Arama
Arama Sonuçları
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Cuma namazı çıkışında vatandaşa fidan dağıtıldı
Cuma namazına giden vatandaşlara 2 bin adet ağaç fidanı dağıtıldı.  
Devrekani'de Orman Haftası kutlaması
21-26 Mart Ormancılık Haftası, Devrekani ilçesinde de kutlandı.
Kastamonu'da ayı tehlikesini durduracak hamle
Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkan Vekili Adil Ünaldı: “Ayı ile fotoğraf çektirmek ya da ayıya yakın davranmak tehlikelidir”  
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kastamonu Valiliği fidan dağıtacak
Yarın saat 10.00’da Kastamonu Valiliği Binası önünde fidan dağıtımı gerçekleşecek
Kesilen ağaçlar denetlendi
Kastamonu orman Bölge Müdürlüğü İşletme Pazarlama Şube Müdürü ve ekip arkadaşlarıyla Tosya Orman İşletme Müdürlüğü Çiçekli Orman İşletme Şefliğinde yapılan denetimde Silvikültürel müdahale neticesinde kesilen ağaçların üretimi ile ilgili iş ve işlemler kontrol edildi.
Bayrağımızı yerde bırakmadı!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta katıldığı MIKTA Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda yerdeki Türk bayrağı çıkarmasını alıp korumasına verdi.
Yıl sonunda hedef 7 milyar fidan
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kastamonu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Sürdürülebilir Biyoekonomiye Geçiş Sürecinde Oduna Dayalı Sanayi Sektörünün Geleceğine İlişkin Diyalog Toplantısı'na katıldı. Karacabey konuşmasında; "7 milyar fidanı toprakla buluşturma hedefimize çok az kaldı. Bu yıl sonunda inşallah bu hedefin fazlasını gerçekleştirerek ülkemizin daha yaşanabilmesi için önemli adımları atmış olacağız" dedi.
‘Çivisiz Cami’, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilecek mi?
Kastamonu’da Candaroğulları Beyliği döneminde 1366 yılında inşa edilen ve yapımında hiç çivi kullanılmaması nedeniyle halk arasında ‘Çivisiz Cami’ olarak adlandırılan, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Tarihi Mahmut Bey Camii’nin de asıl listeye alınması görüşülüyor.
HAVUZ YAPILMASI YAPIM İŞİ
KASTAMONU ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ
KÜDEF ses getirmeye devam ediyor
Küçükçekmece Dernekler Federasyonu (KÜDEF) Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Eyüp Sabri Atay açıklamasında, özelde Küçükçekmece’ye, genelde İstanbul’a örnek bir STK olacaklarını vurguladı. Öte yandan KÜDEF Başkan Yardımcısı Satı Külfetoğlu da; "Federasyon yetkililerinin ayak sesleri Anadolu’dan duyuluyor. Kastamonu günlük gazeteleri faaliyetlerimize yer veriyor, mutlu oluyoruz" dedi.
Daday Fidanlık Şefliği'nde gülümseten görüntü...
Daday Fidanlık Şefliği'nde bir kedinin, fidanlar için yapılan sulama sisteminden damlayan suyu içerken çekilen görüntüsü izleyenleri gülümsetti.
Kastamonulu hemşerimizden yaban hayata destek
Kastamonulu hemşerimiz Aksaray’da yufkacı Mustafa usta olarak bilinmektedir. Her sabah Kılıçaslan tepesine sırtlarına giderek, yaklaşık yirmi yıldır bölgede ki yaban hayvanlarına bayat ekmek ve yiyecek götürerek besliyor.
Dışişleri Bakanı Fidan Irak’a gidecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bağdat ve Erbil'de temaslarda bulunacak. Ziyarette güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.
Fidanlık Dairesi Başkanlığı Kastamonu’da eğitim düzenlendi
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Daday Fidanlık Şefliği'nde Lazer Tesviye Bıçağı uygulamalı eğitimi gerçekleştirildi. Daday Fidanlık Şefliği'nde düzenlenen programda Lazer Tesviye Bıçağı uygulamalı eğitimi, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan Ziya Teke tarafından verildi.
Bakan Fidan: “(İsveç’in NATO'ya üyeliği) 'Tartışmaya açıktır'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e saldırı) İnanç olarak sahip olduğumuz değerler açısından olaya zaten büyük bir tepkimiz var. Fakat diğer taraftan stratejik ve güvenlik değerlendirmesi itibarıyla da söz konusu İsveç’in NATO'ya üye olduğu zaman bunun bir yük mü getireceği, bir fayda mı getireceği konusu artık daha çok tartışmaya açıktır” dedi.
İHALE İLANI
ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-KASTAMONU
KÜDEF’ten 2 büyük proje...
KÜDEF Genel Başkanı hemşehrimiz Eyüp Sabri Atay, iki büyük projeyi yakın zamanda hayatta geçirmeye hazırlanıyor.
Kastamonu OBM, 400 bin adet yabani meyve üretti
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) tarafından yabani elma, yabani erik, kızılcık, kiraz, badem, ahlat, mahlepten oluşan yaklaşık 400 bin adet yabani meyve üretimi gerçekleştirildi.
Erdoğan: Ekonomik zorlukların biz de farkındayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Kabine toplantısı sona erdi.
Ödemeyi bankadan yapan kiracılar dikkat!
Banka hesabına havale ile yapılan kira ödemelerinde havale ücretinin kiracıya ait olduğuna hükmeden Yüksek Mahkeme, havale ücretinin kiraya verenden tahsil edilerek ödeme yapılması halinde kiracının eksik ödeme yapmış sayılacağına karar verdi.
"Dağlara dikilen her fidanda emeğiniz var"
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan ve tıbbi aromatik bitki üretimi verileri paylaşıldı. Kastamonu OBM'den yapılan açıklamada; "Dağlara dikilen her fidanda sizlerin emeği var. Ülkemizin ihtiyacı olan fidan ve tıbbi aromatik bitki temini için canla başla çalışan tüm ekibimize teşekkür ediyoruz" denildi.
Yüksek Askeri Şura 12.10’da toplandı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin şekilleneceği kararların alınacağı YAŞ toplantısı başladı.
YAŞ bugün toplanıyor! Genelkurmay Başkanı da belirlenecek
Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak.
Araç’ta 5 yıl önce yanan orman, küllerinden doğdu
Kastamonu'nun Araç ilçesinde 2018 yılında çıkan yangında zarar gören 251 hektarlık orman alanı yeniden yeşertildi.