Dudak Mantarı Nedir ? Dudak Mantarı Bulaşır Mı ?;

Dudak Mantarı Nedir ? Dudak Mantarı Bulaşır Mı ?

Dudak mantarı nedir ? Dudak Mantarının bulaşıcı bir özelliği var mı ? Mevsim geçişlerinde maksimum görülen hastalıkların başlangıcında gelen dudak çatlaması ancak uzun süre devam eden çatlamaların altında ciddi bir problem olabilir. Uzun süreli geçmeyen yaralar ve kaşıntılar nadiren görülse de dudak mantarının habercisidir. Dudak mantarı nedir? Dudak mantarı bulaşıcı mıdır? Dudak mantarı nasıl geçer?...

çoğu zaman aft, uçuk ve dudak hastalıkları hemen sonra ortaya çıkan dudak mantarının birçok şekli vardır. Ağrıya neden olmayan bu hastalık görüntü bozukluğuna neden olabilir. Erken müdahale edildiğinde doğal yöntemlerle bile geçebilir. Sadece önemsenmediğinde ciddi sorunlara neden olur. Sıklıkla karşılaşılan bir hastalık değildir. Sadece yayılma hızı ve bırakacağı deforme etkisi nedeniyle hızlı müdahale edilmesi gerekir. 


Dudak mantarı neden meydana gelir ?


Hijyensiz yaşama bağlı olduğu şeklinde aşırı hijyen nedeniyle de görülebilir. Sık sık yıkanan yüz pH kıymetini bozar. Bu da bölgenin savunmasız olmasına neden olur. Hızla çatlayan dermis tabakası virüs ve enfeksiyon kapmaya müsait hale gelir. Hamam, havuz ve spor salonları gibi toplu alanlarda da kolayca kapılan mantar enfeksiyonu burada yer edinir. Çoğalan mantar dudakta zayıf olan deriye yerleşerek yara kaşıntı, kanamaya niçin olur. 


Dudak mantarının bulaşıcı özelliği var mı ? dudak mantarı bulaşır mı ?


Toplu alanlar bu hastalığın hızla yayılmasını sağlar. Virüs hava ile temas ettiğinden daha hızlı büyür ve artar. Bu yüzden sıklıkla el ve yüz dezenfekte edilmelidir. Bağışıklığı zayıf kişilerde enfeksiyon virüsleri daha rahat çoğaldığından bu kişiler dudak mantarına yakalanma açısından risk grubuna girer.


Dudak mantarı nasıl geçer ? dudak mantarı nasıl geçirilir ?


Profesör İbrahim Saraçoğlu'nun genel mantarlarla ilgili önerdiği aynı safa (portakal nergisi) kürü dudak mantarı rahatsızlığı içinde birebir fayda sağlar. Anti-bakteriyel etkisi olan aynı safa bitkisi ile hazırlanan karışım hem ağız içi yaralara aynı zamanda dudak mantarına iyi gelir. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum