Hisarcıklıoğlu’ndan KATSO’ya tam destek;

Hisarcıklıoğlu’ndan KATSO’ya tam destek

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nun destek istediği “İhsangazi-Araç OSB” ve “tam donanımlı yeni idari bina” başta olmak üzere çeşitli projelerine ve Kastamonu'daki işletmelerin taleplerine TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tam destek sözü verdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni dönemde başarı dilediği KATSO heyetine; “Kastamonu iş dünyasının ve ekonomisinin sorunlarının çözümünde en son örneğini pandemi ve sel felaketinde gösterdiğimiz gibi istişare içinde çalışacağız ve Kastamonu’nun kalkınmasına elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi....


Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Ankara’daki TOBB Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yönetim Kurulu Oğuz Fındıkoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu, meclis üyeleri, oda personelinden oluşan KATSO temsilcilerine yeni dönemde başarı dileyen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, KATSO’nun gelecek dönemde hayata geçireceği projelerine destek sözü verdi.

FINDIKOĞLU; “İHSANGAZİ-ARAÇ OSB İÇİN TOBB’DAN DESTEK İSTİYORUZ”

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, ilimizdeki Merkez, Seydiler, Tosya, Taşköprü OSB’lerinin büyük oranda doluluğa ulaştığını ve genişleme aşamasına geçildiğini kaydederek; “Teşvik düzenlemesinde 6’ncı bölge teşviklerinden yararlanabilecek olan İhsangazi’de yeni bir OSB kurmak için KATSO olarak harekete geçtik. Araç ilçesi ile ortak bir bölgede kurulacak OSB’nin başvuru dosyasını hazırlıyoruz ve kısa sürede bakanlığa teslim edeceğiz. İl ekonomimize büyük katkı sağlayacak İhsangazi-Araç OSB’nin kuruluş süreci için TOBB’dan destek talep ediyoruz” dedi.

FINDIKOĞLU; “TAM DONANIMLI YENİ İDARE BİNAMIZIN YAPIMINDA TOBB’UN DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, yıkılan eski belediye binasının bulunduğu alanda yapmayı planladıkları yeni idari binanın projesine ilişkin tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydederek binanın mimari çizimlerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na gösterdi. Yeni bina bünyesinde TEKMER başta olmak üzere çok sayıda yeni birimin de yer alacağını kaydeden KATSO Başkanı Fındıkoğlu, “Tüm bu birimlerin hayata geçmesi için de desteğinize ihtiyacımız olacak” değerlendirmesinde bulundu.

FINDIKOĞLU; “KGF KREDİLERİNDE ÜYELERİMİZ LİMİT SORUNU YAŞIYOR”

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, işletmelerin yatırıma yönelebilmeleri ve sürdürülebilir olmaları için TOBB’un bankalar nezdinde işletmelere kefil olduğu Kredi Garanti Fonu (KGF) kredilerinin büyük önem taşıdığını kaydederek; “Limit konusunda sıkıntı yaşıyoruz, üyelerimiz mağdur oluyor” dedi ve çözüm konusunda taleplerini dile getirdi.

FINDIKOĞLU; “YENİ DÖNEMDE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE BAŞARILI PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

 

KATSO Başkanı Fındıkoğlu, “teşvik bölgesi” başta olmak üzere Kastamonu iş dünyasının genel taleplerini de dile getirdiği ziyarette, KATSO’nun yeni döneme birlik ve beraberlik içinde başladığını ve ilimiz başta olmak üzere ülke ekonomisi için başarılı işlere imza atacaklarından emin olduğunu ifade etti.

HİSARCIKLIOĞLU; “PANDEMİ VE SEL FELAKETİNDE ACİL MÜDAHALEDE BULUNDUK”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, KATSO’nun pandemi dönemi ve Bozkurt başta olmak üzere ilçelerimizde yaşanan sel afetlerinde çok acil ve önemli işlere imza attığını kaydederek, “Oğuz Başkan bu zorlu iki süreçte de üyelerinden gelen sıkıntıları anında bize iletti ve birlikte istişare içinde acil müdahalede bulunarak bölgeye çözüm getirdik. KATSO’yu Kastamonu’ya verdiği bu hizmetten dolayı tebrik ediyorum. Pandemi ve sel afetinden Kastamonu’nun en az hasarla çıkması ve yaraların aciliyetle sarılması için büyük çaba sarf ettik ve hedefe büyük oranda ulaştık” değerlendirmesinde bulundu.

“KADIN MECLİS ÜYESİ SAYINIZI GELECEK SEÇİMDE ARTIRIN”

Elif Avanoğlu’nun KATSO tarihinde seçimle meclis üyesi olan ilk kadın üye olduğunun ifade edilmesi üzerine TOBB Başkanı Hişsarcıklıoğlu; “Öncelikle Oğuz Başkanı KATSO’ya kadın meclis üyesi kazandırdığı için tebrik ediyorum. Gelecek dönemde meclisteki kadın üye sayısını daha da artıralım. Kadın meclis üyelerimiz ve kadın girişimci kurulumuz ile Kastamonu’da çok daha başarılı işlere imza atılacağına inancım tam” dedi.   

“PROJELERİNİZE VE TALEPLERİNİZE TAM DESTEK OLACAĞIZ”

KATSO’dan gelen yeni projeler ve talepleri dinleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Hayırlı işlerde geri durmak olmaz. Tüm projelerinizde TOBB yanınızda. Bunu böyle bilin. Gerek OSB ve gerekse yeni idare bina için TOBB olarak elimizden geleni yapacağız. Oğuz Başkan’ın Kastamonu’daki üyelerimizden gelen her talebi bana ilettiğinde çare olmak için elimizden geleni geçmişte olduğu gibi yine yapacağız” açıklamasında bulundu.

“KGF’DEKİ TALEPLERİNİZ KARŞILIK BULACAK”

KGF’de yaşanan sıkıntıların KATSO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Pehlivan tarafından detaylı olarak dile getirilmesi üzerine, toplantıda hazır bulunan KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen’in konu ile ilgili ayrıntılı bilgi vermesini isteyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Özegen’in açıklamalarının ardından yaptığı değerlendirmede “KGF’deki talepleriniz karşılık bulacak” dedi.  KGF aracılığı ile TOBB’un üyelerine kefil olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, “Bugüne kadar her iki üyemizden birine kefil olduğumuz bir orana ulaştık. İşletmelerimizin ayakta kalmalarına ve yatırım yapmalarına omuz verdik. Rahat olun, sıkıntılar aşılır. Burası sizin eviniz. Birlikte yeni dönemde de güzel işlere imza atacağız” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum