Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu, teşvike layık görülmedi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni destekleme modeli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye'nin birçok tarım bölgesindeki illerde emek veren çiftçilere destek verileceği açıklanırken, Kastamonu ise o iller arasında yer almadı.
Borsa güne iyi başladı!
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,42 yükselerek 10.098,61 puandan başladı
Ormanın başkentinden mobilyanın başkentine
KUZKA, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcilerini Kayseri’ye teknik geziye götürdü
Güvenliğinizi Öncelikli Kılan İleri Teknoloji PERKOTEK X-Ray Bagaj ve Bavul Arama Cihazları
Günümüzde havalimanları, oteller ve alışveriş merkezleri gibi yoğun insan trafiği olan yerlerde güvenlik, en üst düzeyde önem taşımaktadır.
İPhone 15 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı
USB-C ve Dinamik Ada ile güncellenen iPhone 15 Plus ve iPhone 15 tanıtıldı. Tasarımından çıkış tarihine Apple iPhone 15 fiyatı ve özellikleri haberimizde.
Karaman: 'Milletimizin aleyhine bir kazanım talep etmeyiz’
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Kastamonu Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı.
100 Tarım İhtisas OSB kurulacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin planlanmasını, Ankara’da masa başında yapmadıklarını vurguladı. Su Kanunu hazırlayan bakanlık Mera Kanunu’nu ise değiştirecek.
KOSGEB'den yalın dönüşüm desteği
Bakan Kacır, "Sürdürülebilir büyümenin anahtarı verimliliği, ülkemizin tamamına yayarak işletmelerimizin gelişimine rehberlik edeceğiz" dedi.
Kamuya "tasarruf" genelgesi! Devlet de kemer sıkacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği, tasarruf takibinin de tavizsiz sağlanacağı bildirildi.
En zenginler, daha zengin oldu!
En zengin ilk 500 isim, 2023 yılının ilk yarısında servetine servet kattı.
Yağışlar yüz güldürdü!
Ulusal Hububat Konseyi (UHK) 2022/23 Türkiye buğday rekolte tahmin raporunu açıkladı.
Şimşek: En etkili çözüm!..
Faiz kararı sonrası Mehmet Şimşek’ten ilk açıklama...
Bayraktar: ‘Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı önlenmeli’
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Toprak bizler için kutsal varlıktır. Söz konusu üreticilerimiz ve çiftçilerimiz olduğunda ise toprağın önemi katbekat artıyor” dedi.
"Hep birlikte hareket etmeliyiz"
Reis Gıda Firması tarafından Birleşmiş Milletler tarafından kutlanan Dünya Kuraklık ve Çölleşme Günü dolayısıyla kuraklık ve çölleşmeyle mücadelede gıda güvenliğinin korunmasına dikkat çekmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yayımlandı.
KOBİ’lere 450 milyon dolarlık finansman müjdesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB eliyle KOBİ'lerin yenilenebilir enerji, yeşil dönüşüm yatırımlarını, TÜBİTAK eliyle de döngüsel ekonomiye ve karbon salınımını azaltmaya yönelik AR-GE projelerini destekleyeceklerini söyledi.
Radyant Isıtma Sistemleri ile İlgili Merak Edilenler Neler?
Radyant ısıtma sistemleri, ısıyı elektromanyetik dalgalar aracılığıyla yayarak mekanları ısıtmak için kullanılan bir ısıtma yöntemidir.
Tosya Belediyesi’nden Karadeniz rekoru
Tosya Belediyesi, park ve bahçelerde vatandaşlara en güzel şekilde hizmet vermeyi hedefleyerek ürettiği dekoratif kamelyalarla ilçe bazında Karadeniz bölgesi rekoru kırdı.
Taşmektepliler Togg servisine talip
GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ OLAN ELEKTRİKLİ MOTORLARI TAMİR EDECEK USTALAR BU OKULDA YETİŞİYOR
Seçim sonrası 'Orta Direk Modeli' geliyor
İkinci tur seçimler için geri sayım sürerken, yeni dönemde hükümet programına “orta direk” damga vuracak. Fiyat artışları, enflasyon ve yüksek kira ile topyekûn mücadele edilecek.
KEAS 7. Global Kalite Zirvesi tamamlandı
Kastamonu Entegre yurtiçi ve yurtdışı tesisleri bünyesindeki kalite çemberi ve sürekli iyileştirme ekiplerinin başarılı projelerini ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl yedincisi düzenlenen KEAS Global Kalite Zirvesi’nde farklı ekiplerin kalite çember projelerini değerlendiren jüri, en iyi proje ve önerileri ödüllendirdi.
Sarımsak Üreticilerine Hibe Desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2023 yılı bütçesi Özelde Paylaşılan Altyapı Yatırımları kapsamında gerçekleştirilecek.
İşte Merkez’in yılsonu enflasyon tahmini
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3, 2024 yıl sonu tahmininin de yüzde 8,8'de sabit tutulduğunu açıkladı. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bu yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımı amacıyla Banka'nın İdare Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuştu.
Keşfin değeri 70 milyar dolar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'daki Şehit Aybüke Yalçın Kuyusu'nda büyük bir petrol keşfi bulunduğunu duyurmuştu.
THF, normal sezon istatistiklerini açıkladı
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezonun istatistiklerini yayınladı.
Kadınlar serada üretime başlayacak
İnebolu ilçesinde devlet desteği ile kurulacak serada kadınlar üretim yapacak.
Kronospan’dan dev yatırım
Kastamonu ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Kronospan (SFC) Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., bacasız yepyeni bir tesisi Kastamonu’ya kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
İGM’de komisyon raporları görüşüldü
Kastamonu İl Genel Meclisi’nde Mart ayı toplantıları devam ediyor. Toplantı gündeminde komisyon raporları yer aldı.
Hedef; Suda sıfır kayıp
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan "Su Verimliliği Seferberliği"nin tanıtım toplantısı, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıya İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop da Kastamonu’yu temsilen katıldı.
Türkiye genelinde 'Su Verimliliği' Seferberliği başlıyor
İklim değişikliğine bağlı su stresi yaşayan Türkiye'de ev, iş yeri ve sanayide su kayıplarının önlenmesi, yasal altyapının oluşturulması, tarımda modern sulama yöntemlerinin kullanılması, halkın bilincinin artırılması hedefleriyle Su Verimliliği Seferberliği başlatılıyor.
"Birlikten kuvvet doğar"
Kastamonu Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Yücel Serdar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, İhlas Haber Ajansı (İHA) Kastamonu Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bölge Müdürü Serdar burada yaptığı konuşmasında; “Türkiye Tapu Projesi vatandaş ve hizmet odaklı olduğu kadar tüm çalışanların, iş yükünü adil paylaşacağı ve ‘birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla, tüm sistemin birlikte yönetileceği, yeni bir çalışma modelidir” dedi.