Arama
Arama Sonuçları
Leyla ile Mecnun'un sevilen oyuncusu Kastamonuluymuş!
Leyla ile Mecnun, Kara Bela, Ailecek Şaşkınız gibi pek çok sinema, dizi ve tiyatroda rol alan ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt, katıldığı bir programda Kastamonulu olduğunu duyurdu. Cengiz Bozkurt memleketi İnebolu'dan övgüyle bahsetti.
Kastamonu Üniversitesi’ne 20 Milyon TL destek!
Kastamonu Üniversitesi’nde 25 Ocak 2024 Perşembe günü Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Kurumsal Büyük Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın katılımı ile “Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim ve Kastamonu Üniversitesine Genel Bakış” konferansı düzenlendi.
Kastamonu'da köy odasından; milyar liralık yolculuk
1952 yılında Kastamonu'da doğan ve öğretmen olan babasıyla Kastamonu'da bir köylünün odasında kiracı olarak kalan Can Gür, bugün; alanında Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri olan Canovate Grup Şirketleri'nin yönetim kurulu başkanı...
Haluk Levent’ten Kastamonu itirafı
Ünlü sanatçı Haluk Levent; sosyal medya hesabından paylaştığı hikayede; dikkat çeken bir Kastamonu itirafı yaptı. Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenim gördüğü sırada gerçekleştirdiği etkinliği hatırlatan Haluk Levent, Kastamonu Nasrullah Meydanı’na astığı pankart hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı….
Kastamonu’nun yapamadığını ODTÜ’lüler yaptı!
Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Mücadelesinde Anadolu’daki teşkilatlanmaya katkı sağlamak amacıyla Nasrullah Camii’nde verdiği hutbenin ardından 103 yıl geçti.
Dijital Öğretmenler Projesi’nin yeni dönem başvuruları devam ediyor
İlkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen Dijital Öğretmenler projesinde 2023 sonbahar eğitim dönemi için başvurular devam ediyor.
Dünyanın en iyi 500 üniversiteleri arasında 9 okulumuz var
ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı'nın (URAP) yayınladığı rapora göre dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında Türkiye'den dokuz okul var.
Liste açıklandı: Komşular Kastamonu’ya fark attı!!
Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Sıralaması (2023 yılı) listesi URAP tarafından açıklandı. Listenin birinci sırasını Koç Üniversitesi alırken ikinci sırada Hacettepe Üniversitesi, üçüncü sırada Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer aldı.
Kastamonu Entegre’den bakan yardımcılığına
BAKAN KACIR’IN “A TAKIMI” BELLİ OLDU
İşte Türkiye'nin 'en zengin' 10 kişisi
Forbes her sene olduğu gibi bu senede dünyanın en zengin insanları listesini yayınladı.
Kemal Derviş hayatını kaybetti
Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 74 yaşında hayatını kaybetti. ABD'de yaşayan Derviş, parkinson tedavisi görüyordu.
Taşköprü Uluslararası 19. ODTÜ Robot Günleri Etkinliğinde İlk 10'da
Taşköprü Bahri Alp Ortaokulu, Uluslararası 19. ODTÜ Robot Günleri Etkinliğinde İlk 10'a girerek büyük bir başarı örneği gösterdi.
Bilim adamları yüzyılın depremini analiz etmek için sahada
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremleri mercek altına aldı. TÜBİTAK'ın çağrısı ile 18 araştırma ekibi sahaya inerek, sismik gözlem çalışmalarından başlıca hasar modlarının incelenmesine kadar birçok konuda araştırmalara başladı.
Öğrenciler konferans ile bilgilendirildi
Kastamonu Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi İdil Yet’in konuşmacı olarak katıldığı “Biyoinformatik” hakkında konferans düzenlendi.
"İmkansız yoktur, sadece zaman alır"
Türkiye’nin serebral palsili uzay mühendisi Turgay Karakaş, Tema Koleji’nde birinci dönem kapanış dersi verdi. Tema Koleji Kastamonu Kampüsü’nde gerçekleştirilen kapanış dersinde Karakaş, “İmkansız diye bir şey yoktur, sadece biraz zaman alıyor” temasıyla konuşma gerçekleştirdi.
Canovate Group’tan eğitime destek
Kastamonulu hayırsever iş insanı Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür tarafından Ümraniye’de yaptırılan Can Gür İlkokulu ve Anaokulu açıldı. Okulun 2 Aralık 2022 tarihindeki açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür ile kamu, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, iş dünyası, eğitim camiası ve vatandaşlardan geniş bir katılım gerçekleşti.
ÖSYM Başkanlığı’na Bayram Ali Ersoy atandı
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Halis Aygün'den boşalan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.
Yakıtta yeni teknoloji
Bitkisel ve hayvansal atık yağlardan biyodizel, sürdürülebilir havacılık yakıtı gibi katma değeri yüksek, standartlara uygun ürünler elde edilecek.
“Eşsiz güzelliklere sahip bir ilçe”
Taşköprü ilçemizde çekimleri devam eden, “Yol Arkadaşım” sinema filminde rol alan ünlü oyuncu Aydan Çakır, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ı makamında ziyaret ederek, kendi çizimini yaptığı “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” portresi hediye etti.
ODTÜ’DE Özlem Burma rüzgârı
18-19 Mart tarihlerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve robotik yarışmaları arasında Türkiye’nin en üst organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 18’nci Uluslararası ODTÜ Robot Günlerine Kastamonu’yu temsil etmek üzere Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.
Hacettepe Tıp'a, İnebolulu dekan
Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına İnebolulu hemşehrimiz Prof. Dr. Deniz Demiryürek atandı. Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) Daire Başkanlarından merhum Erdoğan Demiryürek ve Nebiye Demiryürek’in oğulları Prof. Dr. Deniz Demiryürek görevine başladı.
Türkiye'de sıcaklıklar 80 yıl içinde 6,5 derece artabilir
Prof. Dr. İsmail Yücel, yaz aylarında görülecek ısınma miktarının bazı bölgelerde 80 yıl içinde 3,5-6,5 derece arasında değişim göstererek rekor seviyelere ulaşacağını söyledi.