Sarımsak Üreticilerine Hibe Desteği;

Sarımsak Üreticilerine Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2023 yılı bütçesi Özelde Paylaşılan Altyapı Yatırımları kapsamında gerçekleştirilecek....

“Dijital Toprak Analiz Cihazı Alımı" projesinin hibe sözleşmesi İl Müdür Vekili Mücahit Temur ve Taşköprü İlçesi Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu tarafından imzalandı. Toplam bedeli 373.333,33 TL (KDV hariç) olan proje ile Taşköprü İlçesi Sarımsak Üreticileri Birliğine %75 oranında hibe desteği sağlanacak.

“ tüm çiftçilerimizin önemli bir ihtiyacı karşılanacak”

İl Müdür Vekili Mücahit Temur imza töreninde yaptığı konuşmada Bitkisel üretimde dengeli gübre kullanımı ile girdi maliyetlerinin azaltılması ve ürün veriminin artırılması nihayetinde üretici gelirlerinde artış sağlanması, toprak analizi ile verimlilik artışı yanında hatalı gübre kullanımının önüne geçilerek çevre kirliliği ve toprağın çoraklaşmasının da önlenmesi amacıyla uygulanacak olan proje ile 850 çiftçiye ait bir yılda toplam 8.500 arazinin toprak analizi yapılması hedeflendiğini ifade etti. Temur, projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Taşköprü İlçesi Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu da törende söz aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Taşköprü İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesindeki tüm görevlilere teşekkür ederek,” proje ile bölgedeki sarımsak üreticileri başta olmak üzere tüm çiftçilerimizin önemli bir ihtiyacı karşılanacak” dedi.  


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum