Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!
TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest: Gerekirse yolları ayırırız
AP'nin Türkiye raporuna tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse Avrupa Birliği ile yolları ayırabiliriz" dedi. Erdoğan, Karabağ'da yaşanan gerilimle ilgili de Türkiye öncülüğünde 4'lü zirve önerisini yineledi.
Ermenistan Karabağ'da rahat durmuyor!
Aksakkalları Birliği(TAİB) ve Missiya Medya Grubu Başkanı Ramin Ahmadov, Karabağ'da yaşayan Ermeni asıllı Azerbaycan Vatandaşlarının son günlerde propaganda aracı olarak kullanıldığını açıkladı.
ANAS'tan TÜBİTAK Başkanı Mandal’a kutlama
Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (ANAS) Başkanı Akademisyen İsa Habibbeyli, Türkiye Cumhuriyeti Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) kuruluşunun 60. yıl dönümü münasebetiyle Kurum Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'a tebrik mektubu gönderdi.
TÜBİTAK, ANAS kardeşliği…
AZERBAYCAN İLE TÜRKİYE BİLİMDE KOL KOLA...
Erdoğan yeni dönemine başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli irade tarafından 2014 yılında getirildiği cumhurbaşkanlığı makamındaki yeni dönemine bugün resmen başlayacak. Erdoğan, yabancı liderlerin de katılacağı törende Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin edecek.
Erdoğan yeni dönemine başlıyor
Erdoğan, yabancı liderlerin de katılacağı törende Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin edecek.
Sandık başında renkli görüntüler
Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için oy kullanma işlemleri sırasında yurt genelinde renkli görüntüler yaşanıyor. Akşamki düğüne hazırlanan gelin ve damat 'evet' demeden önce sandık başına giderken, kimi yöresel kıyafetleriyle, kimi at ile, kimi de Örümcek Adam kostümü ile oyunu kullandı.
Sandık başında renkli görüntüler
Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için oy kullanma işlemleri sırasında yurt genelinde renkli görüntüler yaşanıyor.Akşamki düğüne hazırlanan gelin ve damat 'evet' demeden önce sandık başına giderken, kimi yöresel kıyafetleriyle, kimi at ile, kimi de Örümcek Adam kostümü ile oyunu kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerindeki desteğine ilişkin, "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Kendisinin dile getirdiği bazı hususları biz açıklığa kavuşturduk. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı. Terör örgütüne karşı tutumumuzu inlerinde yok ettiğimiz teröristlere sorsunlar. Bizim bu konuda defterimiz tertemiz. Türkiye sınırları olmadığı kadar güvendedir. Başından beri sığınmacıların güvenli dönüşünü zaten destekliyoruz” dedi.
İstanbul Dijital Sanat Festivali 2 Haziran'da başlıyor
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF), 2 Haziran’da Atatürk Kültür Merkezi’nde başlıyor.
"Deprem turistlerinin umursamazlığına bakarak, karamsarlığa kapılmayın"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilecek 650 bin konutun ilk 319 bininin bir sene içerisinde teslim edileceğini belirtirken; "Şimdiye kadar hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına 30 milyar lira ödeme yaptık. Deprem turistlerinin umursamazlığına bakarak karamsarlığa kapılmayın" dedi.
İkinci sipariş Togg, Azerbaycan'da!
Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank teslim etti. Aliyev, Togg’u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından teslim alan ikinci kişi oldu.
Togg'da teslimat süreci başlıyor
Türkiye'nin otomobili Togg'da, ilk teslimat, ilk siparişi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olacak.
İlk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Togg'da ilk siparişi veren Sayın Cumhurbaşkanımıza pazartesi günü aracını teslim edeceğiz.
Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi, bugün Ankara’da
Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi bugün Beştepe’de gerçekleşecek. Türkiye’de yaşanan depremler zirvenin öncelikli gündemi olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirve öncesinde, teşkilata üye ülkelerin cumhurbaşkanlarıyla bir araya geldi.
Türk Aksakallıları, Hocalı katliamını unutmadı
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Dünyası'na yönelik faaliyetlerini sürdüren Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) Hocalı katliamının 31'inci yıl dönümü nedeniyle Hocalı anıtını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular.
Can Azerbaycan'dan kardeşlik eli
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, Azerbaycan'daki hastanelerin Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremlerde yaralananların tedavisi için hazır olduğunu belirtti.
Üniversite öğrencilerine Türk Dünyası anlatılacak
Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türk Aksakkalları Arasındaki İlişkileri Geliştirme Birliği (TAİB) Türk Dünyası’nda geçtiğimiz yıl yaptığı etkinlikleri 2023 yılında Türkiye’de yapma kararı aldı. TAİB Başkanı Akademisyen Sudeyifİmamverdiyev, TAİB kurucusu Ramin Ahmadov ve birliğin ofis başkanı Nijat Dağlar, 2023'te Türkiye’nin değişik şehirlerinde yapmayı planladıkları etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.
"Ermenilerin tüm iddiaları efsanelere dayanıyor"
Kuzey Amerika’nın önemli eğitim kurumlarından Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yavuz, Ermenilerin tüm iddialarının efsanelere dayandığını açıkladı.
TAİB, Özbekistan’da zafere giden yolu anlattı
Azerbaycan’ın Karabağ’da Ermenilere karşı kazandığı zaferi, Türk Dünyası’nda çeşitli etkinliklerle anlatmaya ve kutlamaya devam ediyor.
"TAİB’İ takdir ediyorum"
Türk Aksakkalları Birliği(TAİB) Türk dünyasının ünlü ismi, Azerbaycan eski Başbakanı Hasan Hasanov ile görüştü.Türk Devletleri Teşkilatı Aksakkalları Şurası üyesi Hasan Hasanov, TAİB'in faaliyetlerini çok takdir ettiğini belirtti.
“Türkdünyasının ‘Aksakkallara’ çok ihtiyacı var”
Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, Türk dünyasının Aksakkalları Birliği gibi kurumlara çok ihtiyacı olduğunu ifade etti. Mutlu açıklamasında; “Türk Cumhuriyetleri, her alanda, sanatta, sporda, ekonomide, tarımda ve teknolojide iş birliği yapmak zorunda.Türk devletlerinin buna ivedilikle ihtiyacı var. Türk Aksakkalları Birliği, bu konuda önemli işlere imza atıyor” ifadelerine yer verdi.
Azerbaycan ayakta
Karabağ’ın batı bölgelerinde Ermenistan’ın yine sinsi saldırılarına maruz kalan Azerbeycan ordusu şehitler vermeye başladı.
Karabağ şehidine vefa
Kastamonu'da üniversite öğrencisiyken gönüllü olarak Karabağ Savaşı’na katılan ve şehit olan Azerbaycanlı Rıfat Ahmetzede'nin annesine Kastamonu Üniversitesi tarafından plaket verildi.
“Gurur verici”
Azerbaycan’ın Milli Şair’i Ahmet Cevad’ın torunu Cevad Ahundzade, dedesinin adının Ankara’da bir caddeye verilmesi ve anıtının dikilmesini gurur verici olarak değerlendirdi.Torun Ahundzade konuyla ilgili açıklamasında; “Kardeş ülkenin başkenti Ankara'da dedemin adının ebedileşmesi Azerbaycan devletine bir övgü ve saygı olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Açıksöz ve Doğrusöz’e ‘gardaş’ ziyareti
Kastamonu Belediyesi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Türk Dünyası Günleri’ne katılmak üzere ilimizde bulunan Azerbaycan Önder Televizyonu Sahibi Ramil Aliyev, Azerbaycanlıların ve Diğer Türkdilli Halkların İşbirliği Federasyonu ile Avrupa Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı İsmayılov İlham Surxayoğlu ve Türkiye Özbek/Afganistan Dernekler Başkanı Abdul Gafur Turan, Azerbaycan’a dönmeden önce Doğrusöz ve Açıksöz gazetelerini ziyaret etti.
Kastamonulu gazeteciye Azerbeycan'da 'şükran plaketi'
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Aksakallılar Birliği'ne davet edilen Gazeteci-Yazar İzzet Sarı'ya 'şükran plaketi' verildi.