En zenginler, daha zengin oldu!;

En zenginler, daha zengin oldu!

En zengin ilk 500 isim, 2023 yılının ilk yarısında servetine servet kattı....

Yapay zeka patlamasının ardından milyarder iş insanlarının servetinde artış meydana geldi. İlk 500 isim, 2023 yılının ilk yarısında servetine servet kattı.

Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin ilk 500 insanı 2023 yılının ilk yarısında servetine servet kattı. İlk 500 isim, sene başından beri servetlerine toplamda 852 milyar dolar ya da bu süre boyunca her gün 14 milyon dolar daha ekledi ekledi.

SERVET ARTIŞI, YAPAY ZEKA VE TEKNOLOJİK HAMLELER SAYESİNDE OLDU

Business Insider tarafından bugün paylaşılan habere göre milyarderlerin servetinin artması büyük oranda yapay zeka gelişmeleri sayesinde oldu. Yapay zekanın ön plana çıkmasıyla ise teknolojik gelişmelerden kaynaklı servet artışı önceki yıllara göre geri planda kaldı.

Teknoloji alanı yüzünden geri kalmalar gerçekleşse de Elon Musk ve Mark Zuckerberg yine de servetlerine artış gördü. Tesla ve SpaceX CEO'su Musk, 2023 başından haziran ayının sonuna kadar olan altı aylık süreçte 97 milyar dolar kazanç elde etti. Dünyanın en zengin insanı ünvanına sahip Musk'ın şu anda güncel olarak 237 milyar dolar serveti bulunuyor.

Mark Zuckerberg ise Meta'da başlattığı 'Verimlilik Yılı' sayesinde 2023 yılının ilk altı ayında servetine 60 milyar dolar ekledi. Verimlilik Yılı sayesinde Meta'nın hisse senedi fiyatında yaklaşık yüzde 80 artış oldu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum