Muhabir - Kullanıcı Bulunamadı
Arama Sonuçları
BORSA YATIRIMCISINI ÜZDÜ
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,75 değer kaybederek günü 8.242,26 puandan tamamladı.
Çalıyorlar ama satamıyorlar
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası (AKSO) Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Sönmez, kuyumcular arasında kurdukları iletişim ağı ile Ankara’daki kuyumcuları tek bir havuzda topladıklarını belirterek, “Mamak ilçesinde art niyetli bir insan bir kuyumcuya herhangi bir ürünü satmaya çalıştığı zaman anında resimleri ve bilgileri, bizim bu kanalımız sayesinde diğer ilçelere de hemen yayılıyor” dedi.
GMİS Genel Başkanı’ndan işçi alımına ilişkin açıklama
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 2 bin işçi alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Gurbetçiler arabalı trenle dönüş yolunda
Yıllık izinlerini ve yaz tatillerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, yaşadıkları ülkelere dönüş yolunda rahat ve konforlu olduğunu düşündükleri arabalı treni tercih ediyor.
Depremzede esnaflar dükkanlarına kavuştu
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’te dükkanları yıkılan veya hasar gören esnaflar yeni dükkanlarına kavuştu.
Nihat Hatipoğlu hastaneye kaldırıldı
İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, tansiyon sebebiyle hastaneye kaldırıldı.
Türkiye’nin yurtdışı varlıkları yüzde 4,8 oranında azaldı
Merkez Bankası tarafından açıklanan UYP verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları yüzde 4.8, yükümlülükleri ise yüzde 10,4 oranında azaldı.
2 binden fazla TOGG yollarda
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,"Togg için 177 bin ön talep gerçekleşmişti, bu yıl toplam 28 bin araç üretilecek ama önümüzdeki yıl bu sayı 2,5 katına çıkacak" dedi.
Komşu'da uyuşturucu operasyonu
Karabük'te iki ayrı uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.
Kiralık daire ilanında şaşırtan talep!
Kira bedeli olarak astronomik fiyatlar talep eden bazı ev sahipleri, verdikleri ilanlardaki talepleriyle de şaşırtmaya devam ediyor, kiralık daireleri için ilan veren bazı ev sahiplerinin talepleri adeta sınır tanımıyor! Ev sahiplerinin maaş bordrosu, kefil, depozito, yıllık peşin kira ve komşularla iyi geçinme gibi taleplerine, Denizli’de 3 oda bir salon olan 15 bin liralık kiralık daire ilanıyla birlikte bir yenisi daha eklendi. İlanı görenler, şaşkınlığını gizleyemedi.
Bingöl'de 4,3 büyüklüğünde deprem
Hatay ve Malatya’dan sonra bu gün de Bingöl Karlıova'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Depremden sonra vadide doğal göl oluştu
Asrın felaketi, yeryüzü şekli ve doğal alanları da etkiledi. Gaziantep'in İslahiye İlçesinde meydana gelen heyelan, vadide doğal gölet oluşturdu. Köylerin su altında kalma tehlikesi nedeniyle 15 metre derinliğindeki gölden su tahliyesi yapıldı.
Borç yapılandırma süresi deprem bölgesinde uzatıldı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde mücbir sebep hali devam eden yerlerde borçların 29 Şubat 2024'e kadar yapılandırılmasına dair tebliğ yayımladı.
DİSKİ araba ve halı yıkamayı yasakladı!
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (DİSKİ) bugünden itibaren geçerli olmak üzere su kullanımına yönelik oto yıkamaya 5 gün, halı yıkamaya ise 3 gün yasak getirildi. Kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca 1295 TL idari para cezası uygulanacak.
Bakanlıktan yeni genelge! artık rafineriler en az 1 gram altın üretilebilecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir genelge yayımladı. Genelgeye göre rafineriler tarafından en az 1 gram altın üretilebilecek. Gümüşler ise asgari 50 gram, azami 500 gram ağırlığında üretilebilecek. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı altın için yeni bir sistemi daha devreye sokmaya hazırlanıyor. Bakanlık, işlenmemiş altın için alınan karar kapsamında ithalata kota uygulamasını gündemine aldı. İşte haberin detayları...
Şampiyonlar Ligi maçı öncesi savaş! 1 ölü
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynanacak AEK - Dinamo Zagreb maçı öncesinde taraftarlar arasında yaşanan kavga sonucu bir AEK taraftarı hayatını kaybetti.
Karıştırılan cenazeler farklı illere gönderildi
Mersin'de 3 kişinin cenazesi havalimanında karıştırılıp farklı illere gönderilince tabutları açan aileler, şok oldu.
Patlamada yaralanan 12 kişiden 4’ü taburcu oldu
Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosundaki patlamada yaralanan 12 kişiden 4'ünün tedavisi tamamlandı.
Sıcaklıklar kalp sağlığını olumsuz etkiliyor
Hava sıcaklığı yükseldikçe insan vücudu üzerinde yarattığı olumsuz etkiler de artıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada 40 dereceyi aşan sıcaklığın kalp ritmini hızlandırdığı ve beyne giden kan akışını yavaşlattığı tespit edildi. Uzmanlar bu riski azaltmak için su tüketimini artırmanın önemine dikkati çekiyor
Perseid meteor yağmuru için son günler
Halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek. Dünya atmosferine giriş hızları saniyede 59 kilometreyi bulacak meteorlar, ateş toplarını andıran görüntü verecek.
YKS tercih işlemleri için bugün son gün
Üniversiteye giriş maratonu tamamlanıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri bugün sona eriyor.
Kastamonu Merkez Nöbetçi Eczaneleri
Kastamonu'da 7 Ağustos pazartesi günü nöbetçi eczaneler…
'LK-99' bilim dünyasında heyecan yarattı
LK-99 ismi verilen bir malzemenin dünyanın oda sıcaklığında ve basıncında çalışan ilk süper iletkeni olduğu iddia ediliyor. Devrim niteliğinde olabileceği öne sürülen LK-99 sosyal medyada da gündem oldu. Uzmanlar, bilim dünyasında tartışma yaratan LK-99'a ise şüpheyle yaklaşıyor. Peki LK-99 nedir, LK-99 neden bu kadar önemli ve bilim camiası ona neden şüpheyle yaklaşıyor?
İklim dengesinin bozulması kuşların üremesini etkiliyor
Uluslararası bir araştırma, büyük göçmen kuşların iklim krizi kaynaklı sıcaklık artışları sebebiyle daha az, göç etmeyen küçük kuşların ise daha fazla ürediğini ortaya koydu.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aranın ardından bir araya geldi. Toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmeler değerlendirilecek. Ekonomi ve bazı Batı ülkelerinde terör örgütü mensuplarının eylemleri de öncelikli başlıklar arasında olacak.
Altın ithalatına "kota uygulaması" getirilecek
Hazine ve Maliye Bakanlığınca işlenmemiş altın ithalatına getirilecek "kota uygulaması" ile hem söz konusu ithalatın cari açık üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması hem de altın üretimi ve ticareti konusunda ihracatın teşvik edilmesi hedefleniyor.
Bu yaz “en sıcak yaz” olarak tarihe geçebilir
Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktör Yardımcısı Samantha Burgess, haziran ve temmuzdaki küresel sıcaklık rekorlarını takiben gelecek birkaç ay karasal alanların ortalamadan sıcak olmasının beklendiğini belirterek, "Bu yaz çok yüksek ihtimalle gördüğümüz en sıcak yaz olacak." dedi.
Şanlıurfa sınırında yakayı ele verdiler
Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa’da sınırda görev yapan askerlerce yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan 2 kişinin yakalandığını duyurdu. Bakanlık, yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1'inin PKK/KCK/PYD terör örgütü mensubu olduğunu tespit etti.
Hava yolu kullanmadan tüm ülkeleri 10 yılda gezdi
Danimarkalı seyyah Torbjorn Pedersen, işinden ayrılıp ailesi ve sevdiklerini geride bırakarak başladığı, evine dönmeden ve tüm ülkeleri hava yolu kullanmadan gezme hedefini yaklaşık 10 yılda tamamladı.
Jeff Bezos tek gecede 12 milyar $ kazandı
Dünyanın en zengin üçüncü insanı Jeff Bezos’un şahsi serveti, sahibi olduğu Amazon’un hisseleri artınca bir gecede 12 milyar dolar yükseldi.