Sağlık Sen Mehmet Öz’le ‘yola devam’ dedi;

Sağlık Sen Mehmet Öz’le ‘yola devam’ dedi

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen)6. Olağan Genel Kurulu dün Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda yapıldı. Genel Kurul’a Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş da katılım sağladı. Tek listeyle seçime giren Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, güven tazeledi....

Genel Kurula AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Akif Güzel, Memur-Sen İl Temsilcisi İrfan Bakır, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Vekili Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve  Mehmet Faruk Doğan başta olmak üzere il dışından gelen davetliler ve Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Yönetimi ve delegeleri ile diğer davetliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Sağlık-Sen faaliyetlerini gösteren slayt gösterisinin ardından da protokol konuşmalarında, sırası ile Mehmet Öz, İrfan Bakır, Doğan Ünlü, Yasin Barutcu, Durali Baki, Metin Çelik ve Semih Durmuş konuşma yaptı.




 

ÖZ; “YENİ DÖNEMDE DE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konuşmasına pandeminin küresel bir felaket olduğunu belirterek başlayan Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz;  “En büyük ekonomileri dahi yerle bir etti. Planları bozdu, hesapları karıştırdı, tüm dünyayı şaşkın ördek yavrusuna çevirdi adeta. Dünyanın en büyük ülkeleri tedarik sorunları yaşamaya başladı. Ancak muazzam bir organizasyonla ülke olarak kendi tedariklerimizi sağladığımız gibi 100’den fazla ülkeye de bu hijyen ürünlerini göndererek merhamet elimizi uzatmayı ihmal etmedik. Biz, ülkemizin refah seviyesi yükselsin, çalışanlar enflasyona yem olmasın, alım güçleri artsın diye sendikacılık yapıyoruz.  Ücret adaleti sağlansın, istihdam artırılsın, çalışanların alın teri karşılık bulsun, insanlar nöbet odalarına hapsolmasın, evler otel olmaktan kurtulsun, aileler birlikte daha çok vakit geçirsinler diye sendikacılık yapıyoruz. Sizlerin teveccühüyle yeni dönemde de bu mücadeleye devam edeceğiz inşallah. Sağlık-Sen’e gönlünü ve ömrünü veren hiçbir arkadaşımız kendisini yalnız hissetmesin diye mücadeleye devam edeceğiz. Ömrü okumakla ve eğitimle geçen sağlık çalışanları yalnızca evine ekmek götürme derdinde olmasın, pasta da yesin, en güzel tatili de yapsın, en iyi evleri alsın, en güzel arabalara binsin ve en önemlisi de huzurlu bir iş ve aile yaşantısı olsun diye mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

“TÜM ÜYELERİMİZ BİZİM İÇİN UNVANINA BAKILMAKSIZIN EŞİTTİR”

Memur-Sen’e büyük bir teveccüh gösterildiğine vurgu yapan Öz; “Bizim için üyelik, atılan sıradan bir imza değil, hak ve menfaatlerin korunması adına bize teslim edilen bir emanettir.  Bu bağlamda tüm üyelerimiz bizim için unvanına bakılmaksızın eşittir ve aynı değerdedir. Doktorundan hemşiresine,teknikerinden, hizmetlisine, sağlık ve sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapan herkes eşit derecede kıymetli ve vazgeçilmezdir. Benim ve yönetim kurulumun telefonları 7-24 açıktır. Çeşitli nedenlerle yetişemediğimiz, özel günlerine katılamadığımız mutlaka vardır, onlardan bir kez daha sizlerin huzurunda özür diliyorum. Telafisini de muhakkak yapmaya çalışıyoruz. Tüm üyelerimiz için hiç durmadan çalıştığımız gibi Aile mensuplarının nereye üye olduğunu bilsin diye aileleri buluşturan toplu etkinlikler, yemekler, kahvaltılar, iftarlar, teşkilat buluşmaları, istişare ve il divan toplantıları düzenliyoruz. Yönetim kurulum ile birlikte eğitim toplantılarına gelen çalışanları ziyarette bulunup, ayrım yapmadan yemek ve kahvaltı ikramında bulunuyoruz. Konaklamada yardımcı oluyoruz. Bu toplantılarda bize vekâlet veren üyelerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyor, hasbihal ediyor, dertleşiyor, yönlendiriyoruz. Tabi ki yılın 12 ayı,haftanın 7 günü sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olmak ve dertleri ile hemhâl olmak meşakkatli bir iş. Ancak biz biliyoruz ki özelde üyelerimize karşı vazifemiz olduğu gibi, genelde ülkemize ve milletimize destek ve katkı sağlamak zorundayız. Bu milletin evlatları olarak buna mecburuz” diye konuştu.

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

Kastamonu’da görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, Sağlık-Sen’in nasıl sendikacılık yaptığını çok iyi bildiğini belirten Öz açıklamasının devamında şunları kaydetti; “Kapısını açmadığımız,                                                                                                                                                                                         elini sıkmadığımız, derdini dinlemediğimiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanı yoktur. Her sorunu çözdük demek mümkün değil elbette. Ancak olanca gücümüzle mücadele ettik. Durmadan mücadeleye devam ediyoruz. Hiç bir kimseyi aldatmadık ve kandırmadık. Her daim en doğru olanı işin başından söyledik. Hiç bir çalışanımıza mesafe koyup ötekileştirmedik. Ötekinin hukukunu berikinden ayırt etmeden, herkesin hukukunu koruyacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için de en büyük mutluluk, çok zor şartlar altında şubemize ve mücadelemize karşı güvenin hiç azalmadan artmasıdır. İlimiz de toplam 3 bin 410 Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanının 2 bin 55’i yani yüzde 71’i Sağlık-Sen’imize üyedir. Sizlerin de içinde bulunduğu her bir üyemize, teşkilatımıza emek, ömür ve gönül vermiş, gelmiş ve geçmiş büyük Sağlık-Sen ailemizin her bir ferdine buradan tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Kimse endişeye kapılmasın. Mücadelemize güveniyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”                                                          

“RABBİM DÜŞMANA KORKU SALAN ŞU MUHABBETİMİZİ DAİM EYLESİN”

Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Öz son olarak şunları kaydetti;  “Heyecanımızı artıran, geçmişin muhasebesini yaptığımız, geleceğe dönük irademizi güçlendiren, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına hizmet sevdamızı perçinleyen, 6. Olağan Genel Kurulumuza katılarak, kardeşliğimizi yücelttiğiniz, bizlere umut aşıladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.                                                                                   Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diliyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, dosta güven veren, düşmana korku salan şu muhabbetimizi daim eylesin istiyorum.Ve dua ediyorum, Ya Rabbi, bu kuluna bu kutlu yolda, bu güzide teşkilata görev nasip ettiğin için sana sonsuz hamdü senalar olsun.”

BAKIR; “MEMUR-SEN AİLESİ BUGÜN 1 MİLYON 80 BİN ÜYESİ VARSA BU DURUP DURURKEN OLMADI”

Memur-Sen Kastamonu Şube Başkanı İrfan Bakır da konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sendikalar ‘Benim gibi düşünen insanlar ülkeyi yönetsin’ isterler. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi biz deriz ki Memur-Sen ailesi olarak alnı secde  eden insanlar, helali haramı bilen insanlar, doğru dürüst insanlar yönetsin istiyoruz. İnşallah bunda da Memur-Sen ailesi başarılara imza atmıştır. Bir siyasi parti düşünün tek başına iktidar. Ama birileri bunu kapatmaya tenezzül edebiliyorlar. Koalisyon hükümetlerinde biz bunu gördük ama tek başına iktidarlarda da gördük. Memur-Sen, Şube Başkanımın da dediği gibi darbelere dur mitingi yapmıştır. Biz Kastamonu bölgesi olarak Samsun’a gittik, diğer bölge olarak Malatya, İstanbul, en son Tandoğan meydanlarında büyük mitingler yaptık. Cumhurbaşkanımıza aslında devletimize sahip çıktık. İnşallah bunda da başarılı olduk. Memur-Sen ailesi bugün 1 milyon 80 bin üyesi varsa Kastamonu’da 8 bin 500 üyesi varsa bu durup dururken olmadı. Bugün Türkiye genelinde Eğitim Bir Sen’den sonra en büyük sendikalarımızdan bir tanesi. Kastamonu’da da yine üye bazında çalışan personel yüzde 75 ile birincei sendikamıza geiyor. Ama hep mücadeleyle. Sağlık bizim için önemlidir. Aslında devletimizin yaşamasına da sağlık çalışanları önemli bir katkı sağlıyor. İnsanın yaşamsı devlet olması. Sağlık çalışanları birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz, her türlü eylemlerde arkadaşlarımızla iyi günde kötü günde yan yana oluyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. İnşallah bugünkü kongremiz, sağlık çalışanlarına özellikle Kastamonu’ya ve tüm Türkiye’ye hayırlı olacağına inancım tamdır” ifadelerine yer verdi.





ÜNLÜ; “BİZ SON DÖNEM SENDİKACILIĞINI GERÇEK SENDİKACILIK OLARAK GÖRÜYORUZ”

 

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında şu ifadeleri dile getirdi; “Özellikle son 20 yıldaki sendikacılık anlayışında, daha önceki sendikacılık anlayışı arasında büyük farklar var. Biz son dönem sendikacılığını gerçek sendikacılık olarak görüyoruz. Bunların hak arayışı dedikleri şey sokakları cehenneme döndürmek amacıyla mevcut hükümete, devlete karşı olan o günkü yansımalarını gördük. Bu sendikacılık değil bu devlete ve millete karşı kendini farklı şekilde ortaya koyarak devlete zarar vermekten öte bir şey yapmadılar. Bugün geldiğimiz noktada Memur-Sen hem dik duruşuyla hem çalışanlarıyla beraber bütyünleşik yapıda, zor dönemlerde hep sahada var oluşuyla örnek bir sendikacılık anlayışını dile getiriyor. Hep birlikte olduk ayrılığa düşmedik. Zaten bize de yakışan buydu. Hiçbir zaman sendikalarımızın gelen istek ve taleplerini geri çevirmedik. Genel Merkezimize bildirdik. Karşılıklı bir anlayış içerisinde AK Parti döneminde Cumhurbaşkanımızın da özellikle yetkili sendikalarla olan görüşmelerde sağlık çalışanlarımıza yönelik birçok yeniliği kazanımı kazandırmış olduk. Bu da hem sağlık çalışanlarımız adına hem de ülkemiz adına sevindirici bir gelişme. Çünkü uyumlu bir sendikacılık varsa anlayışlı bir yönetim varsa, karşılıklı masada sorunlar çözülüyor. Birileri sorunları meydanlarda farklı alanlarda, kaosta arayıp, sorunları farklı konumlara getirerek ülkenin sıkıntıya girmesi noktasındaki eylemleriyle yapmaya çalıştılar. O yönden de Memur-Sen ve Memur-Sen’e bağlı sendikalara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

“PANDEMİ SÜRECİNİ EN İYİ ŞEKİLDE ATLATTIK”

 

Türkiye’de pandemi döneminde sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden çalıştıklarına vurgu yapan İl Başkanı Ünlü;  “Bir çoğu defalarca kovid-19 oldu. Evlerine gidemediği çocuklarıyla görüşemediği dönemler oldu. Biz o dönemde sağlık çalışanlarımızın bu özverili çalışmaları sayesinde hükümetimizin sağlık alanında yapmış olduğu altyapı çalışmaları sayesinde bu dönemi el birliğiyle atlattık. Kastamonu’da da muhalefet rahat durmuyordu. ‘Devlet hastanemizde gerekli ekipman yok, ölü sayımız şu kadar oldu hastalar koridorlarda yatıyorlar, önlük dahi yok’ dedi. CHP Milletvekili ve İl Başkanı hem sağlık çalışanalrı  üzerinde hem de hastanemiz üzerinden, sağlık çalışanlarımızın yanlarında olmaları gerektiği dönemde çalışanlarımızın moralini bozmaya, yalan yanlış iftiralarla siyasette kendilerine alan açmaya çalıştılar. Onların bekledikleri olmadı. Onların beklediği ‘Bu dönemde sağlık sistemi çöksün sağlık çalışanları hizmet veremez hale gelsin, devletimiz ve sağlık ordusu sıkıntıya girsin’ istediler ama biz sağlık ordumuz sayesinde, altyapı sayesinde elhamdülillah bu süreci en iyi şekilde atlattık. Allah hepsinden razı olsun. O dönemde de hep sağlık çalışanlarımızın yanında yer aldık” diye konuştu.

 

“SİZLER HALKIMIZI YALNIZ BIRAKMADINIZ, BİZ DE SİZLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

İl Başkanı Ünlü dünyada salgın sürecini en iyi yürüten ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yaparak; “Bu kolay olmadı. Bu büyük ve güçlü Türkiye olmanın göstergelerinden birisiydi. Biz verdiğimiz tüm sağlık ücretlerinde hiçbir ücret almadık. 45 günde İstanbul’da hastane yaptık. 45 günde solunum ilacını ürettik. Kendi ilacını üreten bir ülke olduk. Kendi aşımızı üreten ender ülkelerden biri olduk. Bunları sizlerin destekleriyle AK Parti ve Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümetimiz yaptı. Bu mücadelede sizler halkımızı yalnız bırakmadınız, biz de sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü bu insanlar bizim insanımız, ve onlara hizmet etmek durumundayız. Biz halka hizmeti hakka hizmet anlayışıyla yapan bir topluluğuz bir aileyiz” diye konuştu. 

 

 “SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNİ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

Kastamonu’da sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinen İl Başkanı Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Kastamonu Devlet Hastanesi’nin, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi Kastamonu’da sağlık anlamındaki devrimlerden biriydi. Bu anlamda da emeği geçen herkese teşekkü rediyorum. Diş Hekimliği Fakültemiz, son dönemlerde ilimize kazandırıldı. 112 ve sağlık merkezlerinin yapımı devam ediyor. Ekip ekipman konusunda eksikliklerimizin tamamı hemen hemen giderdik gidermeye devam ediyoruz. Hastanemizde özellikle onkoloji ve kalp damar hastalıklarıyla ilgili son dönemlerde önemli gelişmeler oluyor. Bizim de hem yaşlı nüfus olmamız nedeniyle hem de yeme alışkanlıklarımızdan dolayı hem kalp damar hastalıklarımız çok hem de kanser hastaları çoğaldı. Bunların da tedavilerinin ilimizde hastanemizde yapılabiliyor olması da bizim insanlarımızın hizmet görmesi noktasında güzel bir çalışma olacak. Bu dönemde vefat edenler de oldu. Bizim birçok eşimiz dostumuz, sağlık çalışanlarımız, büyüklerimiz allah hepsine rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Sağlık çalışanlarının bizden olan taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. İlçe devlet hastanlerimizin de statülerini değiştirerek güçlendirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucu Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin ihalesi yapıldı. Halkımız, yakın zamanda yeni ve modern bir sağlık hizmeti alacağı modern bir hastaneye daha kavuşmuş olacak. Bu da ilimiz için önemli bir yatırım. Milletvekillerimizle çalıştığımız farklı sağlık alanında çalışmalarımız var. Önümüzdeki dönemde de bunların müjdesini hep beraber veririz.”

 

“YENİDEN CUMHURBAŞKANIMIZI, CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”

 

2023 seçimlerine de değinen İl Başkanı Ünlü; İnandığımız değerlerle sizlerin inandığı değerler birbiriyle örtüşen değerler. Bugüne kadar nasıl beraber yürüdüysek bundan sonra da birlikte yürüyeceğiz. Buna yürekten inanıyorum karşısına kim çıkarsa çıksın bu aziz milletimiz ve sizler olduğunuz sürece Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı yapacğız. Kastamonu’da AK Parti olarak da en yüksek oyu alarak buradan Cumhurbaşkanımız desteklemiş olacağız.

 

“BİZ MİLLETİMİZLE BERABER MİLLETİN BAHÇESİNDEYİZ BAŞKAN”

 

İl Başkanı Ünlü son olarak; “Geçen Memur-Sen Başkanımız dedi ki ‘Bu sendikalar partilerin arka bahçesidir.’ Bizler, milletin bahçesindeyiz başkan. Biz milletimizle beraber milletin bahçesindeyiz, onlarla beraberiz. Biz birilerinin söylediği gibi arka bahçesi ön bahçesi değil, biz toplumumuzla beraber millet bahçesinde yer alıyoruz” dedi.



 

ÇELİK; “ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE YENİ HASTANEMİZİN YAPIMI KUZEYKENT’TE BAŞLAYACAK”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek Kastamonu’da yapılan sağlık çalışmaları hakkında şunları kaydetti;  “İlçelerimizin tamamında sağlık altyapılarımzı çok iyi bir seviyeye getirdik. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi konusunda ciddi bir çalışma yürüttük. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz, 200 yataklı ama şuan 50 yıl önceki duruma göre düzenlenmiş bir sistem var. Yeni hastanemiz Bakanlık tarafından planlanırken en az 250 yatak ve son sistem bir odada tek yatak en fazla 2 yatak olacak şekilde projelendirildi. 10 Ağustos tarihinde ihalesi gerçekleştirildi. Önümüzdeki süreçte Kuzeykent’te Eğitim ve Araştırma Hastane’mizin üst tarafından  bu hastanemizin yapımının başladığını göreceğiz. Tabi Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi meselesi. Şuan morfoloji binamız bitti. İnşallah bu eğitim öğretim yılında itibaren orada birinci ikinci ve üçüncü sınıftaki öğrenciler bu binada eğitim görmeye başlamış olacaklar. Yine 2 binamız var bu binalarla ilgili bir hazırlık içerisindeydik. Diş hekimliği fakültesi de kurulmuş oıldu. Şuanda bu binalarda bir tanesi Diş hekimliği fakültesine uygun bir şekilde projeleniriliyor. Alttaki bina ise ek hastane binası olarak projelendiriliyor. Önümüzdekis üreçte inşallah orası büyük bir saağlık merkezi haline gelmiş olacak. Bunun için ciddi bir çalışma içerisinde olduğumuzu herkesin bilmesi gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum.”

“6’LI MASANIN 7’EY 8’E HATTA DAHA FAZLASINA GİTTİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Açıklamasında muhalefeti de eeştiren Milletvekili Çelik; “20 yıldır ülkeyi yönetirken dünyanın yaşamış olduğu sıkıntıların bize olan yansımalarını berteraf etmeye çalışırken muhalefet ‘bu ülkenşn geleceğiyle ilgili bir irade mi ortaya koyuyor? Tam aksine ülkenin milletimizin geleceği için ortaya koyduğumuz vizyona aykırı bir şekilde hareket ediyor. Muhalefet ne olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan gitsin, AK Parti gitsin, bunun için her türlü işbirliğine açık bir duruş ortaya koyuyor maalesef. Son dönemdeki söylemler yaşadıklarımız gerçekten ibretliktir. Terör örgütlerine yönelik yapmış olduğu açıklamalar. Bugün 40 yıldır ülekmizin insan ve ekonomik kaynağını maalesef buraya aktarmak zorunda kaldığımız PKK ve onun arkasındakilerin türkiye üzerindeki emellerine ve onların siyasi uzantılarına gülücük saçıyorlar. Demirtaş’a a övgüler düzüyorlar. Onlar terör örgütü değil diyen, 15 temmuz’da seçilmiş Cumhurbaşkanına seçilmiş hükümete kasteden darbe teşebbüsünde bulunan, buna yönelik hükümetimizin almış olduğu önlemlerden biri olan KHK düzenlemelrine yönelik Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına baktığımızda gerçekten 6’lı masanın 7’ey 8’e hatta daha fazlasına gittiğini görüyoruz. Bu alanda  yapılması gereken neyse hukuk içerisinde yapılıyor zaten. KHK düzenlemesi yapıldıysa bunun itiraz mekanizmalarını da kuran hükümetimizdir. Komisyonlar kuran, komisyonlardan dönüş kararları da verilmiştir ve uygulanmıştır. Olumsuz karar alındıysa bunun idare mahkemesi yolu da açıktır. Ama Kılıçdaroğlu ne diyor? Hepsini şartsız koşulsuz geri döndürecekmiş. Bu tamamen seçime dönük bir söylemdir. Bunun Demirtaş’a yönelik söylemleri de sadece seçimde PKK uzantısı HDP’nin desteğini almaya çalışan söylemlerdir. En son 9 Eylül’de yaşamış olduğumuz İzmir Büyükşehir Başkanı’nın yaptığı açıklamalar… Türkiye’yi işgal eden Yunanistan’a onun arkasındakine söz söylemeyeceksiniz, ancak ceddimize Osmanlı’ya saldıracaksınız. Bu nasıl bir şeydir ya. Siyasetinizi buna göre şekillendirip gençleri maalesef bu şekkilde tarihimize medeniyetimize karşı farklı bir bakış noktasına getirmeye çalışacaksınız. Yazıklar olsun. Bu ilk defa da yaşanmıyor. Kastamonu’da da CHP Milletvekili var ya o da yapmaya çalışmıştı. Yeni vekil olduğu zaman 30 Ağustos’ta Daday’da konuşma yaptığı sırada saldırı yapmıştı. Cevabı bizden aldı ve oturdu. Bu kafadaki muhalefet de cevabını 2023’te milletimizden alacaktır. Buna hiç şüphem yok. Osmanlı da bizimdir Selçuklu da bizimdir. Hepsi bizim şanlı tarihimizdir. Bizim anlayışımız budur” dedi.

 

“TEK BULUŞTUKLARI NOKTANIN CUMHURBAŞKANIMIZA YÖENLİK AK PARTİ’YE YÖNELİK DÜŞMANLIKLARI”

Son olarak Çelik; “Birlikte 2023’ü o önemli süreci Cumhurbaşkanımızn tekrar Cumhurbaşkanı olarak devam edeceği o süreci inşallah el birliğiyle yöneteceğiz. Çok söyelencek şey var, kendi aralarında tamamen zıt olmalarına rağmen tek buluştukları noktanın Cumhurbaşkanımıza yöenlik AK Parti’ye yönelik düşmanlıkları oldğuğunu hepimiz biliyoruz. Tezkere duruşu çok önemlidir. Bize yönelik bir tehdit var ve biz bunun önüne geçmek için yurt dışına asker gönderiyoruz. Bunun süresi bittiğinde uzatıyoruz. CHP sırf HDP’nin desteğini alabilmek için önümüzdekis üreçte HDP ile birlikte ‘Tezkereye Hayır’ dedi. Sizin terörle mücadele noktasında bile şuanda birlektelik yok ki nasıl yön vereceksiniz? Bu masaadan Türkiye’nin hayrına bir şey çıkmayacağını gayet iyi biliyoruz. Milletimiz de gayet iyi biliyor. Her kesime yönelik vaatlerde bulunuyorlar. Her kesime dönük AK Parti’nin neler yaptığını milletimiz gayet iyi biliyor. Ama belki bu şekilde anlatmaya çalışıyorlar zehirlemeye çalışıyorlar. Bize dülen bu yapmaya çalıştıklarını bertaraf etmektir. Birlikte mücadele etmektir. Genel Kurul hayırlı olsun. Başkana ve ekibine başarılar diliyorum. Hem sağlık çalışanlarımızın hem ilimizin tüm sorunlarına inşallah birlikte çare ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.






DURMUŞ; “EK ÖDEMEMİZ 4 BİN 350 LİRA OLMUŞSA, BU BİZİM YÖNTEMLE HAREKET ETTİĞİMİZİN GÖSTERGESİDİR”

Sağlık Sen Genel Kurul’da konuşan Genel Başkan Durmuş Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında; “2019 yılında Sağlık-Sen olarak ne kazanıp ne kazanamayacağımıza bakmadık. Memur-Sen’in temel kazanımı olan adam gibi duruş sendikacılığı yapıp yapamayacağımıza baktık. O dönemde çalışanalrımızın razı gelmeyeceği onların kabul etmeyeceği hiçbir toplu sözleşmenin altına imzamızı atmayacağımızı gerek kamuoyuyla gerek Memur-Sen teşkilatıyla paylaştık. Dolayısıyla 2019 yılında 2 kere masayı terk ettik. 2019 yılında o duruşumuzun karşılığını 2021 yılında aldık. 2021 yılında toplu sözleşme masasına oturduğumuzda yine aynı stratejiyle hareket ettik ve dedik ki; ‘Çalışanlarımızın en temel sorunu olan ücretlerinin artırılması noktasında ve hepimizin ortak cebine bugün para girebileceği bir yol ve yöntem ne olur?’ diye düşündüğümüzde ek ödemelerimize ilave zam almayı temel strateji olarak belirledik. Toplu sözleşme masasına otururken yüzde 40 zam talebiyle oturduk. Ek ödemelerimize yüzde 40 zam istedik. Yüzde 20’nin altına imza atmış olduk. O gün ek ödemelerimize almış olduğumuz zam, belki bugünlerde çok fazla anlamı ve önemi kavranmamış olabilir ilerleyen süreçler içinde bu kazanımın bir çığ gibi büyüyen bir kazanım olduğunu maaşımıızn yanında önemli bir kazanım olduğunu yakın zamanda göreceğiz. 2021’in aralık ayında 1950 lira ek ödeme alırken bugün ek ödememiz 4 bin 350 lira olmuşsa, bu bizim doğru bir yöntemle hareket ettiğimizin göstergesidir”dedi. 

MEHMET ÖZ VE YÖNETİMİ

Mehmet Öz başkanlığında Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine; “İbrahim Zafer Meydanlı, Himmet Sevindir, Fahri Ahmetbeşeoğlu, İbrahim Şahinoğlu, Suat Yemenici ve Metin Gürel” seçildi. Denetim Kurulu Asil Üyeliğine; “Yakup İleri, Yücel Ölmez, Yılmaz Aslan, Satı Delioğlu, İsmail Mutlu” seçildi. Disiplin Kurulu Asil Üyeliğine de; “Yılmaz Kırkbeşoğlu, Mehmet Aslan, Serkan Otçu, Fetih Cengiz ve Uğur Yiğitsoy” seçildi. 



 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum