Can Azerbaycan'dan kardeşlik eli;

Can Azerbaycan'dan kardeşlik eli

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, Azerbaycan'daki hastanelerin Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremlerde yaralananların tedavisi için hazır olduğunu belirtti....

Azerbaycan, Türkiye'nin depremden zarar gören bölgelerine toplamda 700'den fazla kişinin yer aldığı acil müdahale arama ve kurtarma ekipleri gönderdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de Pazartesi günü meydana gelen büyük depremler sonrasında 200'den fazla Azerbaycan vatandaşının ülkeden tahliye edildiğini belirtti.

"AHASTANELERİMİZ, YARALI KARDEŞLERİMİZİN TEDAVİSİ İÇİN HAZIRDIR"

Aliyev, taziyelerini sunmak üzere Bakü'deki Türk Büyükelçiliğini ziyareti sırasında; "Hastanelerimiz yaralı kardeşlerimizin tedavisi için her türlü şartlara sahiptir. Bakü ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti dahil diğer kentlerde halihazırda yataklar tahsis edildi ve gerekirse yaralıları getirmeye hazırız. Azerbaycan halkı, kardeşlerine destek olmak için ellerinden geleni gönüllü olarak yapıyor. Biri battaniye, biri yatak, başka biri palto getiriyor. İnsanlar ellerindeki her şeyi paylaşmaya hazır" dedi.

Türkiye'ye doktorlar, kurtarma ekipleri ve gönüllülerin gönderildiğini hatırlatan Aliyev, depremden etkilenenlere yardım etmek amacıyla ülkedeki sıradan vatandaşlar, kamu kuruluşları ve özel şirketler tarafından da insani yardım kampanyalarının başlatıldığını söyledi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum