleri arasındaki haftalık vaka oranlarını açıkladı.
Erbakan: 'Kastamonu'yu örnek gösteriyor ama...'
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kastamonu'yu örnek göstererek, '' Sağlık Bakanımız Kastamonu ilini takdir ediyor, en çok aşılama oranı olan il olduğu için. Aynı haber içinde diyor ki ama vakaların en çok patladığı il, onun için aşıyı daha çok yapmamız lazım diyor. Aşılanma oranının hem en yüksek olduğu il hem de vaka patlaması şampiyonu il oluyorsa aşılama ile vaka ve ölüm arasında bir ilişki var'' dedi.
"Vakalar artıyor"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan Omicron varyantı ve vaka sayılarındaki artış hakkında açıklamalarda bulundu.
TURKOVAC Delta Varyantı'nda yüzde 100 etkili
Transgenic farelerde denendi, sonuç yüzde 100
Veteriner Hekimlerin talepleri Bakanlıkta
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu başkanlığında 56 Bölge ve İl Veteriner Hekimleri Odası Başkanının katılımlarıyla Ankara’da bir toplantı gerçekleştirildi. Ankara’da yapılan toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ev sahipliği yaptı. Toplantıda; Bakan Yardımcısı, Hayvancılık, Gıda ve Kontrol, Personel, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürleri, Strateji Geliştirme Başkanı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı ile Bakanlığın ilgili birimlerinden yetkililer yer aldı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve Veteriner Hekimleri Odası Başkanlarının talepleri Bakan Pakdemirli ile paylaşıldı.
TURKOVAC'A izin çıktı
Yerli koronavirüs aşısı çalışmalarında önemli bir eşik daha aşıldı. TURKOVAC için acil kullanım izni çıktı.
Dikkat çeken uyarı: Grip aşısı kalmadı
Türk Tabipler Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK) Başkanı Doktor Emrah Kırımlı, aşılamanın yavaşladığını söyledi. Çocukların aşılanmasının kolaylaştırılmasını da isteyen Kırımlı, dikkatleri pastırma yazının bitmesiyle birlikte beklenen grip salgınına çekti, “Grip aşısı kalmadı” dedi.
Ha gayret Kastamonu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin kişide görülen haftalık vaka sayılarını açıkladı
Bakan Koca'dan 3'üncü doz aşı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce 2 doz aşısını yaptırmış kişilerin 3. doz aşılarında Turcovac'ı tercih etmesi gerektiğini söyledi
Turkovac'a onay geldi
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 2 doz Sinovac aşısı olmuş kişilere 3'üncü doz olarak Turkovac aşısı uygulanması için resmi onayı verdi
“Herkese tercih hakkı sunacağız…”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı
TURKOVAC'ta işler yolunda
KAYSERİ Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, yerli aşı TURKOVAC'ın Türkiye genelinde bin 100 gönüllüye uygulandığını ve takip edilen gönüllülerde bir yan etki dönüşünün olmadığını söyledi