Karaman: 'Milletimizin aleyhine bir kazanım talep etmeyiz’;

Karaman: 'Milletimizin aleyhine bir kazanım talep etmeyiz’

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Kastamonu Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı....

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Kastamonu Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı.

Eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü, 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin sonuç ve ayrıntılarının değerlendirildiği, yeni eğitim-öğretim yılında yapılması tasarlanan çalışmalara ilişkin istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Genel Sekreter Talat Yavuz, müreffeh bir toplumun yolunun gelir dağılımında adaletin sağlanmasından geçtiğini ifade ederek, “Gelirde adaletin, toplumsal barışın, müreffeh toplumun yolu, çalışanların hakkının eksiksiz verilmesinden, her kesimin refahtan hak ettiği payı almasından, sosyal adaleti sağlayacak ekonomi politikalarından geçmektedir. Bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımların tümünde de bu gerçeklik üzerinden hareket ettik. Çalışma hayatına ilişkin birçok sorunun çözülmesinde, kazanım hanesine yazılmasında yerimiz, terimiz ve imzamız var” dedi.

YAVUZ: “MEMURUN DESTEKLENMESİ GEREK”

Enflasyonist ortam nedeniyle düşen alım gücüne karşılık kiraların insaf sınırının dışına çıktığına, bu konuda memurun desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Yavuz, “Kamu görevlilerinin maaş ve ücretleri arasındaki dengesizliğin giderilmesi için ücret skalasının yeniden düzenlenmesi, bu noktada ince bir ayarın gerçekleştirilmesi elzemdir. Sendika olarak kamu görevlilerinin, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için gece-gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Maaş artışı olarak elde edilen hakların çok önemli olduğunu kaydeden Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü, “En az bunun kadar önemli bir başka husus, hizmet kollarında elde edilen mali, sosyal ve kültürel haklardır. Maddi kazanımların yanı sıra, çalışma şartlarının ve imkânlarının iyileştirilmesi, toplumsal barış, düzen ve verimlilikle birlikte devlet mekanizmasının daha sağlıklı işlemesi de çok önemli ve gereklidir. Genel maaş artış oranlarında anlaşmanın sağlanamadığı 7. Dönem Toplu Sözleşme’de, 40 kazanımla eğitim çalışanlarının hayat ve çalışma standartlarının daha da yükselmesine bir kez daha katkıda bulunduk.”

KARAMAN: “BÜTÜN KAZANIMLAR TOPLU SÖZLEŞMEYLE ELDE EDİLMİŞTİR”

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman ise, nitelikli çalışmaları, kazanım üreten mücadelesi, millî iradenin yanında yer alışı, eğitim çalışanlarının sesi oluşu, mazlum ve mağdurdan yana duruşuyla takdir toplayan bir sendika, bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi.

Yetkili sendika olduklarından bu yana önemli kazanımlara imza attıklarını vurgulayan Karaman, şöyle devam etti: “Kamu görevlilerinin mali, sosyal, kültürel haklarını ve çalışma şartlarını iyileştiren bütün kazanımlar toplu sözleşmeyle elde edilmiştir. Kamu görevlilerinin özlük, sosyal, kültürel haklarını arama, pazarlık yapma gücünü geliştirmek için verdiğimiz mücadelede, emeğin hak, özgürlük ve yasal güvencesinden yana olması gereken kimi sözde sendikaların karşımıza çıkması akıl tutulmasını da aşan bir vicdan tutulmasıdır. Akıl ve alın terinin hak ettiği karşılığı bulması için gösterdiğimiz yoğun çabadan dolayı içimiz rahattır. Her eğitim çalışanı, süreci, elde edilen kazanımlarla değerlendirecek bilinç ve olgunluğa; bir sendikal örgütlenme içinde meseleye daha adil ve hakkaniyetli bakma kültürüne sahiptir.”

“MEMLEKETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN ALEYHİNDE, ZARARINA BİR KAZANIM TALEP ETMEYİZ”

Sendikanın bir talep makamı olduğuna işaret eden Karaman, “Sendika olarak bizler talep eder, tekliflerimizi sunar, toplu sözleşme masasında müzakere ederiz. Gerektiğinde masadan kalkar, eylem yaparız. Ne var ki, sonuç, Kamu İşveren Heyeti’nin teklifi ile şekillenir. Bu aşamada da mutabakat sağlanamazsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na gidilir. Yasal durum budur. Mücadeleyle elde edilen yasal imkânlar sonuna kadar kullanılmıştır, kullanılmaktadır. Biz sorunları konuşmaktan, tartışarak çözmekten yana olduk ve hep böyle olacağız. Memleketimizin ve milletimizin aleyhinde, zararına bir kazanım talep etmeyiz. Ne emeğimizin hakkından vazgeçeriz ne de millî varlığımızın aleyhine bir oluşumun paydaşı oluruz” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu da çalışan, üreten, kazanım elde eden, haksızlıklarla mücadele eden bir teşkilat olduklarını dile getirerek, sorunlar çözülünceye kadar azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

ZİYARET TURU

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, program kapsamında bazı ziyaretlerde de bulundu. İlk olarak Şehit Erkan Kendirci İlkokulu’nu ziyaret eden Yavuz ve Karaman, eğitim çalışanlarıyla sohbet ederek eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yavuz ve Karaman, daha sonra Vali Meftun Dallı’yı, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ü ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Ahmet Hamdi Topal’ı ziyaret ederek, yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Ziyaretlerde Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum