‘Yetersiz veteriner fakülteleri kapatılmalı’;

‘Yetersiz veteriner fakülteleri kapatılmalı’

Kastamonu Veteriner Hekimler Odası (VHO) olağan genel kurulu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda, mevcut Oda Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, delegelerin güvenoyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi....


MAŞALACI: “PANDEMİDE VETERİNER HEKİMLİĞİN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”

Genel kurulda konuşan Kastamonu VHO Başkanı Maşalacı; “Kastamonu Veteriner Hekimler Odası 2002 yılında kurulmuş olup hali hazırda 169 üyesi mevcuttur. Bunlardan 89’u serbest ve 1 poliklinik olmak üzere 90 tane kliniğimiz, geride kalan üyelerimiz ise hem kamuda hem de kamu dışında yer alan veteriner hekimlerden oluşmaktadır. Dünyada veteriner hekimlik, çevre sağlığı, halk sağlığı ve hayvan sağlığı ile ilgilenen tek meslek grubudur. Çiftlikten sofraya kadar bütün hayvansal gıdaların üretiminden denetimine veteriner hekimlerin büyük emek ve katkıları mevcuttur. Bu sebeple dünyada tek sağlık konsepti uygulanmasına rağmen maalesef ülkemizde böyle düşünülmemektedir. Halbuki geçtiğimiz süreçte yaşadığımız kovid-19 pandemisinde veteriner hekimlik mesleğinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış, ülkemizde kovid-19’a karşı yapılan Turkovac aşısı Erciyes Üniversitesinde Veteriner Hekim Virolog Aykut Darendeli hocam ve ekibi tarafından bulunmuş ve geliştirilmiştir” dedi.

“HER İLDE VE ALT YAPISI TAMAMLANMAYAN VETERİNER FAKÜLTELERİ AÇILMAMALI”

Hayvan sağlığının, hayvan verimliliğinin ve gıdanın stratejik bir alan olduğunu söyleyen Maşalacı, “Her ilde ve alt yapısı tamamlanmayan veteriner fakülteleri açılmamalı. Yetersiz olanlar kapatılmalı. Meslek bu politikaya alet edilmemelidir. Hayvan sağlığı, dolayısıyla insan sağlığı bir hekimlik hizmetidir. Sağlık sınıfında yer almamıza rağmen sağlıkta olan şiddet bizim meslek grubumuzda da oldukça fazla görülmektedir. Yakın tarih de mezbahada görevli bir meslektaşımız görevi başındayken bıçaklanarak öldürülmüştür. Yine gece-gündüz, kar-kış demeden görevini ifa eden meslektaşlarımıza fiili hizmet zammı uygulanmalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı koruyucu hekimlik tedbirleri alırken sahada çalışan binlerce serbest hekimi yetkilendirmelidir” dedi.

MAŞALACI GÜVEN TAZELEDİ

Oda Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı’nın açılış konuşmasından sonra divan heyeti başkanlığına Fazıl Deligözoğlu, Başkan Yardımcılığına Özcan Gazioğlu, katip üyeliğe ise Bayram Pehlivan seçildi.

Faaliyet raporu mali rapor ve denetleme kurulu raporları ibra edildikten sonra Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu’nun konuşmasının ardından sunulan tek listeyle seçime geçildi.

Seçim sonunda göreve gelen Kastamonu Veteriner Hekimler Odası yönetim kurulunda; Hacı İbrahim Maşalacı, Ahmet Alay, Süleyman Selim Dere, Çigdem Tuncay ve Feridun Gügük, Denetim Kurulunda ise; Bayram Pehlivan, Oğuzhan Fatih Gayretlioğlu, Mustafa Sefa Hebipoğlu yer aldı.

Haysiyet Divanında: Fazıl Deligözoğlu, İbrahim Sinan Kaptı, İlhan Uzun, Özcan Gazioğlu ve Faruk Özdemir, Büyük Kongre Delegeliklerine de; Ahmet Alay, Çiğdem Tuncay, Feridun Gügük ve Ahmet Sirkecioğlu seçildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum