Boğaz Ağrısı Neden Olur ? Boğaz Ağrısı Nereden Meydana Gelir ?;

Boğaz Ağrısı Neden Olur ? Boğaz Ağrısı Nereden Meydana Gelir ?

Hemen derhal her mevsim görülen boğaz ağrısı şikayeti özellikle mevsim geçişlerinde artış gösterir. Boğazdaki enfeksiyon artıkça kulak ve baş hastalıklarının görülme riski de artar. Bunun önüne geçmek için uzmanlar çoğu zaman sıcak sıvı tüketimini artırmayı tavsiye eder. Ek olarak C vitaminin enfeksiyonu önlediği söylenir. Peki Boğaz ağrısı niçin olur ve belirtileri nedir? Boğaz enfeksiyonlarına iyi gelen besinler...

Boğaz ağrısı birçok nedenden meydana gelebilir peki boğaz ağrısı neden meydana geliyor ?


Gribal enfeksiyonla vücuda giren virüsler bağışıklığı kötü etkisinde bırakır. Vücut zaman içinde virüslerin etkisi ile deforme olmaya başlar. Bu virüslerden maksimum kulak ve boğazlar hasar alır. Tüm iltihabın bu iki yerde toplanması yeme içme, duyma ve uyumayı etkilediğinden bireyin hasta kalma süresi uzar. Yutkunmayı güçleştiren bu iltihaplanma şiddetli boğazca ağrılarına neden olur. Uzmanlar bu rahatsızlıklar için iltihap kurutucu balgam söktürücü ilaçlar önerirler. Sadece ilaç kullanma taraftarı olmayan hastalara ise bazı besinlerin tüketilmesini tavsiye ederler. Boğaz ağrısını yahut enfeksiyonunu sinüzit, alerjik rinit, sinüs yolları tıkanıklığı ve akciğer hastalıkları da tetikler. Bu yüzden boğaz ağrısı tedavisi tek yönlü yapılmaz. Hem boğazın tahribatı azaltılır hem de bunu tetikleyen durumlar tedavi edilir. 


Boğaz ağrısı neden olur ? işte boğaz ağrısının sebepleri


En sık sebebi gribal enfeskiyondur. Bu da yazları kuluçkaya yatmış virüslerin kış aylarında hareketlenmesiyle ortaya çıkar. Bu virüsler vücuda yerleştiğinde bağışıklık sistemi antikor üreterek harekete geçer. İçeride başlayan savaş tüm vücudu averaj 3 gün halsizleştirir. Ancak yeterli zamanda ilaç ve ek takviye yapıldığında hastalık fenaleşmede durdurulabilir. 


Boğaz ağrısının belirtileri nelerdir ? boğaz ağrısı şikayetlerinin belirtileri


  • Tıkalı sinüs yollarına bağlı yaşanan baş ve yüz ağrısı
     
  • Solunum yollarındaki tıkanmaya bağlı hırlama ve boğazda kuruluk
     
  • Nefes alıp verirken yaşanan göğüs ağrısı
     
  • Sürekli hapşırma ve koyu renkli sümük
     
  • Kulak arkasından boğaz altına kadar olan lenflerde şişlik
     
  • Balgamlı öksürük
     
  • Aniden çıkan yüksek ateş ve kas ağrıları
     
  • Mide kasılması ve kusma gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak bu belirtiler boğaz ağrısına neden olan gribal enfeksiyon hastalığının belirtileridir.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum