Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest: Gerekirse yolları ayırırız;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest: Gerekirse yolları ayırırız

AP'nin Türkiye raporuna tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse Avrupa Birliği ile yolları ayırabiliriz" dedi. Erdoğan, Karabağ'da yaşanan gerilimle ilgili de Türkiye öncülüğünde 4'lü zirve önerisini yineledi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD ziyareti öncesinde açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dünya 5'ten büyüktür tezimizin daha fazla kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz.

(ABD'de) Amerikan iş dünyasının seçkin üyeleriyle görüşecek, Türkiye'deki yatırımlarını artırmalarıyla ilgili noktaları ele alacağız.

MERKEZ BANKASI'NIN DOLAR REZERVİ

Sadece son üç ayda rezervlerimizde 22 milyar dolarlık artış oldu. Merkez Bankası'nın bugün itibariyle toplam brüt rezerv 120 milyar doları aşmış bulunuyor.

Varsın onlar didişmeye, birbirlerine laf yetiştirmeye devam etsinler. Koltuklarını korumak için daha düne kadar savundukları tüm ilkeleri ayakları altına alsınlar. Biz, bunları asla önemsemiyoruz. Son 21 yıldır olduğu gibi yine sadece işimize bakıyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz.

KARABAĞ İÇİN 4'LÜ GÖRÜŞME ÖNERİSİ

Bizim öncülüğümüzde üçlü bir görüşme teklifimizi kendilerine ilettik. Ama bu konuda üçlüden öte biz dörtlü bir teklifte bulunduk. Yani buralarla ilgisi alakası olmayan liderlerle değil gelin şu anda işin içinde olan Sayın Putin, Sayın Aliyev, şahsım ve Paşinyan hep birlikte dörtlü olarak böyle bir toplantıyı yapalım adımı da ona göre atalım diye teklifte bulunduk. Henüz bize olumlu-olumsuz dönüş olmadı. Konuyla ilgili Sayın Aliyev'le de görüşeceğiz.

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

Teröristlere İsveç polisi korumasında gösteriye sevk ediyorlarsa, bunlar görevini yerine getirmiyor demektir. Bize verilen sözler tutulmuyor. Sözler tutulmadığı zaman benim Parlamentom bu konuda nasıl bir tavır takınır, onu herkes takdir etsin.

F-16'larla ilgili 'Temsilciler Meclisi karar vermeden bu olmaz' deniyor. O zaman orada Temsilciler Meclisi varsa benim de Parlamentom var. Parlamentomun nasıl bir karar vereceğini ben kestirip atamam.

AP'NİN TEPKİ ÇEKEN TÜRKİYE RAPORU

Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. Biz de gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız ve bu değerlendirmelerden sonra da Avrupa Birliğiyle gerekirse yolları ayırabiliriz."

Kaynak: Haber7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum